Warunkowe przedterminowe zwolnienie

• Autor wątku Autor wątku doniu818
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Mam pytanie moj narzyzony siedzi w wiezieniu od ponat 2 miesiency .Zamkneli go bo nie mial skonczinej kary a nwet polowy.Brakuje mu do polowy 3 miesiace jaka jest szansa zeby wyszedl w kwietniu czyli po tych przech miesiacach prosze o odpis

Do połowy brakuje mu 3 miesięcy :?:
I chcesz żeby wyszedł w kwietniu po tych 3 miesiącach ?? Ale mówimy o roku 2008 :?: :?: :what: :lol: ...bo kwiecień to już niedługo...Nic nie rozumiem.
Izunia, nie ma możliwości żeby wyszedł warunkowo przed odbyciem połowy kary.

Moniak izuni chodziło chyba o to że od dnia stawienia się po trzech miesiącach może starać się o wokandę.
Izunia to zależy za co został skazany jaki wyrok czy jest spokojny czy grypsuje czy ma wnioski nagrodowe i karne itp. Napisz coś więcej

Barbie, tak naprawdę szanse są 50 na 50. Albo wyjdzie albo nie :lol: Nie ma niestety reguły.
Izunia, czasem dobrze się zorientować np w czasie czekania na widzenie...popytać ludzi jak jest z warunkowymi w tym ZK.

No teraz my czekamy na termin pierwszej wokandy.....

26.02.2008 mąż miał komisję przedwokandową i ZK Go wystawia....
Powinna być jakoś tak pod koniec marca do połowy kwietnia.....

Szane ma niby duże (żadnych skarg, pracuje poza terenem ZK, od lipca jeździ na przepustki, ma zagwarantowaną pracę od zaraz i powiększającą się rodzinę -dwoje małych dzieci i trzecie w drodze), ale to nigdy nie wiadomo.... :wink:

Trzymajcie kciuki :tuptup:

Dziekuje za odpowiedz ,dostal na samym poczatku 3 lata ,przesiedzial rok i 3 miesiace,wypuscili go ,i teraz po prawie dwoch latach znow bo zamkneli zeby skonczyl wyrok ,nic przez ten czas nie zrobil bylo wszystko dobrze a tu nagle list ze ma sie zglosic to caly czas jest ta sama sprawa ,staralismy sie o odroczenie wyroku ale przegralismy i musial sie zglosic .Do polowy kary zostalmu miesiac ja nie wiem jakie szanse sa zeby go wypuslili ?zachwuje sie tam dobrze,nie bierze udzialu wzadnych bujkach,sprzata zeby dostac wnoski o dlusze widzenia czyli co tydzien jak dobrze pujdzie zawsz razem siedzimy 2 godziny,stara sie prace lub o szkole teraz prawdopodobne pujdzie do pracy wiec jest pomalu dobrze.Ale czy wydzie w kwietniu tego nie wiem a bym chciala wiedziec co robic zeby wyszedl?co on ma robic?czekam na odpowiedz

tak w kwietniu 2008 roku mija polowa kary,i chce wiedziec co trzeba robic?co on ma robic ?ze weszedl po polowie kary na wolnosc

Ałożyliście wniosek o wokandę? od kiedy jest w zakł karnym? W jakim zakł karnym przebywa? Po połowie kary mało kto wychodzi i to jeszcze z wyrokiem 3 lat, poza tym to, że dopeiro zacząl odbywać karę nie polepsza sytuacji ponieważ wychowawca musi sobie wyrobić o nim opinię itd a to znowu trwa. Chyba, że odsiaduje karę np w Pomorskim to ma szanse...

tak zlozylismy wniosek o wokande ,i wypada mu ona 25 kwetnia 2008.Przebywa 2 miesiace w zakladzie karnym na przerobce,ale wkoncu on juz siedzial prawie pol kary wczesneij to mui bys jakas szansa chciazmala ze wyjdzie po polowie kary

Szanse zawsze są, ale lepiej się nie nastawiaj.
Teraz musicie tylko czekać. Chyba, że zbieracie jeszcze jakieś materiały potrzebe do warunkowego typu zaświadczenie o pracy, to możecie je jeszcze wysłać do sądu.
Powodzenia.

Izinia i prośba do Ciebie. Jak chcesz coś dopisać do wysłanego już przez Ciebie posta, używaj opcji zmień, nie pisz posta pod postem :ok:

izuniu z warunkami jest trochę jak z totolotkiem trudno zgadywać wynik to czy dostanie warunkowe zwolnienie zależy od jego zachowania od opinii wychowawcy szefa ochrony (po 2 miesiącach mogą nie mieć wyrobionego zdania) i od dyrektora i oczywiście sędziego w waszym przypadku nie ma że tak powiem dodatkowych plusów żeby go zwolnili (przepustki praca poza zk itp)
ale szansa oczywiście jest zawsze

(agata trzymam kciuki :ok: )

ewcia z warunkami jest jak z totolotkiem- niby ktoś wygrywa ale nikt go nie zna i o nim nie słyszał... :?

izunia-szansa zawsze jest- ale jesli wyjdziena pierwszej to będzie duże szczęście, niech twój się popyta jak to jest z wokandami w jego zakł karnym bo to jest różnie...

Pozostaje mi tylko czekac tak dziekuje za to ze mi odpisaliscie ,mam nadzieje ze kwietniu juz bedzie ze mna i ze wszystko sie uda i wypuszcza go nawolnosc :) mam jeszcze jedno pytanie moze slyszeliscie cos o jakim nowym prawie ze malolatow po pierwszej wokandzie wypuszczaja?czy to moe byc prawda czy kto poprostu rzucil taki zart.Ai jeszcze jedno tak calkiem szczerze szanse na wyjscie sa male ?czy nie ma zadnej szansy?

izunia- te plotki chodzą już po zakł karnych od dawna...tylko plotki...o dekretach, o tym, że pierwszy raz karanibędą wypuszczani po połowie kary, że ci z krótkimi wyrokami na pewno po połowie itd itp

Czyli moj nie szans na to?czy jak to tylko plotki tak

Jak sie starac o wyjscie do domu?czy moj moze wogle stara sie o takie wyjscie?

Izunia, nie pisz posta pod postem.
O jakie wyjście Ci chodzi ?? Warunkowe ?? Czy o przepustki ?? Teraz to już nie wiem o co Ci chodzi. Jeżeli o warunkowe, to przecież już dostałaś odpowiedzi na swoje pytania.
Skoro złożlyliście już wniosek to pozostaje Wam tylko czekać. Może się starać po odsiedzeniu połowy kary. Z tego co piszesz u Was połowa będzie w kwietniu.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót