Warunkowe przedterminowe zwolnienie

• Autor wątku Autor wątku doniu818
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
czy moglby mi ktos odpisac bardzo prosze

Jeśli prokurator się sprzeciwiał to pewnie złoży , ale to wie tylko on, pewnie dlatego nikt ci nie odpisuje

napewno zrozumiał chce iśc tam do pracy ale dziwi mnie to że kuratorka była u nas co mieśąc i sama pisała mu o wcześnijsze zdjęcie dozoru kuratora wystawiła mu bardzo dobrą opinie a niewiedziała że ma tę sprawe niezamkniętą:(

Czy mogę prosić o pomoc w sformułowaniu wniosku o przedterminowe warunkowe zwolnienie z zakładu karnego?

Tomasz78 napisał:
Czy mogę prosić o pomoc w sformułowaniu wniosku o przedterminowe warunkowe zwolnienie z zakładu karnego?

trudno bedzie ci to napisać generalnie takie pisma to najlepiej jak adwokat pisze bo jak zarzuci paragrafami to obłęd raz widziałam taki pismo to moge zagwarantowac że składało sie ono prawie z samych paragrafów i wiesz co pomogło

mam pytanie na wokandzie sad się zgodzil na wczesniejsze wyjscie ale prokurator miał ale ile czasu musi upłynąć byśmy wiedzieli o tym czy wyjdzie czy tez nie ??:mad:

prokurator ma 7 dni na złożenie zażalenia, jeśli złoży to jest 14 dni na apelację

Witam mam pytanie czy ktos sie orientuje jak jest z warunkowym zawieszeniem kary Areszcie sledczym oddzial zewnetrzny w olsztynie,Moj konkubent ma wyrok 1 rok i 8 mies.Ma juz przesiedziane pol kary czyli 10 miesiecy.Teraz w czerwcu ma stawac na wokande.O wokande wystapil zaklad karny.Jakie sa szanse ze bede miala go w domu za niedlugo.Z gory dziekuje i pozdrawiam

Sluchaj kochana ja mam chlopaka wlasnie w Olsztynie ktory siedzi w areszcie śledczym odzial zewnetrzny i z wokandami tam jest cieżko ale trzeba być dobrej myśli. Mój tez ma wokande w sierpniu i czekam z nieciepliwością na to czy wyjdzie czy nie. Ale warunki w Areszcie nie sa takie zle :) Pozdrawiam

aneczkagdansk napisał:
Witam mam pytanie czy ktos sie orientuje jak jest z warunkowym zawieszeniem kary Areszcie sledczym oddzial zewnetrzny w olsztynie,Moj konkubent ma wyrok 1 rok i 8 mies.Ma juz przesiedziane pol kary czyli 10 miesiecy.Teraz w czerwcu ma stawac na wokande.O wokande wystapil zaklad karny.Jakie sa szanse ze bede miala go w domu za niedlugo.Z gory dziekuje i pozdrawiam

szanse zwieksza sam fakt iż to ZK występuje o wpz wystarczy być dobrej myśli i cierpliwie czekać

Witam, mam pytanie: czy istnieje jakiś określony czas jaki ma ZK od odbycia się wokandy do wypuszczenia osadzonego? Czy prawo to normuje?

Czyli mogą osadzonego trzymać ile im się podoba pomimo zapadłej decyzji Sądu o zwolnieniu warunkowym?

Shira napisał:
Czyli mogą osadzonego trzymać ile im się podoba

Ni, nie mogą. SW wykonuje tylko postanowienia sadów. Wpływa decyzja - "zwolnić", zwalniają tego samego dnia.

Forg, jeśli dobrze Cię rozumiem, jeśli dziś odbyła się wokanda i zapadło postanowienie Sądu o warunkowym zwolnieniu 12 osób, z czego 4 osoby wypuszczono, a 8 dalej nie, to mogło pismo w sprawie tych 8 osób jeszcze nie dojść od Sądu? Sprawa odbywała się w ZK, więc zastanawia mnie to czemu jeszcze nie wszyscy zostali wypuszczeni. Część z nich ma prokuratorski ale nie wszyscy a mimo to dalej tam przebywają. Co w takiej sytuacji należy zrobić?

Shira napisał:
Co w takiej sytuacji należy zrobić?

Nic. Wyjdą, jeśli ZK otrzyma postanowienie o zwolnieniu.
To, że dwunastu usłyszało, że zostaną warunkowo zwolnieni nie oznacza, że wydano 12 postanowień o zwolnieniu. Poczytaj sobie ten temat, to będziesz wiedziała, że różnie bywa.

Witam.. Mój konkubent został zatrzymany 18maja dostał kare rok pozbawienia wolnosci jest na słuzewcu. Co i jak ma on robic i ja zeby wczesniej wyjsc. Ja jestem zielona w tych sprawach naprawde pomózcie mi:(

anuska85 napisał:
Co i jak ma on robic i ja zeby wczesniej wyjsc.

Ma się resocjalizować i ma przekonać administrację jednostki, że ten proces nastąpił i jest trwały i nieodwracalny. Wówczas MOŻE po połowie kary wyjdzie na warunkowe przedterminowe zwolnienie.

witam.Mam pytanie,Jesli kobieta przebywa w zk z wyrokiem 1rok To czy jest szansa na szybsze wyjscie niz po polowie kary? Zaznaczam ze jest prawdopodobnie w ciazy musialo to nastapic tuz przed aresztowaniem,bo zrobili jej jakis hmmm dziwny test na ktorym nic nie wykazalo,teraz okazuje sie,ze jest w ciazy,a zrobili jej rtg klatki...zgroza jest,to co oznacza to dla plodu.Odsiedziala troszke wiecej niz msc.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót