A
Akte
Ogólnie rzecz ujmując z 1997r.wieczny_smutek napisał:I jeszcze jedno z którego roku kkw jest aktualny?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Ogólnie rzecz ujmując z 1997r.wieczny_smutek napisał:I jeszcze jedno z którego roku kkw jest aktualny?
wieczny_smutek napisał:I jeszcze jedno z którego roku kkw jest aktualny?
malutka200723 napisał:mam pytanie do communictiona....czy po wejsciu w zycie nowelizacji kazy bedzie mogł starac sie o warunkowe po 1/2 kary?
Malutka, zasada jest taka, że jest to forum ogólne więc pytania kieruje się do ogółu, a nie do konkretnych osób, bo do konkretnych osób to się pisze na PW.malutka200723 napisał:mam pytanie do communictiona....czy po wejsciu w zycie nowelizacji kazy bedzie mogł starac sie o warunkowe po 1/2 kary?
O takiej o jakiej pisze Justice - w przypadku tych, którzy mogą ubiegać się po połowie kary o wpz znika obostrzenie w postaci konieczności odbycia przez nich 6 miesięcy kary, a w przypadku recydywy 1 roku.malutka200723 napisał:czyli nic nowego
wiec o jakiej nowelizacja mowa![]()
Konik, co masz na myśli pisząc obligatoryjnie podpisywane? Że jak ktoś odbędzie 1/2 (2/3, 3/4 kary itp.) to obligatoryjnie zwolnią go z ZK? Jeśli o to chodzi to tu się nic nie zmienia, tu jak dotychczas - po upływie określonego terminu skazany nabiera jedynie uprawnień do starania się o wpz, a nie do zwolnienia z ZK.konik3 napisał:a czy to warunkowe zwolnienie beda obligatoryjnie podpisywane?
konik3 napisał:a czy to warunkowe zwolnienie beda obligatoryjnie podpisywane?
zloto100 napisał:czy skazany po wyjściu (zwolnienie warunkowe) będzie spłacał całe zadłużenie
Nie ma takiego przepisu i nie będzie, chyba, że by wyszedł na przerwę w karze i był na przerwie co najmniej rok, to wtedy może starać się o warunkowesmutna 21 napisał:Czy jest taka możliwość, że skazany wyjdzie po 6 mies. z 18 na wpz? Bo znajomy mówił, że tak go pocieszył sędzia penitencjarny, że ma wejść taka nowelizacja w czerwcu. Ja nic z tego nie rozumiem.
smutna 21 napisał:Czy jest taka możliwość, że skazany wyjdzie po 6 mies. z 18 na wpz? Bo znajomy mówił, że tak go pocieszył sędzia penitencjarny, że ma wejść taka nowelizacja w czerwcu. Ja nic z tego nie rozumiem.