Uwolnic się od Premium Domain Service - PREMIUM INTERNET SERVICES

• Autor wątku Autor wątku Maja1230
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Witam
XXXXXXXXX podali informacje, że ktoś z tej samej branży, z tego samego regionu, o tej samej nazwie firmy jest zainteresowany domena, więc zaproponowali nam "pierwszenstwo". Niestety nie pokusiłam się o szperanie w internecie i brat się telefonicznie zgodził, dostał e-maila z potwierdzeniem zawarcia i oczywiście od razu fakturke w załączniku. Jednak jak tylko się dowiedział, że nie ma takiej drugiej firmy, to od razu (następnego dnia, po rozmowie tel) wysłał e-maila z rezygnacja, po czym odpisali, to co pozostałym, że nie może odstapić, że nie chroni go prawo konsumenta, ponieważ zawarli umowe jako przedsiebiorcy, a nie konsumenci itd.
W dniu dzisiejszym brat złożył pismo do prokuratury "Zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa"! Zachęcam pozostałych do tego samego.
Zobaczymy co będzie dalej. Nie można tego tak zostawić :(

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Witam ponownie.
Rozmawiałem dzisiaj z Panem Andrzejem którego polecał wczoraj"ross00". Pan Andrzej zajmuje się pozwem zbiorowym XXXXXXXX (proszę czytać 3 posty wyżej) Proszę dzwonić do niego bo zostało mało czasu.Nie znam osobiście tego Pana ale myślę że można mu zaufać tym bardziej że udziela wszelkich informacji na temat kancelarii którą wynajął. W pozwie zbiorowym mamy dużo większe szanse.
Z innej beczki.Co myślicie?Za 2 dni upływa termin płatności XXXXXXXXXX. W Fakturze grożą mi że jeśli nie zapłacę w terminie to podają mnie do krajowego rejestru dłużników.Jak myślicie PŁACIĆ czy NIE?
Pozdrawiam

To że wysłali do Pana informację o wpisie do BIG, nie zmusza Pana w żaden sposób do zapłaty. Proszę poczytać na stronie Rejestru Dłużników BIG, jakie muszą być zachowane procedury, by dodać dłużnika. Moja rada - NIE PŁACIĆ !.
Jeżeli ma Pan podstawę prawną do Uchylenia się od umowy zawartej pod wpływem błędu, co reguluje Art.84 Kodeksu Cywilnego, proszę takie Uchylenie wysłać listem poleconym z potwierdzeniem doręczenia, na adres firmy.
Swoją drogą ciekawi mnie milczenie Państwa Prawników, dlaczego nie podpowiedzą w jaki sposób można walczyć XXXXXXXX, myślę że problem leży gdzie indziej...

Witam,
W sprawie gdzie Premium Internet Services wystąpiło do Sądu podstawowymi zarzutami jakie można podnosić w tej sprawie są:
Nieistnienia zobowiązania oraz Brak wykonania umowy przez stronę powodową i
nie wyrażenia zgody na zawarcie umowy przez pozwanego
W pozwie nie dołączają oni nagrania z przebiegu rozmowy argumentując, iż dołączą dopiero na rozprawie co stanowi naruszenie procedury.
Dodatkowo, wystarczy trochę posprawdzać rejestry, żeby ustalić czy rzekoma umowa została wykonana, w przypadku mojego klienta pod adresem domeny nie ma nic o jego firmie.
Otrzymałem także informację, że ta firma już przeniosła swoje aktywa do Niemiec co powoduje, brak legitymacji procesowej czynnej.
To tyle co mogę polecić na szybko.
Proces dopiero się zaczyna, podstawowe pytanie brzmi czy po zakończeniu przy założeniu wygranej ze spółką będzie można coś odzyskać z jej majątku, gdy całość Spółki została przejęta przez niemieckiego kontrahenta. Istnieje co prawda możliwość pozywania członków zarządu spółki w razie jej niewypłacalności, ale odzyskanie w ten sposób pieniędzy to długa droga.

Pomocy, ja też głupia i naiwna dałam się im nabrać. Nie dość że mam problemy ze zdrowiem córki to właśnie w tym czasie zadzwonili i zawrócili mi w głowie, że mogę dzięki nim pozyskać klientów do swojego biura rachunkowego. w ubiegłym tyg. tj 24.10 dostałam od nich dane 166 firm i fakturę. niestety dopiero dziś mogłam to zobaczyć bo wyszłam z kliniki z dzieckiem. dane nie potwierdzają się z moim zamówieniem, ale ja nie nagrywałam rozmowy w przeciwieństwie do nich nawet nie pamiętam z kim rozmawiałam byłam wówczas w szpitalu z córką. Bóg mnie opuścił,że w ogóle z nimi rozmawiałam. miały to być adresy 106 firm mam 166 i miały być z mojej miejscowości i max 70 km okolic a większość jest z odległości ok 160 km. tak więc wcale nie pokrywa się to z moim zamówieniem co w takiej sytuacji.

