Ptasior
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 2 028
A jak dostanie inną? Dobra starczy na temat dozoru na warunkowym.do tej pory mial taka kuratorke ktora mu pozwalała
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
A jak dostanie inną? Dobra starczy na temat dozoru na warunkowym.do tej pory mial taka kuratorke ktora mu pozwalała
Ptasior napisał:Ja mówiłem kuratorowi, ze chcę jechać za granicę na 3 m-ce. Zgodził się.
Tak tylko, że sedzia penitencjarny był o tym fakcie informowany.nie była potrzebna zgoda Sądu
Zgoda Sądu a poinformowanie Sędziego za pośrednictwem kuratora to jednak co innego.Ptasior napisał:Tak tylko, że sedzia penitencjarny był o tym fakcie informowany.
Czyli co? Kolega ma pisać prośbe do sądu aby mu zezwolił na wyjazd do pracy za granicę? Na podstawie czego?Zgoda Sądu a poinformowanie Sędziego za pośrednictwem kuratora to jednak co innego.
Tak jak pisałem w poprzednich postach - wszystko zależy od tego, czy zmienia miejsce stałego pobytu ( czy np. chce wyjechać na stałe czy tylko na kilka mies. w celach zarobkowych lub np. turystyczych ). A podstawę prawną już podałem - art. 169 par 3 kkw.Czyli co? Kolega ma pisać prośbe do sądu aby mu zezwolił na wyjazd do pracy za granicę? Na podstawie czego?
A na długo?chce prawie od razu wyjechac za granice
dorka2012 napisał:Czy zdarza się, że wychowacy zmieniają zdanie jesli osadzony ma np. dobre zachowanie itp?
Dziewczyno za rok to się wszystko może zmienić jak w kalejdoskopie. Nie wiem ile siedzi i gdzie ale może (tak jak pisano powyżej) zmienić oddział lub ZK a wtedy trafi na innego wychowawcę i sytuacja może się diametralnie zmienić.dorka2012 napisał:wiem, że teraz nie dostanie wpz (nie ma takiej podstawy) natomiast z rozmowy z wychowawcą wywnioskowałam, że nawet jesli nabędzie takie prawo to i tak on będzie przeciwny![]()
Ptasior napisał:A tak apropo to gdzie siedzi i jaka ma podgrupę? Wiesz może?