akos6
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 82
Recedes napisał:Muszę Ci coś wyjaśnić. Każda opinia, jest opinią dyrektora i to dyrektor ją podbija. Tak naprawdę wychowawca sporządza tylko jej projekt. Przed podpisem przez dyrektora jej cenzorem powinien być Kierownik działu penitencjarnego ( z tą osobą też warto porozmawiać). Warunkowe zwolnienie jest po odbyciu połowy kary i za ten okres powinna być opinia. Opinię sporządza się przede wszystkim na podstawie dokumentacji osobopoznawczej , a nie bezpośredniej znajomości. Taka dokumentacja z roku 2001 dotycząca Twojego męża powinna być wyjęta z archiwum. Sąd nie może oprzeć swojej decyzji na opinii za kilkanaście dni odbywania kary.
.
z kierowniczka dzialu penitencjarnego juz rozmawialam. mowila ze wychowawca jakas krotka opinie musi wystawic, i to ze maz sam sie stawil jest na jego korzysc i wychowawca tez musi to napisac. mam do niej przyjsc za tydzien -dwa. bo narazie jeszcze akt sprawy nie maja w okregowce. jutro biegne do sadu rejonowego zapytac czy laskawie przekazali akta po wniosku jaki zlozylam ...
bardzo dziekuje za rady i rozjasnienie procedur. dla mnie to czarna magia. ale przynajmniej wiem co jeszcze moge zrobic i z kim rozmawiac
Proszę używać opcji edytuj. - M
Ostatnią edycję dokonał moderator: