E
Everlast
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 10
To czyli po 3 miesiącach, w kilku miejscach tutaj na forum czytałem ze po 6...
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
* Skazanego można warunkowo zwolnić po odbyciu przez niego co najmniej ½ (połowy) kary.
* Skazanego – recydywistę /określonego w art. 64 § 1 k.k./ można warunkowo zwolnić po odbyciu 2/3 (dwóch trzecich) kary.
* Skazanego – multirecydywistę /określonego w art. 64 § 2 k.k./ można warunkowo zwolnić po odbyciu ¾ (trzech czwartych) kary.
* Skazanego, określonego w art. 65 § 1 k.k. można warunkowo zwolnić po odbyciu ¾ (trzech czwartych) kary.
* Skazanego na karę 25 lat pozbawienia wolności można warunkowo zwolnić po odbyciu 15 lat kary.
* Skazanego na karę dożywotniego pozbawienia wolności po odbyciu 25 lat kary.
endorfinalna napisał:ja1234 Czy szybciej się dostaje termin wpz, to nie wiem, raczej nie.
Dobrze wiedzieć. To może Dureń stanie przed komisją w terminie.guest_user napisał:Wniosek Dyrektora o warunkowe przedterminowe zwolnienie jest rozpoznawany szybciej, również z prostych przyczyn - zawiera w sobie wszystkie niezbędne informacjie, które pozwalaja Sądowi podjąć decyzję merytoryczną. Nie wymaga zatem "oczekiwania" na dodatkowe dokumenty jak ma to miejsce np. przy wniosku skazanego.
endorfinalna napisał:klara1982 skazany może we wniosku zawrzeć prośbę- wniosek o zwolnienie z tych kosztów.