Furia
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 528
Możesz liczyć na jego wyjście po pół kary w 50%.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
MYCHA1991 napisał:Glownie chodzi mi o jego szanse w zwiazku z jego artykulem bo usilowanie rozboju jest dosyc powaznym przestepstwem, [...] mialam nadzieje,ze jest tu osoba ktora moglaby sie orientowac mniej wiecej w wpz z tym art...
MYCHA1991 napisał:hm...obawiam sie,ze nie ;P czyli mam rozumiec,ze najlepiej byloby gdyby sam napisal tak????
mysle,ze boi sie tego uzasadnienia-nie wie co pisac ;P
grafryb napisał:jak ktoś robi wszystko by wyjsc to wyjdzie.
Może przepisać to, co podsunie mu adwokat, ale lepiej poszperaj w internecie, są w nim przykładu uzasadnień do wniosków, a nie trzeba za to płacić.MYCHA1991 napisał:hm...obawiam sie,ze nie ;P czyli mam rozumiec,ze najlepiej byloby gdyby sam napisal tak????
mysle,ze boi sie tego uzasadnienia-nie wie co pisac ;P
guest_user napisał:...Sąd udziela warunkowego zwolnienia skazanemu w wypadku zaistnienia wobec skazanego pozytywnej prognozy kryminologiczno społecznej...
jerryp napisał:Czy zechciałbyś napisać jakie kryteria są brane pod uwagę przy określaniu pozytywnej prognozy kryminologiczno-społecznej dla osoby odbywającej kare pozbawienia wolności
jerryp napisał:i kto to prognozuje, czy psycholog na zlecenie sądu?
jerryp napisał:Drugie pytanie, czy taka prognoza na pewno jest wystarczająca do udzielenia przez sąd warunkowego zwolnienia?
Rozporządzenie Ministra Sprawiedliwości z dnia 14 sierpnia 2003 r. w sprawie sposobów prowadzenia oddziaływań penitencjarnych w zakładach karnych i aresztach śledczych - tamto już nieaktualne. A tak najbardziej szczegółowo to nigdzie w internecie tego nie znajdziesz, bo istnieje jeszcze coś takiego jak gotowy druczek z prognozą kryminologiczno-społeczną, do którego nie ma takiego wolnego dostępu jak do ustaw czy rozporządzeń.guest_user napisał:art. 77 i 78 kk
Bardziej szczegółowo - ROZPORZĄDZENIE MINISTRA SPRAWIEDLIWOŚCI z dnia 16 kwietnia 2002 r.w sprawie sposobów prowadzenia oddziaływań penitencjarnych w zakładach karnych i aresztach śledczych.
Hmm...Prognozę formułuje osoba, która jest wprost odpowiedzialna za "re-wychowanie" skazanego lub biegły psycholog.
A z tym się zgodzę.Nie. Warunkowe przedterminowe zwolnienie jest zawsze fakultatywne.
Forsycja napisał:A tak najbardziej szczegółowo to nigdzie w internecie tego nie znajdziesz, bo istnieje jeszcze coś takiego jak gotowy druczek z prognozą kryminologiczno-społeczną, do którego nie ma takiego wolnego dostępu jak do ustaw czy rozporządzeń.
Ja nie myślę, ja to wiem, w końcu dobrze jest znać podstawę prawną tego, na czym się pracujeguest_user napisał:A jak myślisz, na podstawie czego jest tworzony ten Twój "druczek"?
Forsycja napisał:Tak czy inaczej, druczek zwykłemu laikowi powie więcej niż owo rozporządzenie
Forsycja napisał:nie ma takiego wolnego dostępu jak do ustaw czy rozporządzeń
Forsycja napisał:Ty potrafisz zasypywać tylko przepisami i to jeszcze nieaktualnymi. Oj Guest, nie mogłam już Cię czytać w temacie wolnym, bo pisałeś takie brednie, że szok, a jeszcze tutaj próbujesz wszystkim wmówić, że Ty w penicie to jak ryba w wodzie...
karolina1986mysza napisał:ile sie czeka na formalnosci
karolina1986mysza napisał:i czy to jest mozliwe za pierwszym razem...??