Uwolnic się od Premium Domain Service - PREMIUM INTERNET SERVICES

• Autor wątku Autor wątku Maja1230
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Witam wszystkich poszkodowanych.
Mam sprawę w sądzie z tą firma. Pamiętajcie,że sprawę można przenieść do sądu w waszym miejscu zamieszkania jako sądowi właściwemu ( ja przeniosłem z sądu oddalonego od mojego miejsca zamieszkania ok 440 km. do sądu w moim mieście). Odpowiedź na pozew musi być wypełniona na drukach sądowych (są chyba do pobrania na stronie Ministerstwa Sprawiedliwości- ja wziąłem z sądu) i musi być zachowany okres 14 dni. W odpowiedzi musicie zawrzeć jak najwięcej zarzutów.
Ktoś pytał o nagranie rozmowy jako dowód, więc do pozwu nie dołączają tego nagrania tylko kopie faktury, potwierdzenie zawarcia umowy, sprzedaży wierzytelności itp. Jednak jeżeli odpowiecie prawidłowo na pozew to otrzymacie kilka dni przed rozprawą nagranie CD ze stenogramem. W mim przypadku tak było.:(

asia0102 napisał:
Witam ja równiez jestem w tym g.....dzis napisalam do uwagi do tvn .Jestem po prwomocnym wyroku sadu i po splacie za polowe uslugi

Witam ponownie.
Chciałem zapytać użytkownika Asia0102 jak tam wygląda sprawa dotycząca programu „Uwaga”?

Pozdrawiam

My zgłosiliśmy sprawę do Komendy Głównej Policji, która przekierowała sprawę do naszego miasta. Dodatkowo policja żywo zainteresowała się faktem, że firma windykująca ma tego samego właściciela co sprzedający rzekome roszczenia. Czy Państwo wiedzą, że w świetle prawa faktura elektroniczna na otrzymanie której nie wyrazili Państwo pisemnie zgody nie ma mocy prawnej? Muszą Państwo wyrazić zgodę pisemną przesłaną drogą mailową bądź pocztą aby taką fakturę otrzymać. Generalnie zasmuca mnie fakt, że Państwo tak łatwo się poddają. Nie rozumiem osób, które płacą bo coś olali, bo nie wiedzą, a bo dla świętego spokoju wolą zapłacić itd. Zapytam dla jakiego spokoju? Państwo nie osiągną spokoju dopóty, dopóki oszuści chodzą na wolności. Z taka postawą są Państwo doskonałym klientem dla następnego oszustwa, które lęgnie się w chorych głowach tych oszustów. Państwo sobie odmawiają wielu rzeczy, nie jeżdżą na wakacje, ciężko pracują a co robią za wasze pieniądze ci oszuści? Świetnie się bawią. I na to nie ma przyzwolenia. Działajcie ludzie śmiało. Nie bójcie się policji, sądu, prokuratury. Trochę wiary i samozaparcia a sukces murowany;)

JustaTlusta napisał:
Dodatkowo policja żywo zainteresowała się faktem, że firma windykująca ma tego samego właściciela co sprzedający rzekome roszczenia.

Sam przyglądałem się powiązaniom między spółkami i nie dopatrzyłem się żadnych powiązań osobowych. Ani spółka windykacyjna (Vindiko) działająca dla Premium Internet nie jest z nią osobowo związana, ani spółka windykacyjna (Ra finance) działająca dla Extra Internet nie ma z nią powiązań. Może odkryła Pani coś, czego nie zweryfikowałem. Proszę napisać coś więcej. No i ani jedna ani druga spółka windykacyjna nie jest ze sobą powiązana. W ogóle ciekawe czemu się te firmy zmieniły.

Ostatnia edycja:
wojciech.perzyński napisał:
sam przyglądałem się powiązaniom między spółkami i nie dopatrzyłem się żadnych powiązań osobowych. Ani spółka windykacyjna (vindiko) działająca dla premium internet nie jest z nią osobowo związana, ani spółka windykacyjna (ra finance) działająca dla extra internet nie ma z nią powiązań. Może odkryła pani coś, czego nie zweryfikowałem. Proszę napisać coś więcej. No i ani jedna ani druga spółka windykacyjna nie jest ze sobą powiązana. W ogóle ciekawe czemu się te firmy zmieniły.

sprawdziłam ra finance ten sam właściciel 50% udziałów co w premium domain service , proszę sprawdzuć na verdict.pl nawet zapłaciłam za tę usługę by mieć faktyczne info na ten temat....

JustaTlusta napisał:
Widać jest Pan mało spostrzegawczy

Widać kultury Pani z domu nie wyniosła. Czytać ze zrozumieniem też Pani nie potrafi. Na przyszłość proszę nie pisać, jak nie chce wnieść Pani nic nowego do dyskusji. Zadałem konkretne pytanie.

iwp napisał:
sprawdziłam ra finance ten sam właściciel 50% udziałów co w premium domain service , proszę sprawdzuć na verdict.pl nawet zapłaciłam za tę usługę by mieć faktyczne info na ten temat....

Tutaj jest konkretny przykłąd. Załuję jednak, że żadne z Państwa nie zauważyło, że nie ma żadnego powiązania między Premium Internet a Ra Finance. Napisałem wyżej wyraźnie, że Premium współpracuje z firmą Vindiko a Extra z firmą Ra finance. Co z tego, że jest powiązanie osobowe między Premium i Ra finance, jak te dwie spółki nie współpracują ze sobą? Nie przekazują sobie wierzytelności. Zazaczam jednak, że swoją więdzę opieram na kilkunastu znanych mi przypadkach. Dlatego zadałem Pani Tlustej pytanie, czy są jakieś powiązania do których ja nie dotarłem, gdzie można wykazać, że wierzytelności Premium przekazuje Ra finance. Jeżeli takie są, proszę napisać i zastanówmy się co to oznacza i gdzie można to zgłosić, w ogóle jakie przepisy tutaj są "łamane". Podejrzewam jednak, ze to Pani Tlusta jest mało spostrzegawcza i nie zauważyła, że takowych powiązań i sprzedaży wierzytelności między tymi społkami nie ma (chciałbym sie mylić).

Sugeruję nie udzielać się na forum jeśli oprócz obrażania forumowiczów nie wnosi Pan nic do dyskusji. Pana wypowiedzi są jałowe i nic nie warte. Proszę się przenieść na inny wątek, gdzie będzie Pan mógł sobie "poużywać". Nie jest Pan wartościowym partnerem do dyskusji w omawianej sprawie. Jeśli już mowa o kulturze. Pan zdaje się należy do tych "kółtóralnych"....:cool:

Ostatnia edycja:
Jeszcze jedno. Nie ma Pan pojęcia o czym Pan pisze. Kompletnie niezrozumienie tematu. Ra Finance oraz Premium Domain Service proszę Pana. Jeśli na fakturze Premium Domain Service sprzedaje wierzytelność Ra Finance to rzeczywiście trzeba być szalenie spostrzegawczym, aby dostrzec powiązanie...

Ostatnia edycja:
Napisałem wyraźnie, że jeżeli nie ma Pani nic nowego to proszę nie zaśmiecać forum. Tak się składa, że w odróżnieniu od Pani odnoszę się merytorycznie do poruszanych tematów i piszę konkretnie, podając przykłady. Pani nie potrafi odpowiedzieć na pytanie. Wyżej pisała Pani o zawiadomieniu Komendy Głównej i zainteresowaniu Policji sprzedażą wierzytelności między spółkami połączonymi osobowo. Pytam zatem co miała Pani na myśli i jakie spółki? Jeżeli Pani nie rozumie, to łopatologicznie: kto wystawił fakturę, kto ją nabył i jakie jest między tymi podmiotami powiązanie osobow?. Myślę, że wszystkie osoby czytające ten wątek są żywo zainteresowane tą informacją i zupełnie nie rozumiem, czemu nie potrafi Pani tego napisać.

JustaTlusta napisał:
Jeszcze jedno. Nie ma Pan pojęcia o czym Pan pisze. Kompletnie niezrozumienie tematu. Ra Finance oraz Premium Domain Service proszę Pana.

Niech się już Pani nie kompromituje. Nie ma spółki Premium Domain Service.

Zapewne czytała Pani to co można znaleźć na stronie Extra Internet, najwyraźniej jednak nie zrozumiała Pani tego co tu jest napisane. SPRZEDAŻ ZORGANIZOWANEJ CZĘŚCI PRZEDSIĘBIORSTWA - powinno Pani rozjaśnić co to jest Premium Internet Services, Extra Internet, a co to Premium Domain Service. Jak uda się Pani to zrozumieć proszę wrocić do dyskusji, bo powyższymi wypowiedziami wprowadziła Pani w błąd czytelników forum, ale też organy ścigania.

Ostatnia edycja:
W kwestii Pana zachowania odsyłam do swojej wypowiedzi z 17:17.
I proszę się nie kompromitować i nie zabierać głosu w dyskusji nawet tej merytorycznej
Jeśli takie mało wartościowe wypowiedzi "snują" się na tym forum, wszystkich zainteresowanych zapraszam do wysyłania maili prywatnych. Porozmawiamy o "swoich" problemach.

DO luki 22110
Proszę o wyjaśnienie bo tez się już pogubiłem. Czy zatem Premium Internet Services a Extra Internet GmbH to teraz nowa nazwa, czy druga niezalizana firma czy co? Rozumiem że Premium Domain Service to tylko nazewnictwo stosowane przez firmę Extra Internet GmbH. Czy tak?

Nie ma czegoś takiego jak Premium Internet Service. Jest:
Premium Domain Service
Centrum Rejestracji Domen
Extra Internet GmbH
Im Spähenfelde 51
44143 Dortmund

Ostatnia edycja:
Wojciech.Perzyński napisał:
SPRZEDAŻ ZORGANIZOWANEJ CZĘŚCI PRZEDSIĘBIORSTWA[/b][/url] - powinno Pani rozjaśnić co to jest Premium Internet Services, Extra Internet, a co to Premium Domain Service.

Proszę o wyjaśnienie bo tez się już pogubiłem. Czy zatem Premium Internet Services a Extra Internet GmbH to teraz nowa nazwa, czy druga niezalizana firma czy co? Rozumiem że Premium Domain Service to tylko nazewnictwo stosowane przez firmę Extra Internet GmbH. Czy tak?

Dlaczego zatem w zawiadomieniu do Prokuratury przygotowanym przez kogoś jest nazwa Internet Services? Czy tak się nazywali kiedyś?

luki22110 napisał:

Dokładnie o to chodzi. To są dwie zupełnie inne, niezależne firmy. Ta Extra jest dodatkowo firmą niemiecką, co można sprawdzić na podstawe danych z ich strony i zweryfikować na stronach Unii Europejskiej. Podaję LINK. Między nimi jak sprawdziłem nie ma powiązań. Są inni wspólnicy, zarządy i pełnomocnicy. Współpracują też z różnymi firmami od windykacji. Wygłąda na to, że to zupełnie niezależne podmioty. Owe Premium Domain Service to jak wynika z tego ich zawiadomienia tylko nazwa tych usług jakie oferują. Wszelkie donosy na "Premium Domain Service" to jak walenie głową w mur, bo nie ma takiego podmiotu.

luki22110 napisał:
Dlaczego zatem w zawiadomieniu do Prokuratury przygotowanym przez kogoś jest nazwa Internet Services? Czy tak się nazywali kiedyś?

Dobre pytanie. Pewnie cała ta krucjata na marne, bo oni pokażą, że ze sprawą nie mają nic wspólnego.

Zadałem sobie trud aby to wszystko sprawdzić, dlatego będę zobowiązany za weryfikację swoich twierdzeń, bo w szczególności wypowiedzi Pani Tlustej wprowadzają użytkowników w błąd. Robicie zawiadomienia do organów ścigania na podmioty, które nie istnieją (vide Premium Domain Service) i prokuratura/policja nic z tym nie może zrobić. W każej swojej wypowiedzi merytorycznie tłumaczyłem zależności między podmiotami, tymczasem byłem "uciszany" i obrażany przez Panią Tłustą, która wszystkich tu wprowdzała w błąd. Jeżeli świadomie to może jest podstawiona i robi to celowo, jeżeli nieświadomie, powinna dołożyć więcej starań, chociażby czytając ze zrozumieniem, bo pisałem o tym przez kilka wcześniejszych postów.

No niestety ale muszę Panu przyznać rację. Wprawdzie podpisują się Premium Domain...bleble....ale fakturę wystawiają jako Extra Inernet GMBH. Uciszany jest Pan za ton wypowiedzi a nie treść. Liczy się miły Panie również jakość a nie tylko ilość. No tak ale dzwonią jako Premium, podpisują się tak:

Szanowny Kliencie,

dziękujemy za zamówienie. Wkrótce otrzymasz informację na temat realizacji usługi.

Pozdrawiamy serdecznie,

Premium Domain Service

A to wszystko zmyła. Trzeba zatem nie zwlekając jeszcze raz napisać zgłoszenie do Prokuratury i na Policję że oszukała nas Extra Internet GMBH:confused:

Niezależnie od tego kto z kim co robi wszyscy wiemy że to ten sam oszust. Panowie J. i K. Rozmawiałam z policją. Dla nich nie ma znaczenia nazwa na zgłoszeniu, ponieważ z dokumentów jasno wynika jaką firmę chodzi. My nie musimy znać się na niuansach prawnych. Za to oszuści płacą naszymi pieniędzmi prawnikom, którzy później wysyłają do nas groźby. Oczywiście wszystko w świetle prawa. Ta sama kancelaria obsługuje w Polsce Extra Internet i podpisuje pisma z RaFinance. A óźniej ta sama Pani prawnik wypowiada się na łamach gazety Prawnej o podatkach VAT bo jest doradcą podatkowym. Strasznie to brudne i nieetyczne. Ale przyjdzie kryska na matyska.

Ostatnia edycja:
Ja oparłem swoje zawiadomienie na wzorze który jest na 14 stronie tego forum zamieszczonego przez użytkownika „niiki”. Osobiście mam fakturę od firmy Extra Internet GmbH.

Zatem, wszyscy wiemy że to cały czas działania jednych i tych samych ludzi ale w świetle prawa Prokuratura na podstawie zawiadomień złożonych na w/w wzorze powinna podzielić sprawę na dwie. Jedna dla oszukanych przez Internet Services a druga dla oszukanych przez Extra Internet. Czyż nie tak?

Swoja drogą zauważyłem pewną rozbieżność.
Wszyscy naciągnięci na usługę w zakresie przygotowania oraz sprzedaży stron WWW otrzymali fakturę od Internet Services. Natomiast naciągnięci na zakup domen f-rę od Extra Internet. Jeśli jest inaczej proszę o informację.
To chyba celowe działanie gdyż w razie wpadki, pada tylko połowa przekrętów. Trzeba przyznać że dobrzy są w te klocki.

Witam jestem kolejną osobą oszukaną przez Extra internet. To co wyrabia i ile szkód w działalności firm zrobiła działalność tej firmy musi zostać ukarana !
Zachęcam wszystkim poszkodowanych do kontaktu między sobą. Przepływ informacji pomoże nam szybko doprowadzić do końca te sprawy !

No, nagranie, przyznam, bardzo ciekawe.
Siedziba w Dortmundzie, a pani dzwoni z supertajnej filii w Warszawie.
Może to jest właśnie ta ukryta opcja niemiecka?

Jestem następnym naiwnym i wkręconym przez tą firmę.Czy można dalej wysyłać na ten pozew zbiorowy i ile to kosztuje?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót