T
tekila901
I bardzo dobrze, że choroba nie jest jedną z ważniejszych przesłanek do udzielenia wpz. Wtedy każdy by w sobie coś chorego odnajdywał.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
tekila901 napisał:I bardzo dobrze, że choroba nie jest jedną z ważniejszych przesłanek do udzielenia wpz.
Izolda178 napisał:Mój mąż dostał wyroku 4 lata w lutym będzie 3/4 odsiadki i staje na wokandę(recydywa) i moje pytanie brzmi czy w jego przypadku będą brane pod uwagę nowe zmiany czy chłopcy skazani przed zmianami będą na starych zasadach
Ptasior napisał:Według kodeksu nie, ale sędzia chyba inaczej popatrzy na człowieka w takim wieku o jakiego chodzi z chorobą serca niż na małolata zdrowego jak ryba. Życiowo troszke życiowo...
gosc_123 napisał:a wiec w prawie karnym wykonawczym nie obowiązuje zasada Lex retro non agit?
dokładnie takgosc_123 napisał:czyli wchodzące z dniem 01.01.2012 zmiany w kodeksie karnym wykonawczym obowiązują wszystkich bez względu na to kiedy zapadł wyrok?
jjacek napisał:dokładnie tak
guest_user napisał:Na Twoim miejscu bez dokładnego przeanalizowania wszystkich zmian w ww. ustawie, nie wyciągałbym tak daleko idących wniosków.
Z całą pewnością wszystkich skazanych będzie obowiązywać cytowany wyżej przepis.
Nie ze sprawy w razie wyroku do odsiadki nie powinni Cię zabrać od razu do kryminału. W ciągu siedmiu dni od momentu ogłoszenia wyroku możesz pisać z sporządzenie sentencji wyroku a następnie w ciągu 14 od momentu otrzymania tego uzasadnienia możesz złożyć apelację. Jeśli będzie to wyrok bezwzwzględnego pozbawienia wolności po uprawomocniemiu się orzeczenia przyjdzie Ci wezwanie do ZK. Wtedy możesz pisać odroczenie wykonania kary. Wykonanie może być odraczane kilkakrotnie, ale nie na dłużej niż rok. Po tym czasie możesz starać się o warunkowe zawieszenie kary. Nie ma czegoś takiego jak "wyjście automatyczne po połowie kary". Reguluje to instytucja WPZ.Czy po wydaniu wyroku na sprawie zawioza mnie na areszt.
Czy tez nie ?.Jesli nie to moge sie apelowac od wyroku z tego co wiem.
Slyszalem ze od stycznia 2012 P1 wychodzi automatycznie po polowie karze, czy to prawda i czy mnie to bedzie obowiazywalo.
Co o tym myslicie.
O warunkowe zwolnienie można starać się po odbyciu połowy sumy wyroków.Jeżeli ktoś ma dwa wyroki rok i 8 mieś i rok i 10 mieś,nie podlegające łączeniu ma szansę starania się o warunkowe zwolnienie po odbyciu połowy pierwszego wyroku? Tylko co z reszta,może to dostać w zawieszeniu?
aluk napisał:Mam pytanie: czy od stycznia 2012 roku szykują się jakieś zmiany w związku z przedterminowym warunkowym zwolnieniem?Ktoś tu o tym coś wspominał.
aluk napisał:Można by pomyśleć, że początkujących traktujecie jak głupków. Nie czytałam wszystkich 354 stron, bo nie mam czasu.