Witam, co prawda bezpośrednio w to nie w depnąłem ale jestem tą sprawą żywotnie zainteresowany. Jak mi się wydaje pierwsze będzie trzeba ustalić, formalną drogę do kontaktu XXXXXXXXX. Czy ktoś był wstanie skontaktować się XXXXXXXXXXXi? Żeby odstąpić od umowy trzeba "skutecznie" doręczyć wolę nie przedłużania umowy. To może zająć lata. A licznik będzie nabijał. A druga sprawa to żądanie udostępnienia nagrania. Czy komukolwiek udało się uzyskać nagranie od tej firmy? lub jakąkolwiek inną formę kontaktu?

Pozdrawiam

Witam!
Właśnie miałam w tej sprawie telefon of firmy DOMAIN CENTRUM. Na szczęście coś mi kazało sprawdzić ich w internecie i tak trafiłam na to forum.
Dziękuję, że piszecie o takich sprawach. Dzięki temu nie dałam się nabrać :)

Sprawe prowadzi PROKURATURA Rejonowa PÓŁNOC w Katowicach syg. akt 2DF-324/11, a sprawę prowadzi p.prokurator Mik - tel. 322587021 wew.111

Również DZIĘKUJE, że o takich sprawach piszecie.

Dostałem telefon od DOMAIN CENTRUM
Dzwoniła dziewczyna SKURSKA ANNA.
i zaproponowała sprzedaż mojej domeny z końcówkami .net.pl org.pl .biz.pl i info.pl
z historią o firmie z mojego rynku, która chcę to kupić, ale ona jest taka dobra i chce mi pomóc.
strony za 249 zł z przekierowaniem na moją.
podała tel. 22 250 17 94

Zgooglowałem i znalazłem ten temat. Dzięki jeszcze raz, że o takich sprawach piszecie i życzę powodzenia w sądzie.

Czy extrainternet to ta sama firma o której Piszecie ? Tak się przedstawili. A fakturę dostałam mailem od Premium właśnie... Rozmowa przeprowadzona była bardzo sprytnie...Ukłon dla takiej umiejętności manipulowania !! Moja rozmowa z nimi to temat-rzeka...może by zainteresować tym odpowiednie media ??

Nie mniej jednak- nie wiem co robić....:rolleyes:

ofiaralosu napisał:
Nie mniej jednak- nie wiem co robić....:rolleyes:
Nie zapłaciłam i nie mam zamiaru zapłacić. Chętnie przystąpię do pozwu zbiorowego XXXXXXXXXXXXXX, zmiana nazwy firmy i nr telefonów. Kto ich broni i za czyje pieniądze..no właśnie ...

Witam,
jakaś kobieta z Premium Domain Service zadzwoniła na numer firmowy i przedstawiła swoją ofertę - tak jak zwykle, z bajką o próbie wykupienia domeny przez kogoś innego. Rozmowa odbyła się z pracownikiem, bliskim znajomym właściciela firmy (mojego taty), który powiedział, że jest zainteresowany sprawą, ale należy zadzwonić następnego dnia, aby sprawę zweryfikować. Ta rozmowa nie była nagrywana (najprawdopodobniej).
Następnego dnia (dzisiaj) zadzwoniła inna kobieta, aby zweryfikować umowę. Wtedy odebrał właściciel (mój tata), zgodził się na nagrywanie i powiedział, że wstępne zlecenie zlecił ktoś kto nie miał odpowiedniej mocy prawnej oraz nie zawiązał on umowy, ponieważ w jakimś celu dzwoni Pani z weryfikacją.
Pani nastraszyła go, że umowa i tak jest ważna i że prześlą fakturę po czym się rozłączyła.
Proszę o pomoc - co mamy zrobić w takiej sytuacji? Wydaje mi się ona o wiele lepsza od tych opisanych poprzednio, ponieważ podczas jedynej rozmowy, w której ktokolwiek wyraził zgodę na nagrywanie nie została zawiązana żadna umowa. Wręcz przeciwnie, tata stanowczo zaprzeczał (bo uprzedziłem go, że to są uszuści).
Czy nie muszą przesłać klientowi kopii zawarcia umowy - czyli właśnie nagranej rozmowy?
P.S.
Obawiam się też, że tamten pracownik może nas okłamywać, bo mu wstyd. Być może zamówił usługę, ale boi się przyznać. Co by nie było, i tak nie miał mocy prawnej, aby to zrobić.

