P
pawlik 1
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
mi chodzi o to czy jest sens jeszcze gdziekolwiek pisać, czy po prostu iść i grzecznie odbyć karę ???
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Prawo do złożenia wniosku o wpz. Trzeba rozumieć to co się czyta.Prawo do... czego? Żeby zadzwonić? Jasne że ma, może zadzwonić i usłyszeć... że przez telefon nie zostanie mu udzielona żadna informacja.
guest_user napisał:Prawo do... czego? Żeby zadzwonić? Jasne że ma, może zadzwonić i usłyszeć... że przez telefon nie zostanie mu udzielona żadna informacja.
To co opisujesz, nie tyczy się warunkowego zwolnienia.
jjacek napisał:Ja mam te informacje z własnego doświadczenia...a Ty skąd je czerpiesz?
To tak jak ja. No ale jak się ma tylko paragrafy w oczach i nie było się nigdy w ZK to tak jest. Pisałeś mu już. Mój kumpel aktualnie czeka na termin wpz i nawet dziś dzwonił do sądu i mu powiedziano, że na najbliższy termin nie jest wystawiony a następne nie są jeszcze ustalone.jjacek: Ja mam te informacje z własnego doświadczenia...a Ty skąd je czerpiesz?
ja nie twierdze że popełnił przestępstwo, umiesz czytać? nie mi to oceniać, piszę jak jest.guest_user napisał:Panie doświadczony, twierdzisz iż pracownik administracji sądowej popełnił przestępstwo, udzielając Ci informacji (przetwarzając dane osobowe) przez telefon?
To rada wychowawcy, numer dostawałem od koordynatora wychowawców - to może SW wg Ciebie podżega nieświadomych osadzonych do popełnienia przestępstwa? wiem,wiem - dla Ciebie to działa tylko w jedną stronę...guest_user napisał:Swoim "doświadczeniem" dajesz porady, aby podżegać do popełnienia przestępstwa... ciekawe.
poproś ładnie to pomyślę...guest_user napisał:Konkretnie - który pracownik, w którym Sądzie?
forg napisał:A skąd my mamy wiedzieć - skoro nic nie wiemy o przestępcy, o jego czynie i o tym, jak funkcjonował po popełnieniu przestępstwa oraz za kratami.
Przeczytaj ten temat to może zrozumiesz, że to bardzo indywidualna sprawa.
A ponownie zawiesić się nie da.
jjacek napisał:ja nie twierdze że popełnił przestępstwo, umiesz czytać? nie mi to oceniać, piszę jak jest.
To rada wychowawcy, numer dostawałem od koordynatora wychowawców - to może SW wg Ciebie podżega nieświadomych osadzonych do popełnienia przestępstwa? wiem,wiem - dla Ciebie to działa tylko w jedną stronę...
jjacek napisał:poproś ładnie to pomyślę...
Odpowiedź masz na poprzedniej stronie.Dostał wyrok 1 roku za pobicie,w zawiasach na 5 lat z dozorem kuratorskim ale warunki zawieszenia złamał,jak już wcześniej wspomniałam wyjeżdżajac za granicę do pracy.Po popełnieniu przestępstwa zachowywał się poprawnie,czyli nie popełnił żadnych innych przestępstw i wykroczeń.W celi rownież zachowuje się prawidłowo.
Skoro Pan napisał że nie można się starać o ponowne zawieszenie kary to może dobrym rozwiązaniem byłaby przerwa w karze lub warunkowe zawieszenie???
Proszę o odpowiedź
To jak dzwonimy do jakiejkolwiek innej instytucji np. Urząd Miasta, Prokuratura, Policja i udzielają nam informacji telefonicznej w sprawie naszej osoby to wszyscy popełniają przestępstwa tak?Następnie przeczytaj art 51 ustawy o ochronie danych osobowych.
guest_user napisał:Najpierw radzę dowiedzieć się, co oznacza termin podżegać do popełnienia przestępstwa... przeczytaj art. 18 kk
Następnie przeczytaj art 51 ustawy o ochronie danych osobowych.
Skoro pomawiasz osobę prawidłowo wykonującą swoją funkcję, to chociaż miej do tego podstawy. Miej także choć minimum odwagi cywilnej, skoro stawiasz takie zarzuty. W chwili obecnej bijesz tylko pianę.
jjacek napisał:Probuję Cię podpuścić bo nadal uważam ,że nie masz pojęcia o czym piszesz ale juz mi się nie chce tego kontynuować.....to sprobuję tak żebyś zrozumiał :
- wejdź do budynku jakiegokolwiek Sądu (widziałeś kiedyś taki budynek?), popatrz uważnie przy salach rozpraw - tak na wysokości wzroku zawieszone lub wyświetlane jest coś co się nazywa wokanda , tam są podane imiona i nazwiska świadków, oskarżonych, paragrafy pod które podlegają itp - pani w sekretariacie ma prawo odczytać Ci to nawet przez telefon - jeśli podasz nazwisko w sprawie to poinformuje Cię o terminie rozprawy, godzinie i gdzie się odbędzie.
Więc może złóż najpierw doniesienie na najbliższy Sąd jeśli uważasz ,że masz rację i poinformuj nas o wynikach.
Generalnie chodziło tu o udzielenie informacji skazanemu telefonującego z ZK do wydziału penitencjarnego kiedy jest wystawiony na wokandę. Wiem że w jednym sądzie powiedzą a w innym nie. Pan Mądrala oczywiście podciągnął to pod przestępstwo i dyskusja się rozwinęła. Postaw się endo w takiej sytuacji jaką opisałem w moim poprzednim poście. A tak na marginesie: powiedzą czy nie powiedzą niech zainteresowany wychodzi do domu :smile:endorfinalna napisał:Pewnieeee sądy, prokuratura, ZK/AŚ to jasnowidze i najlepsze wróżki, dzwonisz-przedstawiasz się i wiesz wszystko co potrzebujesz... Dane oczywiście znają tylko zainteresowane osoby, bo przecież Kowalski nie wie jak się Nowak nazywa... itp. A później się dziwić, że dzwoni taki Y, guzik się dowiaduje, wchodzi na forum i ma pretensje DLACZEGO MU NIC NIE POWIEDZIELI, PRZECIEŻ NA FORUM PRAWNYM PISALI, ŻE MUSZĄ POWIEDZIEĆ!![]()
Jest opcja identyfikacja numeru dzwoniącego. Wiem, że wydziały penitencjarne nie chcą już podawać informacji kiedy kto staje na wokandę. Jedni mówią inni nie. Inna sprawa jest na wolności. Generalnie sekretariaty udzielają informacji na temat osoby której dotyczy sprawa. No ale odbiegamy od tematu.w telefonie stacjonarnym raczej nie ma opcji; Pokaż kto dzwoni i zidentyfikowania
endorfinalna napisał:Ptasior Ale nikt przez tel. nie widzi kto dzwoni. Wróżką i jasnowidzami nie są osoby odbierające.