M
micha18111
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 21
Mam nadzieje że jednak bedzie dobrze. Jesli jednak ktos bedzie wiecej wiedzial to prosze o pomoc.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Art. 77. § 1. Skazanego na karę pozbawienia wolności sąd może warunkowo zwolnić z odbycia reszty kary tylko wówczas, gdy jego postawa, właściwości i warunki osobiste, sposób życia przed popełnieniem przestępstwa, okoliczności jego popełnienia oraz zachowanie po popełnieniu przestępstwa i w czasie odbywania kary uzasadniają przekonanie, iż skazany po zwolnieniu będzie przestrzegał porządku prawnego, w szczególności nie popełni ponownie przestępstwa.
Je4śli chodzi o wywiad to raczej nie. Jesli chodzi o czas oczekiwania to jest zależny od ilości spraw w Sądzie. Ok miesiąca.magdax2 napisał:Mój złozył już ten wniosek o wokande..napiszcie mi długo będziemy czekac na rozpatrzenie?? i czy jakiś wywiad będą ze mną przeprowadzac itd..???
magdax2 napisał:Mój złozył już ten wniosek o wokande..napiszcie mi długo będziemy czekac na rozpatrzenie?? i czy jakiś wywiad będą ze mną przeprowadzac itd..???
Tutaj masz to co wcześniej napisała Moniak.Moniak napisał:Jest to tylko dodatek, który Ci nie zaszkodzi, ale też szansa, że pomoże, jest niewielka. Co należy napisać....to co uważaszNp. jak syn zachowywał się przed popełnieniem przestępstwa (jeżeli oczywiście zachowywał się dobrze)...jakie ma plany na przyszłość...że planuje znalezienie pracy itd. To oczywiście tylko przykłady. Pisz, to co jest zgodne z prawdą, ale może wpłynąć pozytywnie na sędziego. Zatytułować jako "poparcie wniosku o warunkowe zwolnienie XYZ (imię, nazwisko, imię ojca). Ważne, żeby było sensownie
Nie musi być koniecznie taki, jak napisałam powyżej
O uczestnictwie kadi pisał kilka stron wcześniej.
Kadi, jakbyś mógł, zerknij na moje wcześniejsze pytanie...![]()