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
kondiz

P.S.2.
Pomyślałem, czy to w ogóle nie jest dobry sposób obrony, aby zawsze twierdzić, że tamta osoba nie była decydentem? Oni nie powinni tego w jakiś sposób sprawdzić?

Ja również mam ten problem; koszmar z firmą extrainternet trwa od października; według mnie sama umowa jest nieskuteczna, ponieważ przedsiębiorcą jest moja mama, natomiast cała rozmowa telefoniczna była prowadzona ze mną- nie mam żadnego pełnomocnictwa i w związku z tym nie mogę zawierać umów w imieniu firmy(wielokrotnie tłumaczyłam to konsultantowi); ponadto- od maja 2011 r. firma ma zawieszoną działalność- czy to może mieć znaczenie w postępowaniu przed sądem? wierzytelność została zbyta innej firmie w Polsce, która teraz domaga się zapłaty z tytułu zawartej umowy grożąc skierowaniem na drogę sądową...czy w tej sytuacji sądem właściwym również jest sąd w Niemczech?? chętnie przyłączę się do pozwu zbiorowego, jeżeli istnieje jeszcze taka możliwość.

ofiaralosu napisał:
Czy extrainternet to ta sama firma o której Piszecie ? Tak się przedstawili. A fakturę dostałam mailem od Premium właśnie... Rozmowa przeprowadzona była bardzo sprytnie...Ukłon dla takiej umiejętności manipulowania !! Moja rozmowa z nimi to temat-rzeka...może by zainteresować tym odpowiednie media ??

Pomysł z informacją do mediów wcale nie jest zły! ;) up;)

@ania0907
@ofiaralosu

Nie piszcie postów pod postami. Macie klawisz Edytuj, jak chcecie coś dodać.

Drodzy Przedsiębiorcy podam meila swojego by ustawić zbiorowy zarzut wobec tej Firmy sklep@automarek.pl lub numer gg 8802547 i mozemy razem przeprowadzić konferencje na gadu gadu i zdecydować w jakim mieście złożymy zbiorowy zarzut

witam odezwij się w sprawie problemu o domenę internetową podam numer gg 8802547

@szoszok
Nie śmieć postami! Masz przycisk Edytuj, jak chcesz coś dodać.
I ostrożniej proszę z oskarżeniami o popełnienie przestępstwa.

witam
ja rowniez zostalam pare dni temu nabrana przez nich. Oczywiscie przyslali mi szybko umowe i fakture i nawet bezczelni "zyczenia swiateczne". Rezygnacja nic nie daje bo to jest b2b i nie ma mozliwosci wypowiedzenia umowy ustnej. Nie mam zamiaru im nic placic ale cos trzeba z tym zrobic bo z tego co czytalam na forach to niedlugo zaczna mnie nekac i grozic jak w przypadku innych osob. Az dziwne ze ta sprawa nie jest naglosniona??

No tak widzę ,że słynna Premium Domain jest naprawdę sławna XXXXXXXXXXXXXX!!! Jakiś czas temu spisałam numer telefonu do pana który wszczął proces przeciwko nim.Próbowałam się z nim kontaktować ale bez skutecznie może ktoś ma albo pamięta?????????

mam namiary jest to kancelaria z lodzi. maja juz zamknieta grupe 25 osob i zbieraja nowe osoby ale juz indywidualnie widze. wszystko z nimi fajnie ale jak to bywa nic za darmo i chca zaplate za to. dostalam od nich wstepnie umowe-zlecenie za ok 250zl za kazdorazowe stawienie sie w sadzie w katowicach. wolalabym byc w pozwie zbiorowym. ja jeszcze kalfasowi/premium nic nie zaplacilam wiec zastanawiam sie co robic...

Czy mogłabym poprosić o namiary na tą kancelarię albo informację odnośnie nowej grupy do pozwu zbiorowego.Myślę także ,że warto zainteresować tym media bo to naprawdę gra warta świeczki.XXXXXXXX są bezkarni i nękają ludzi bez najmniejszych konsekwencji tak być nie może.Musimy stawić temu czoło!!!!!!Ja jestem chętna do działania.Mój meil domexbizar@wp. a numer telefonu podam jeśli odezwie się więcej osób.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót