Uwolnic się od Premium Domain Service - PREMIUM INTERNET SERVICES

• Autor wątku Autor wątku Maja1230
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
BPS napisał:
Nie podawaj tutaj żadnych nazwisk, telefonów nie załączaj linków, bo Pan Moderator usunie Twój wpis i dostaniesz ostrzeżenie albo zablokują Ci dostęp
Spokojniutko :) każdego dosięga ręka sprawiedliwości. Historia ludzkości o tym świadczy. Prędzej czy później każdy złoczyńca trafia na kogoś kto okazuje się bardziej inteligentny i charyzmatyczny. Na swój Anihilator :) I nawet jeśli ktoś by działał na zlecenie kancelarii premiera żeby zebrać dodatkowy "podatek" z drobnych rzemieślników i przedsiębiorców zawsze za to później zapłacił! Tak działa ekosystem. *Tak działa przyroda *Skoro tak mówisz BPS to ja uruchamiam się na wszystkich forach i portalach które znam i puszczam temat.

BPS
Mezczyzna.gif
Proszę nie wypisywać bredni o naszym forum.
Żadna firma nie ma wpływu na decyzje Zespołu ForumPrawnego.org.
Dane personalne były, są i będą usuwane z postów. Podawanie ich do publicznej wiadomości jest sprzeczne z prawem.
chciałbym też pozdrowić Panie i Panów Prawników którzy powinni nam udzielać tutaj swoich porad, ale jakoś Ich tutaj nie ma
To nie jest forum komercyjne, gdzie płacisz i wymagasz. Nikt nie ma obowiązku odpowiadać na czyjeś pytania.

Witam,
wczoraj zadz. do mnie i w sposób nieświadomy zgodziłem się na zarezerwownie 3 domen za każdą w kwocie 299zł,rozmawiałem najpierw z pracownikiem,a poźniej kierownikiem, który się przedstawił jako Mateusz Walczak i czytał mi regulamin na który przystałem i zgodziłem się na świadczenie usług przez tą właśnie firmę- Dostałem maila o następującej treści:Szanowny Kliencie,dziękujemy za zamówienie. Wkrótce otrzymasz informację na temat realizacji usługi.Pozdrawiamy serdecznie,
Premium Domain Service
Zaraz po tel. i otrzymaniu w/w wiadomości zaświeciło mi światełko,ze to jakieś oszustwo i miałem racje-napisałem do nich następujący tekst:poprosiłbym o przesłanie mi umowy pisemnie w formacie pdf i regulaminu usług jakie świadczycie.
Do tej pory nic od nich nie otrzymalem,żadnej umowy ani faktury.
Co radzicie bym jeszcze poczynił w tym temacie??
Jak napisać oswiadczenie o rezygnacji jakimi art. kodeksu cywilego je poprzeć?
Czy komuś z Was udostępnili nagranie,Waszą zgodę??
W ciągu jakiego czasu dostawaliście jakiekolwiek potwierdzenie umowy??

Po 5 dniach przesyłają fakturę na której jest napisane ze przekazali wierzytelności jakiejs firmie windykacyjnej z zastraszeniem o wpisie do rejestru dłużników.
Janusz M. napisał:
Dane personalne były, są i będą usuwane z postów. Podawanie ich do publicznej wiadomości jest sprzeczne z prawem.
Wiele rzeczy jest niezgodnych z prawem np. przechodzenie na czerwonym świetle i wiele innych, jednak policja w większości przypadków za to nie karze. Miedzy innymi dlatego żeby nie zostać posądzonym o stronniczość.

Ostatnia edycja:
TutAnkhAmon
Mezczyzna.gif
- Tu obowiązuje nasz regulamin i nasze decyzje. Komu to nie odpowiada - może poszukać innego forum.

Wszystko ok. prześlą fakturę, a jakąś umowę na maila czy cokolwiek przysyłają, bo z tego co czytam, przeglądam różne opinie to do każdego coś takiego na mail przysyłają,a ja nic do tej pory nie otrzymałem, żadnej umowy z ich adresem i moim. Zastanawiam się czy w tej sytuacji przystępować do pozwu zbiorowego??czy zgłaszać to na policję,sam nie wiem.

DEDE1 napisał:
Witam,
wczoraj zadz. do mnie i w sposób nieświadomy zgodziłem się na zarezerwownie 3 domen za każdą w kwocie 299zł,rozmawiałem najpierw z pracownikiem,a poźniej kierownikiem, który się przedstawił jako Mateusz Walczak i czytał mi regulamin na który przystałem i zgodziłem się na świadczenie usług przez tą właśnie firmę- Dostałem maila o następującej treści:Szanowny Kliencie,dziękujemy za zamówienie. Wkrótce otrzymasz informację na temat realizacji usługi.Pozdrawiamy serdecznie,
Premium Domain Service
Zaraz po tel. i otrzymaniu w/w wiadomości zaświeciło mi światełko,ze to jakieś oszustwo i miałem racje-napisałem do nich następujący tekst:poprosiłbym o przesłanie mi umowy pisemnie w formacie pdf i regulaminu usług jakie świadczycie.
Do tej pory nic od nich nie otrzymalem,żadnej umowy ani faktury.
Co radzicie bym jeszcze poczynił w tym temacie??
Jak napisać oswiadczenie o rezygnacji jakimi art. kodeksu cywilego je poprzeć?
Czy komuś z Was udostępnili nagranie,Waszą zgodę??
W ciągu jakiego czasu dostawaliście jakiekolwiek potwierdzenie umowy??

wystepował Pan jako przedsiębiorca ? czy nie bylo to zwiazane z Pana działalnością gospodarczą ?

@DEDE1 poczekaj kilka dni. Teraz się pewnie naradzają czy nadajesz się do oszukania i czy nie masz przypadkiem pleców, żeby nie wpadli w kanał. Choć już wpadli ale jeszcze nie wiedzą. A propos, czekam na chętnych do reportażu telewizyjnego. Jeżeli by znalazło się kilka, kilkanaście osób można uruchomić dziennikarkę.

Nie mogę już zaedytować a chciałem dodać że policjant mówił że jest to trochę zawiła sprawa do sporządzenia notatki i najlepiej jest samemu opisać sprawę, wskazana konsultacja z prawnikiem do powołania się na odpowiednie paragrafy w tym art. 286. Przekazać pismo i wszystkie dokumenty do właściwej dla zdarzenia prokuratury która skieruje sprawę na właściwy tor do odpowiedniej placówki. I co najważniejsze powiedział że to zgłoszenie o podejrzeniu przestępstwa jest podobno zwolnione z opłaty skarbowej! Pozdro dla wszystkich Crusiderów :D

DEDE1 napisał:
Witam,
wczoraj zadz. do mnie i w sposób nieświadomy zgodziłem się na zarezerwownie 3 domen za każdą w kwocie 299zł,rozmawiałem najpierw z pracownikiem,a poźniej kierownikiem, który się przedstawił jako Mateusz Walczak i czytał mi regulamin na który przystałem i zgodziłem się na świadczenie usług przez tą właśnie firmę- Dostałem maila o następującej treści:Szanowny Kliencie,dziękujemy za zamówienie. Wkrótce otrzymasz informację na temat realizacji usługi
DEDE1 napisał:
Wszystko ok. prześlą fakturę, a jakąś umowę na maila czy cokolwiek przysyłają, bo z tego co czytam, przeglądam różne opinie to do każdego coś takiego na mail przysyłają,a ja nic do tej pory nie otrzymałem, żadnej umowy z ich adresem i moim. Zastanawiam się czy w tej sytuacji przystępować do pozwu zbiorowego??czy zgłaszać to na policję,sam nie wiem.
Z jednej strony piszesz, że zawarłeś umowę i zgodziłeś się na warunki, z drugiej, że chcesz iść do prokuratury. Raczej nie ma szans, żeby Cie zidentyfikowali, ale uważaj na przyszłość co piszesz, żeby to nie było użyte przeciwko Tobie.
TutAnkhAmon napisał:
Rozmawiałem dziś z Panem prokuratorem Mik z prokuratury Katowice Północ i powiedział tylko to że przeciwko tej firmie jest prowadzone postępowanie lecz sprawą teraz będzie się zajmował Pan prokurator Hoffman.
Której firmie, bo już się pogubiłem w tych wszystkich spółkach?
moby dick napisał:
Do której prokuratury zostało złożone to pismo? Do tej w Katowicach czy w Chorzowie? Wiem, że oprócz tej w której ja złożyłem swoje powiadomienie o przestępstwie, tamte dwie też prowadzą dochodzenia.
Masz sygnaturę? Do tej pory była mowa o Katowicach i Miku. Teraz jest informacja, że jakiś Hoffman. Czy ktoś to może potwierdzić? Ten Hoffman to Katowice czy Chorzów?
niiki napisał:
Witam,
W odpowiedzi na pytanie , którą firmę chcemy unieszkodliwić, to odpowiadam, że zostało już złożone pismo zbiorowe do Prokuratury przeciwko
Kalfas Marketing Sp. z o.o./Premium Internet Services
Sp. z o.o./Extra Internet Gmbh.
To mnie zastanawia. Jak sprawdziłem nie ma między nimi oficjalnych powiązań. Te spółki nie mają tych samych osób we władzach, czy wspólników. To jest jedno postępowanie przeciwko trzem różnym podmiotom? Nawet ciężko powiedzieć, kto temu wszystkiemu przewodzi. Wcześniej na tym forum była mowa o jakiejś tureckiej mafii, ktoś znalazł tego prezesa Kalfas Marketing - Pinar Cebeci w innych spółkach na całym świecie. Ktoś wie o tym coś więcej?

Ostatnia edycja:
Wojciech.Perzyński napisał:
uważaj na przyszłość co piszesz, żeby to nie było użyte przeciwko Tobie*
To raczej "ty" uważaj. Głupoty wypisujesz. Firma nie jest wiarygodna i toczy się przeciwko niej mnóstwo spraw. Dziwię się pracownicom tej firmy i wszystkim osobom powiązanym że tak ochoczo podają swoje nazwiska. Ja na ich miejscu bym się bał, bo nie wszystko opiera się przecież na paragrafach i prawie.*Życie to pokazuje.

Związane to było (cała rozmowa) z prowadzoną przeze mnie działalnością(występowałem jako przedsiębiorca) ,że ktoś z mojego miasta chce wykupić,a wręcz wykupił domeny com.biz.net. i zamierza podszywać się pod moją działalność,a oni jako rzetelna firma informują mnie o tym i oferują wykup tych domen. Jednakże jakość przekazu była bardzo słaba- kilkakrotnie zaznaczałem iż nie słyszę o czym ta Pani mówi, a później rozmowa z kierownikiem, który zaczął czytać regulamin, a pierwsze co zapytał o mój NIP-dalej powtórzyłem,że słabo ich słyszę i jak mogą niech zadz. w innym terminie. Po czym kierownik zaproponował,że zadz. z innego nr.tel. i tak się stało jakość przekazu była nieco lepsza i się stało. Całkowicie mnie zaćmiło, moja łatwowierność w uczciwość drugiej str. wzięła górę,a w tym tyg. przedłużałem 2 umowy z tel.kom.i nie sądziłem,że ktoś może wpaść na taki pomysł,że może być z tego tyle problemów.

TutAnkhAmon napisał:
To raczej "ty" uważaj. Głupoty wypisujesz. Firma nie jest wiarygodna i toczy się przeciwko niej mnóstwo spraw. Dziwię się pracownicom tej firmy i wszystkim osobom powiązanym że tak ochoczo podają swoje nazwiska. Ja na ich miejscu bym się bał, bo nie wszystko opiera się przecież na paragrafach i prawie.*Życie to pokazuje.
Proszę wskaż gdzie wypisuję głupoty, poproszę o konkrety.

Fakt, że tak ochoczo podają nazwiska najprawdopodobiej wynika z faktu, że nic im nie grozi i dobrze o tym wiedzą. Zresztą co można zarzucić takiemu szeregowemu pracownikowi infolinii? Ma swoją robotę i informuje interesantów według jakiś tam wytycznych. Sugerujesz, że na telefonie siedzą osoby, które cokolwiek mają wspólnego z osobami, które za tym stoją? Bądź poważny. Zresztą taką obsługę infolinii najczęściej zleca się na zewnątrz, więc nawet mogą nie być ich pracownikami.

TutAnkhAmon napisał:
bo nie wszystko opiera się przecież na paragrafach i prawie.

A tym wpisem to co chcesz zasugerować?

DEDE1 napisał:
że ktoś z mojego miasta chce wykupić,a wręcz wykupił domeny com.biz.net. i zamierza podszywać się pod moją działalność,a oni jako rzetelna firma informują mnie o tym i oferują wykup tych domen. [] i tak się stało jakość przekazu była nieco lepsza i się stało. Całkowicie mnie zaćmiło, moja łatwowierność w uczciwość drugiej str. wzięła górę,a w tym tyg. przedłużałem 2 umowy z tel.kom.i nie sądziłem,że ktoś może wpaść na taki pomysł,że może być z tego tyle problemów.

Uważam, że nie jest to fair, ale jak już też podawałęm w przykłądach na tym forum sam nie widzę podstaw i sposobu udowodnienia tego "oszustwa". To sztuczka marketingowa, wzbudzają nasz niepokój i wymuszają szybką decyzję. Wystarczy jednak rozejrzeć się dookoła i można szybko się przekonać, że to standard w świecie sprzedaży. Jeżeli jak piszesz zaakceptowałęś cenę za te domeny, czas trwania umowy i inne warunki to ciężko będzie wykazać, że działałeś pod wpływem błędu. Mam na myśli oczywiście kwestię dowodową.

Ostatnia edycja:
Sugerujesz, że na telefonie siedzą osoby, które cokolwiek mają wspólnego z osobami, które za tym stoją? Bądź poważny.
I pewnie jeszcze pracownicy nie mają pojęcia o czym mówią i co sprzedają.
A tym wpisem to co chcesz zasugerować?
Udajesz takiego niby uprawnionego, a nie potrafisz rozróżnić stwierdzenia od sugestii.

Ostatnia edycja:
TutAnkhAmon napisał:
I pewnie jeszcze pracownicy nie mają pojęcia o czym mówią i co sprzedają.
Mówiłem o infolinii, czytaj ze zrozumieniem. Nadal nie widzę związku (odpowiedzialności, powodów do obaw) w pracy działu obsługi klienta, gdzie zapewne każdy ma jakąś swoją rolę, wytyczne, skrypt, z samą firmą, która łapie naiwnych.
TutAnkhAmon napisał:
Udajesz takiego niby uprawnionego, a nie potrafisz rozróżnić stwierdzenia od sugestii.
Ty nie potrafisz czytać ze zrozumieniem i odpowiadać na pytania. Coż zatem to stwierdzenie miało oznaczać?

Uważam, że nie jest to fair, ale jak już też podawałęm w przykłądach na tym forum sam nie widzę podstaw i sposobu udowodnienia tego "oszustwa". To sztuczka marketingowa, wzbudzają nasz niepokój i wymuszają szybką decyzję. Wystarczy jednak rozejrzeć się dookoła i można szybko się przekonać, że to standard w świecie sprzedaży. Jeżeli jak piszesz zaakceptowałęś cenę za te domeny, czas trwania umowy i inne warunki to ciężko będzie wykazać, że działałeś pod wpływem błędu. Mam na myśli oczywiście kwestię dowodową.
To co każdy z Nas ma cały czas -24h- na dobę być czujny i wszędzie wypatrywać oszustwa,uważać co się mówi itd...?? Super chwyt marketingowy-tylko z kazdego takiego da się jakoś wycofać-da się zrezygnować a z tego Ich niestety nie za bardzo. Zawsze podejmujesz słuszne decyzje w życiu,których nie żałujesz?? Zawsze masz czas by wszystko przemyśleć??

TutAnkhAmon napisał:
@DEDE1 poczekaj kilka dni. Teraz się pewnie naradzają czy nadajesz się do oszukania i czy nie masz przypadkiem pleców, żeby nie wpadli w kanał. Choć już wpadli ale jeszcze nie wiedzą. A propos, czekam na chętnych do reportażu telewizyjnego. Jeżeli by znalazło się kilka, kilkanaście osób można uruchomić dziennikarkę.

Czy Pan dostał od Nich na e-mail jakąś umowę, fakturę?? Czy fakturę przysyłają listem poleconym?? Bo jak na razie (i oby na tym się skończyło)dostałem potwierdzenie złożenia zamówienia na e-mail to o czym pisałem wcześniej.

Coż zatem to stwierdzenie miało oznaczać?
Spekuluj dalej. A tymczasem pal sobie dalej mosty na Forum broniąc nieuczciwych firm i obrażając poszkodowanych. Sam sobie wystawiasz swoją wizytówkę. Jeżeli prowadzisz kancelarię prawną to tym bardziej się wypalasz.

DEDE1 wszystko przychodzi mailem dodatkowo piszą że serdecznie pozdrawiają. Cynizm do potęgi. Rozmowy telefoniczne są bardzo niemiłe. Na prośbę o anulację bezczelnym tonem oznajmiają że zawarłeś umowę zgodnie z prawem, tylko zapominają że to jak do niej nakłonili jest wyłudzeniem. Kolega Wojciech jak widać też nie rozumie podstawowych kwestii.

Ostatnia edycja:
Panowie DEDE1
Mezczyzna.gif
i TutAnkhAmon
Mezczyzna.gif
-= dlaczego nie przestrzegacie regulaminu forum, który zabrania pisania postu pod swym postem.
Udzielam ostrzeżeń.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót