Warunkowe przedterminowe zwolnienie

• Autor wątku Autor wątku doniu818
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Tak czy tak musi poczekać aż 3miesiące od jednej wokandy do drugiej minie. Można pisać trochę wcześniej, ale właśnie po to jest jakiś czas wyznaczony. W takim przypadku jak piszesz byłoby bezsensem cała ta sytuacja.

Przykład: Kowalski nabiera praw do WPZ 20 marca, wniosek składa 20 lutego na pierwszym posiedzeniu sadu po 20 marca może ( w zależności od ilosci wniosków) stawać na wokandę. Może być to 2 lub 3 posiedzenie w zależności od ilości wokand w danym ZK. Napewno sąd nie rozpatrzy tego wniosku przed 20 marca. Gdyby jednak tak sie zdarzyło ze posiedzenie sadu bedzie przed 20 marca np 18 marca sąd prawdopodobnie odroczy rozpatrzenie wniosku Kowalskiego do nastepnego posiedzenia. Nie musi jednak tak zrobic gdyz w niektorych zakładach karnych od posiedzenia do wyjscia czeka sie kilka dni. A przecież liczy sie data wyjscia i od tego czasu biegnie okres próby. Dopiero od momentu jak sad nie udzieli WPZ Kowalski bedzie czekal 3 miesiace i po dwóch składa nastepny wniosek.

Ostatnia edycja:
szka napisał:

A może pofatygujesz się i poczytasz projekty ustaw dostępne na stronach sejmowych?
Widzisz kolejny sygnał, że coś się zmieni i ... ciągle tylko pytasz. A ze dwa tygodnie temu w dziale więziennictwo, w którymś z tematów (nie pamiętam w którym) ktoś litościwie podał linka do tekstu zmian w kodeksie karnym wykonawczym. Wystarczy poszukać.

Forg Sam dobrze wiesz ile tu jest napisanych bzdur, setki albo i tysiące. Mniej więcej co jakiś czas wpada tu jakaś osoba, która gdzieś tam, albo i od kogoś z plotkarskiego miejsca za murem usłyszała o jakiejś zamianie itp i docieka co i jak. Więc nie dziw się, że jak ktoś napisze to co użytkowniczka u góry, inni się pytają. Wszak mogła przecież tego nie wiedzieć. Nie chcesz nie musisz jej odpowiadać, albo wskazywać linku(bo np. nie pamiętasz w którym temacie był podany). Ale to co, akurat każdy inny ma pamiętać tak? Robienie problemu z niczego.

endorfinalna napisał:
Forg Sam dobrze wiesz ile tu jest napisanych bzdur, setki albo i tysiące.

Dlatego polecam zaprzyjaźnić się ze stroną sejmową, gdzie publikowane są akty prawne i ich projekty.

a ma takie pytanie mojemu mezowi połowa kary stuknie 1 stycznia 2012 ale adwokatka bedzie pisac wniosek juz pod koniec roku to jak myslicie jak długo bedziemy czekac na wokande?

AgusMCE90 napisał:
a ma takie pytanie mojemu mezowi połowa kary stuknie 1 stycznia 2012 ale adwokatka bedzie pisac wniosek juz pod koniec roku to jak myslicie jak długo bedziemy czekac na wokande?
Ciężko powiedzieć. Ja myślę, że około miesiąca. Pisałem już na ten temat.

AgusMCE90 napisał:

Tyle, ile będzie to potrzebne dla prawidłowego rozpoznania sprawy konkretnego skazanego.

Witam mam pytanie mój łobuz ma wokandę 28.12.11 w jaki sposób ja się mogę dowiedzieć czy dostał wpz , czy jak zadzwonię do zk udzielą mi takiej informacji telefonicznie czy może lepiej zadzwonić do sądu penitencjarnego ?
Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedź ;)

28joanna napisał:
Witam mam pytanie mój łobuz ma wokandę 28.12.11 w jaki sposób ja się mogę dowiedzieć czy dostał wpz , czy jak zadzwonię do zk udzielą mi takiej informacji telefonicznie czy może lepiej zadzwonić do sądu penitencjarnego ?

a on nie da rady zadzwonić? jeśli nie, to musisz poczekać czy go wypuszczą z zakładu, czy nie.

28joanna napisał:

Twój facet przecież po wokandzie może zadzwonić i Ci powiedzieć.

tekila901 napisał:
w różnych godzinach odbywają się wokandy, i sam osadzony może nie zdążyć z telefonem zanim każą mu się pakować :)

To wyjdzie i wtedy zadzwoni.
Poczeka na transport? Da radę.

tekila901 napisał:
w różnych godzinach odbywają się wokandy, i sam osadzony może nie zdążyć z telefonem zanim każą mu się pakować :)

E nie raczej zdazy. Nie wszedzie wychodzi sie tego samego dnia. Jak bedzie chcial to cie powiadomi albo jakby nie zdazyl to moze komus powie to przekreci albo zadzwoni z dworca jak bedzie czekal na pojazd. No chyba ze zrobi ci niespodzianke. A ktora to jego wokanda i skad moze wychodzic?

Pierwsza wokanda ale z poparciem czyli dyrektor wnioskował o wpz a wychodzi z Kraków Ul Montelupich

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót