Uwolnic się od Premium Domain Service - PREMIUM INTERNET SERVICES

• Autor wątku Autor wątku Maja1230
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Rozumiem Wasze emocje i podzielam sentyment, ale proszę o powściąganie języka, bo temat będzie musiał być zamknięty.

Witam
Znalazłem powiązania polskich firm z innymi firmami na bliskim wschodzie. Jednym słowem Międzynarodowa Turecka Mafia!
Prezesem Kaflas Marketing jest Pinar Cebeci: spójrzcie sobie tutaj.

Link : CherryFieldSesby

Biura w główne Turcji, Bangladeszu, Chinach, ZEA, Indiach, Izraelu, Jordanii, Kenii, Maroko, Pakistanie, Vietnamie, Kambodzy oraz Kontakty w USA, UK, Japonii, Niemczech, Włocach.

Teraz już nie mam wątpliwości, że Kaflas sam jest pionkiem a za wszystkim stoi Pinar Cebeci

Znalazłem jeszcze inne nazwisko ale zapomniałem je niestety..

Jednym słowem rejestruja przeważnie w az.pl domene 20min przed telefonem do potencjalnego "głupka" którego wkręcą legalnie w wielkie koszta.

Ja chętnie tych panów bym oblał domestosem i na kebab. - takie moje zdanie
No tak moderatorze co racja to racja , im bardziej się o tym myśli ,tym bardziej się jest zdenerwowanym.

Ostatnia edycja:
nie moge tu umiescic namiarow domexbizar a mail mi wraca

Piszecie o jakieś mafii przekrętach dlaczego nie zawiadomicie organów ścigania ?.Jest CBA ,CBŚ ,ABW skontaktujcie się z nimi .Podajecie jakieś prywatne numery telefonów,adresy e-mail ,wykorzystujecie forum DO REKLAMY !

Bardzo jestem zdziwiony że administratorzy/moderatorzy jeszcze nie interweniują :o

Ripper napisał:
Rozumiem Wasze emocje i podzielam sentyment, ale proszę o powściąganie języka, bo temat będzie musiał być zamknięty.
Szanowny Panie RIPPER, jestem na 100% pewny że usunie Pan mój wpis, ale odnoszę wrażenie że jest Pan osobą stronniczą w tej sprawie i to Pan straszy zamknięciem tego tematu. Ciekawym zjawiskiem jest również fakt, że zostały usunięte wszystkie wisy forumowicza "kancelariaradcowpraw" z pierwszej strony tego forum. Moje sprawy tak się poukładały, że udało mi się poznać "szefową" z Premium jak również rozmawiać z prawnikami świadczącymi swoje usługi dla Premium Internet Services. Z rozmów przeprowadzonych z tymi ludźmi, wywnioskowałem jedno, że we wszystkich przypadkach chodzi o zarabianie pieniędzy a nie zastanawianie się czy jest to uczciwe, czy nie.

Dlaczego miałbym usuwać? Nie moderuję postów krytycznych wobec mojej osoby, tylko takie, których treść może naruszać prawo. Nikomu z zespołu forum nie sprawi przyjemności konieczność przekazania danych użytkownika prokuraturze.

A w tej akurat sprawie, możesz mi wierzyć, pomimo, iż mnie samego nie dotyczy w najmniejszym stopniu, jestem po stronie użytkowników.

Do zarabiania pieniędzy????????????Szanowna osobo która tak ładnie wypowiada się o Premium Domain żyrującej na ludzkiej naiwności.Większość z wkręconych osób to ludzie prowadzący małe często jedno osobowe firmy które zlecają założenie strony i wykupienie domeny np jakiejś firmie zajmujacej się taka działalnością ale o tym co to jest domena pojęcia nie maja bo i nie muszą zapłacili za to i płacą raz do roku żeby działało jak należy bo internet w tych czasach to super źródło reklamy. I nagle dzwoni do nich jakiś gość informując ,że jeśli nie zapłacą to inna firma wykupi ich domenę która im starsza tym lepsza lub jeszcze lepiej rozmawiają z kimś z rodziny albo pracownikiem którzy to nie maja żadnych upoważnień do reprezentowania firmy,tak było w moim przypadku. Rozmowę prowadza tak,żeby padło słowo tak i wysyłają fakturkę i umowę pro formę a następnie kolejne maile z groźbami ,że przekazują sprawę a to do sądu a to do BIKU a ci biedni ludzie często nie maja pojęcia co właściwie kupili i dlaczego.zatem jeśli szefostwa z Premium nie interesuje czy jest to UCZCIWE -to w takim razie jednoznaczne z tym że należy ich ukarać bo nie uczciwe zarabianie pieniędzy w tym kraju podlega każe.Jeśli dodatkowo w tym nieuczciwym procederze biorą udział prawnicy to gratuluje firmie. Takich "super "ludzi wolę nie mieć w gronie swoich znajomych bo niestety jestem uczciwa.WSZYSTKICH Z PAŃSTWA KTÓRZY SĄ ZAINTERESOWANI NAGŁOŚNIENIEM TEJ BULWERSUJĄCEJ SPRAWY BARDZO PROSZĘ O KONTAKT NA MAILA wraz z podaniem numeru telefonu odezwę się na pewno. Powiem tylko ,że odezwał się pan redaktor zainteresowany tą sprawą.:brawo:

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Witam
W odpowiedzi dodam, że już pojedyncze osoby wygrywają z nimi w sądach tylko jest to kosztowne przykład podam z innego forum.
Re: PREMIUM INTERNET SERVICES Oszustwo Domenowe K - Kalfas Marketing Warszawa - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl

Dla ciekawostki dziś pojawił się chyba pierwszy artykuł XXXXXXXX w Gazeta Polska Codziennie. I to pewnie nie pierwszy taki artykuł bo jest coraz więcej zainteresowania ze strony redaktorów.
Trzeba się nie poddawać. A i dodam że w Katowicach jest to sprawa karna a całe to Vindico czy jak tam się zwie ten twór Kalfasa wnoszą sprawy do sądu gospodarczego jako cywilną. Więc pewnie każdego czeka sądowe wezwanie do zapłaty i pisanie odwołania od wyroku.
Ale nie poddawajcie się i powodzenia.

XXXXXXXXXXXXXXXXXX -witam wszystkich i dziękuje za maile i kontakt.Niestety otrzymuje także informację,że nie można wysłać do mnie wiadomości bo nie dochodzą.To prawda niestety.Od kiedy zalogowałam się na forum prawnym w tej sprawie moja skrzynka odbiorcza jest "Zarzucana" setkami zawirusowanych linków które skutecznie zapychają mi pocztę oraz niszczą komputer-nie dziwi mnie.Moja pani informatyk skutecznie próbuje niwelować ich skutki dlatego proszę próbować.Postaram się w miarę na bieżąco odpisywać na państwa maile i zbierać siły do walki.
Dziękuję takim osobom jak JustaTlusta oraz pan rossOO za kontakt bardzo ważne informacje i rady i że tak chętnie włączyli się do "walki"Proszę o czynny udział w forum oraz kontakt zarówno ze mną jak i JustąTlustą.Wszystkie numery telefonów oraz maile od osób które się ze mną kontaktowały przekazałam panu redaktorowi z radia i gazety-będzie się z państwem kontaktował.Musimy się organizować sprawa jest poważna i szpera nam w naszych kieszeniach a na to nie pozwolimy.Najprawdopodobniej utworzymy własna pocztę aby przepływ informacji był płynny takie są plany ale to się zobaczy.Pierwsze osoby wygrały sprawę ale setki dostały wezwania do zapłaty lub przed sądowe wezwania i musza to odkręcać są i tacy którzy nigdy nawet nie rozmawiali z nikim z firmy a otrzymali faktury i wezwania-paradoks goni paradoks.Zatem proszę wszystkich o cierpliwość ,śledzenie wydarzeń na forum.Ustalimy z JustąTlustą co i jak dalej, postaramy się uporządkować i w podpunktach damy państwu znać jakie działania poczynimy.Panu rossOO serdeczne dziękujemy i prosimy o informacje i wsparcie. Wszelkie sugestie na temat sprawy pomysły! informacje i dobre słowo mile widziane.Włączajcie się do WALKI!!!!!!!!!!!!!:mad:

domexbizar napisał:
Do zarabiania pieniędzy????????????Szanowna osobo która tak ładnie wypowiada się o Premium Domain żyrującej na ludzkiej naiwności.Większość z wkręconych osób to ludzie prowadzący małe często jedno osobowe firmy które zlecają założenie strony i wykupienie domeny np jakiejś firmie zajmujacej się taka działalnością ale o tym co to jest domena pojęcia nie maja bo i nie muszą zapłacili za to i płacą raz do roku żeby działało jak należy bo internet w tych czasach to super źródło reklamy. I nagle dzwoni do nich jakiś gość informując ,że jeśli nie zapłacą to inna firma wykupi ich domenę która im starsza tym lepsza lub jeszcze lepiej rozmawiają z kimś z rodziny albo pracownikiem którzy to nie maja żadnych upoważnień do reprezentowania firmy,tak było w moim przypadku. Rozmowę prowadza tak,żeby padło słowo tak i wysyłają fakturkę i umowę pro formę a następnie kolejne maile z groźbami ,że przekazują sprawę a to do sądu a to do BIKU a ci biedni ludzie często nie maja pojęcia co właściwie kupili i dlaczego.zatem jeśli szefostwa z Premium nie interesuje czy jest to UCZCIWE -to w takim razie jednoznaczne z tym że należy ich ukarać bo nie uczciwe zarabianie pieniędzy w tym kraju podlega każe.Jeśli dodatkowo w tym nieuczciwym procederze biorą udział prawnicy to gratuluje firmie. Takich "super "ludzi wolę nie mieć w gronie swoich znajomych bo niestety jestem uczciwa.WSZYSTKICH Z PAŃSTWA KTÓRZY SĄ ZAINTERESOWANI NAGŁOŚNIENIEM TEJ BULWERSUJĄCEJ SPRAWY BARDZO PROSZĘ O KONTAKT NA MAILA domexbizar@wp.pl wraz z podaniem numeru telefonu odezwę się na pewno. Powiem tylko ,że odezwał się pan redaktor zainteresowany tą sprawą.:brawo:
Szanowna Pani, proszę przeczytać od początku, wszystkie moje wypowiedzi na tym Forum, to dowie się Pani z jakiego powodu tutaj trafiłem. Niestety, niektóre moje wypowiedzi nie będą trzymały się " tematu", ponieważ formułowałem je do konkretnego Użytkownika tego Forum ( kancelariaradcowpraw), którego wypowiedzi jak i On sam w tajemniczy sposób zniknęły z tego Forum.

JustaTlusta napisał:
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Proszę przeczytać forum na temat " Krajowy Rejestr Pracowników i Pracodawców", tam też zaczęły napływać ciekawe tematy dotyczące działań firm, z ul. Złotej 61 w Warszawie. Sprawa została nagłośniona w głównym wydaniu "KRONIKA" Krakowska w dniu 10. 01. 2012.

Faktycznie po przeczytaniu od początku wypowiedzi na forum oraz rozmowie telefonicznej z BPS okazało się że jest pan tak samo poszkodowany i naciągnięty jak wielu z nas.Zatem nieco złosliwe wypowiedzi w pana kierunku proszę uznać za nie byłe i przyjąć przeprosiny.Dziękuje także za wyczerpujące i bardzo ważne informacje w tej sprawie.A :smile:duuuuża to sprawa nie ma co owijać w bawełne i łatwo nie będzie. Pamiętajcie państwo tylko wspólnymi siłami możemy coś zdziałać.

Czy komuś z was ta firma działające rzekomo w myśl przepisów k.c. podała adres do korespondencji, pod który można wysyłać wypowiedzenia rzekomo zawartych umów? Nie chodzi o nic niewarty adres w Dortmundzie. Chodzi o adres z gwarancją odbioru korespondencji.

domexbizar napisał:
Faktycznie po przeczytaniu od początku wypowiedzi na forum oraz rozmowie telefonicznej z BPS okazało się że jest pan tak samo poszkodowany i naciągnięty jak wielu z nas.Zatem nieco złosliwe wypowiedzi w pana kierunku proszę uznać za nie byłe i przyjąć przeprosiny.Dziękuje także za wyczerpujące i bardzo ważne informacje w tej sprawie.A :smile:duuuuża to sprawa nie ma co owijać w bawełne i łatwo nie będzie. Pamiętajcie państwo tylko wspólnymi siłami możemy coś zdziałać.
Wcale nie poczułem się urażony. Słowo pisane jest często inaczej interpretowane niż wypowiadane, więc pewnie nie tylko Pani jedna odniosła wrażenie że jestem kolegą XXXXXXXXXX. Pozdrawiam :)

Niestety artykuł w Gazecie polskiej codziennie nie jest optymistyczny, nie wiem co dalej będzie wysłałam zawiadomienie do prokuratury i nie wiem co dalej... :( wiem tylko iż się nie poddam i mam nadzieję iż każdy będzie walczył i zgłaszał ten proceder do prokuratury itd

iwp napisał:
Niestety artykuł w Gazecie polskiej codziennie nie jest optymistyczny, nie wiem co dalej będzie wysłałam zawiadomienie do prokuratury i nie wiem co dalej... :( wiem tylko iż się nie poddam i mam nadzieję iż każdy będzie walczył i zgłaszał ten proceder do prokuratury itd

Czy mogę prosić o podanie linka do artykułu z tej gazety?

to artykuł z nr 102 z 10 stycznia br, tzeba wykupić abonament co zrobiłam, jesli pani chce prosze podać na wiadomosć prywatna prywatnego meila to pani go wyślę w całości nie mozna tego zrobi na forum, bo może byc to niedozwolone.

Witam,zatem wiadomo juz co robic i gdzie kierowac pisma do prokuratury i kancelarii.Nie wiem jakie otrzymali pisma, państwo ale ja przesyłam tekst pisma jakie otrzymałam 3 dni temu z groźbami od firmy Premium Domain Service.To już przesada zamach na moją prywatnośc i wolnośc a to podlega kodeksowi karnemu-o nie tak byc nie może i nie będzie.

Zgodnie z naszym ostrzeżeniem, w najbliższych dniach przekażemy sprawę zadłużenia zgodnie z decyzją Ministerstwa Spraw Wewnętrznych i Administracji nr DR-39/2009 do obsługi przez licencjonowanego detektywa, który będzie miał za zadanie ustalenie numerów rachunków bankowych oraz innych składników majątkowych, celem wskazania ich komornikowi i przeprowadzenie działań w terenie, takich jak obserwacje oraz wykonanie dokumentacji fotograficznej majątku, celem wskazania komornikowi obiektów mogących zostać poddanych licytacji. Detektyw, zgodnie z ustawą z dnia 6 lipca 2001 r. o usługach detektywistycznych (Dz. U. z 2002 r., Nr 12, poz 110 ze zm.) ma prawo, współpracując z Instytucjami Państwowymi oraz organami ścigania, ustalania miejsca pobytu osób ukrywających się, a także ustalenia ich majątku.

Do momentu przekazania sprawy zadłużenia do obsługi przez licencjonowanego detektywa macie Państwo możliwość do uregulowania zobowiązania na rachunek:

Premium Internet Services Sp. z o.o.
82 1090 1753 0000 0001 1605 0581
Bank Zachodni WBK S.A.
25 Oddział w Warszawie

Uprzejmie informujemy, że brak zapłaty kwoty wskazanej w wezwaniu do zapłaty zmusi nas niezwłocznie do wszczęcia postępowania egzekucyjnego na podstawie prawomocnego nakazu zapłaty zaopatrzonego w klauzulę wykonalności, w którym na podstawie art. 799 w związku z art. 845 KPC, art. 924 KPC, art. 881 KPC, art. 896 KPC, art. 889 KPC będziemy wnioskowali o zajęcie np. wynagrodzenia za pracę, wynagrodzenia z tytułu umowy zlecenie lub umowy o dzieło, renty lub emerytury, rachunków bankowych, rachunków w Spółdzielczych Kasach Oszczędnościowo Kredytowych oraz o zajęcie i licytację składników majątku dłużnika, np. ruchomości (samochód, wyposażenie przedsiębiorstwa lub mieszkania), nieruchomości. Wszczęcie postępowania egzekucyjnego powiększy istniejące zadłużenie dodatkowo znacznie o koszty egzekucji komorniczej.

Z wyrazami szacunku,

Premium Internet Services Sp. z o.o.
ul. Złota 61 lok. 100
00-819 Warszawa

Telefon: 703 503 015
Telefax: +48 22 2501795
E-mail: kontakt@premium-domain-service.pl
Internet: Witamy w Extra Internet GmbH

NIP: 7010232477
REGON: 142350069
KRS: 0000352939

82 1090 1753 0000 0001 1605 0581
Bank Zachodni WBK S.A.
25 Oddział w Warszawa

Witam pokrzywdzonych, :(
Niestety ja również dołączyłam do tego grona i jest mi niezmiernie trudno pisać o swojej nieostrożności, ale jak widzę nie tylko ja miałam zaćmienie umysłu. Mam fakturę za 3 domeny com.pl ,net.pl i info .pl bo powiedzieli, że już ktoś chce je zająć z nazwą mojej firmy a oni je uratują. :mad:
Mam płatność do 19. lutego 2012 i zastanawiam się XXXXXXXXXXXX czy walczyć. Na pewno jutro zadzwonię do Pana Andrzeja, który jak pisze ma już dosyć tych telefonów ale nie mam innego wyjścia. Z góry Pana przepraszam
Wysłałam do Premium już formułkę:

W związku z otrzymaną fakturą VAT nr 0000000 oświadczam, iż nie uznaję niniejszej faktury jak też oświadczam, że nie byłem świadomy , że zawarłem z Waszą firmą jakąkolwiek umowę.
Mając na uwadze treść art. 84 kc i 88 kc oświadczam, iż działanie Wasze wprowadziło mnie w błąd co do treści czynności prawnej, od którego odstępuję.

Nie wiem czy to coś pomoże, pewnie nie, ale próbuję. Ponadto zgłoszę się do Kancelarii Pana Marcina Komorowskiego, aby dołączyć do poszkodowanych.

Napisałam też do Pani, która ma nagłośnić sprawę w TV.
Śledzę dalszy ciąg sprawy i chętnie wysłucham każdej porady na ten temat

Pan , który dostał ten list od Premium z ostrzeżeniem ma nerwy ze stali- podziwiam:brawo:
Pozdrawiam wszystkich i trzymam kciuki za nas .

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót