Warunkowe przedterminowe zwolnienie

• Autor wątku Autor wątku doniu818
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
_Anonymous_ napisał:
Ta ciekawe jak komisja jest co pol roku.

Przeczytaj § 48. 1 rozporządzenia w sprawie regulaminu organizacyjno-porządkowego wykonywania kary pozbawienia wolności.

_Anonymous_ napisał:
Ta ciekawe jak komisja jest co pol roku.

Guzik prawda. Mój P. po 5 miesiącach od poprzedniej stanął na komisji i zmieniono mu podgrupę.
forg napisał:
Gdybym ja to napisał, to przeczytałbym, ze nie mam serca albo znam się tylko na przepisach. A tak niestety jest często.

Gdybym nie widziała tego na własne oczy to nie pisałabym tego na forum. Byłyśmy koleżankami, ale z taką patologią zakończyłam znajomość.

Ostatnia edycja:
czy ktoś mi podpowie jak ma się sprawa z wokandami w czerwonym borze? warto brać adwokata czy nie?

Ktoś tu wychodził na warunkowe z Czerwonego Boru więc kilka stron wstecz powinnaś znaleźć.

Witam. Czy moglby mi ktos odpowiedzieć na me pytanie poniewaz nie znalazlam odp. na forum, a mianowicie jak to jest, czy jesli skazany złozy zazaleznie na postanowienie sadu o nieudzielenie wpz. to czy przez to przedulza sobie termin nastepnej wokandy??? chodzi mi o to, ze czy wtedy te 3 miesiace sa liczone od terminu wokandy z ktorej nie wyszedl czy dopiero od sprawy apelacyjnej?? bardzo proszę o odpowiedz jesli ktos wie, poniewaz nurtuje mnie to strasznie, i obawiam sie,ze jest to wlasnie przedluzeniem terminu nastpenej wokandy,gdyz na wyjscie z apelacji nie ma chyba co liczyć...

Niech nie składa zażalenia tylko pogada ze swoim kuratorem żeby wnioskował o pwz,wtedy nie trzeba czekac 3 miesiące,a jak kurator wystąpi bedzie to traktowane jako administracja i na 99% dostanie warunkowe

ja juz niestety przerabiałam to 4 miesiące temu i pan kurator powiedzial mi, ze nie wystąpi mojemu narzeczonemu o wpz. bo go prawie nie zna, zresztą byl zdziwiony bo powiedzial,ze nigdy nikomu nie wystapil o takie cos, i ze tego wogole sie nie praktykuje... a zazalezenie niestety juz poszlo, teraz moj sam zalauje, bo nie wiemy czy to nie przeciągnie tylko naastepnej wokandy??? bo z apelacji slyszalam, ze to juz wogole jest się bez szans...to jak to jest z tą apelacją, wie ktoś? i czy sa przypadki, ze ktos wyszedl jednak z takiej apelacji?

Dziwny kurator,jak może nie znać,przeciez opinie musi do pwz wystawic,mój na szczęście nie ma takiego problemu,bo zarówno kuratorka jak i sędzina która mu odwiesila wyrok wydadza pozytywna opinie,a jak na pierwszej wokoandzie nie przejdzie to kuratorka sama wystapi o druga,a rozmawial z wychowawca o pwz,zeby on wystapił?

moniura1980 napisał:
a jak kurator wystąpi bedzie to traktowane jako administracja i na 99% dostanie warunkowe

Niezła bzdura. Sprawdź sobie statystyki: w 2010 23 wystąpienia kuratora z czego 9 wniosków rozpatrzonych negatywnie - potrafisz obliczyć procent? Z całą pewnością nie jest to 99&. W 2011 trochę lepiej (25 z czego 3 rozpatrzone negatywnie), ale nadal nie jest to 99%

To ciekawe czemu wszędzie można przeczytać,że jak występuje administracja to ludzie wychodzą,a ja nie napisałam,że 99% wychodzi,tylko,że na 99% wyjdzie,więc nie przekręcaj moich zdań

Ostatnia edycja:
witam moj chłopak odsiaduje wyrok rok i 10 miesięcy jest recydywistą art.64,1 pozostał mu jeszcze rok .czy o warunkowe może starac się po 15 miesiącach kary

tak to mozliwe ze zbyt dobrze nie zna, bo kutator zawodowy nie ma takiego kontaktu jak kurator spoeczny, i z tego co wiem opinie bardzo dobra kuratora jaką ma moj narzeczony napisal kurator spoleczny, a jesli chodzi o wpz to wychowaca nie moze ot o wystapic tylko dyrektor, problem jednak w tym, ze w zk ploty nie ma dyrektora bo do oddzial zewnetrzny zk nowogard, wiec jak chcialam porozmawiac z dyraktorem to mi powiedzieli, ze to mam rozmawiac w nowogardzie co jest bez sensu bo tamten dyrektor napewno nie zna sytuacji skazanych siedzach w zk ploty... ale nie to bylo moim pytaniem , no wiec ponawiam prosbe o udzielnie odpowiedzi... czy zlozenie zazalenia a w zwiazku z tym sprawa apelacyjna przedluzaja nastepna wokande od momentu tej apelacji 3 miesiace, czy jednak od tej wokandy co byla??? i czy zdaza sie,ze ktos wychodzi z apelacji?? bardzo prosze o odpowiedz

moniura1980 napisał:
To ciekawe czemu wszędzie można przeczytać,że jak występuje administracja to ludzie wychodzą,

Kurator to nie administracja. Jeśli nie pojmujesz tej podstawowej różnicy to nie mamy o czym "gadać".

To czy wystepuje administracja niczego nie gwarantuje,bywa roznie:)

Warunkowo można zwolnić po odbyciu co najmniej połowy kary. Co to oznacza? Czy jeśli ktoś został skazany na 20msc może zostać zwolniony np. po8msc? Wytłumaczcie proszę ponieważ nie rozumiem.

moj brat wyszedl z zk zostalo mu 11 miesiecy warunkowego lecz wrocil spowrotem przez glupote i moje pytanie brzmi czy po polowie tej kary ma możliwosc stanac na wokande czy juz nie?odsiaduje tylko te warunkowe

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót