Warunkowe przedterminowe zwolnienie

• Autor wątku Autor wątku doniu818
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Witam:)
jak długo czeka się na termin wokandy jesli to zakład karny "robi wystąpienie"?
my wniosek złożylismy i opłacilismy dzisiaj a polowa kary minela 30 maja 2010.

witam, mam takie pytanie. Moj chłopak odsiaduje wyrok 10 miesięcy kary pozbawienia wolności, ma juz wyznaczony termin przedterminowego zwolnienia, sprawował sie dobrze, pracował, skończył kurs. Ale wypil piwo w czasie pracy i teraz jest w izolatce. Czy dyrektor może anulować przedterminowe wyjście?

dyrektor nie może anulować przedterminowego wyjścia bo twój chłopak nawet go jeszcze nie dostał.Nie napisałaś za co odbywa tą karę,bo może mieć to większe znaczenie podczas rozpatrywania wniosku,twój chłopak złamał zakaz,także może mieć to wpływ na decyzję sędziego,rozpatrującego jego wniosek.

a tak z wlasnego doswiadczenia albo rodziny czy kolegow nie wiecie gdzie najlatwiej wyjsc z wokandy? ja slyszalam ze grojec albo zytkowice ale nie wiem ile w tym prawdy

gwiazdka2009 napisał:
a tak z wlasnego doswiadczenia albo rodziny czy kolegow nie wiecie gdzie najlatwiej wyjsc z wokandy? ja slyszalam ze grojec albo zytkowice ale nie wiem ile w tym prawdy
z wokanda to jest różnie to zależy za co kto siedzi jak się sprawuje itd. i to tęż zależy od sędziego i prokuratora więc to różnie bywa i nie sugeruj się tym gdzie lepiej wyjść z wokandy.

tam podobno biora bardzo pod uwage sytuacje rodzinna np. to ze urodzilo sie male dziecko itp. w warszawie np niema mozliwosci wyjscia, nie zdarzylo sie jeszcze ale gdzies indziej owszem. Moj maz siedzi za handel, dostal 2 lata i 8 miesiecy, mial roczna przerwe w odsiadywaniu kary w tym czasie pracowal i zalozyl rodzine, opinie ma dobra i ma duze poparcie, ale nie wiemy gdzie ma jechac z warszawy zeby wyjsc ;/

Witam, mam pytanie Moj Maz przebywa w Areszcie Sledczym czeka na sprawe. Nigdy nie byl w zk, po jakim czasie moze stawac na wokande?
I jak czesto? Co jaki czas? :(

Kemi odpowiedź na Twoje pytanie była już nie raz udzielona w tym bardzo obszernym wątku:help:

Chciałam się tak zapytać czy istnieje możliwość odwołania się od postanowienie Sądu II instancji to jest Sądu Apelacyjnego. Wg mnie tylko do Sądu Najwyższego. Proszę o odpowiedź czy mam rację.
Pzdr.

Kemi na wokande staje sie po polowie kary a potem co 3 miesiace

gwiazdka2009 napisał:
Kemi na wokande staje sie po polowie kary a potem co 3 miesiace

A niby na jakiej podstawie tak twierdzisz?? Ze co trzy miesiące?? Jak ktoś nie wie o co chodzi, to pomyśli, że to "co trzy miesiące" jest z automatu. A to nie jest prawdą. Jego sprawa może być rozpatrywana i co miesiąc - jeśli z wnioskiem wystąpi dyrektor aś/zk.

witam...Mam pytanie bo mój mąż stara się o warunkowe zwolnienie i wiem że dobrym argumentem jest fakt iż po wyjściu będzie miał zatrudnienie.Proszę o informację w jakiej formie i co ma zawierać w treści takie zaświadczenie od przyszłego pracodawcy. We wtorek mam wizytę kuratorki w tej sprawie i nie wiem czy dobrze by było abym takie zaświadczenie jej już przedstawiała.
Pozdrawiam

a czy można pisac pisma o przyspieszenie terminu wokandy czy nie ma to sensu?
czy "ktos" z zakładu karnego (nie wiem wychowaca, dyrektor) może "wymóc" w sadzie penitencjarnym bliższy termin?

do tej pory wszedzie stawali po polowie odbycia kary a wniosek mozna skladac co 3 miesiace, mowie jezeli ktos sam sklada a nie jak wystepuje mu dyrekcja bo to juz co innego

hruma napisał:
witam...Mam pytanie bo mój mąż stara się o warunkowe zwolnienie i wiem że dobrym argumentem jest fakt iż po wyjściu będzie miał zatrudnienie.Proszę o informację w jakiej formie i co ma zawierać w treści takie zaświadczenie od przyszłego pracodawcy. We wtorek mam wizytę kuratorki w tej sprawie i nie wiem czy dobrze by było abym takie zaświadczenie jej już przedstawiała.
Pozdrawiam

pracodawca niech napisze jakim był pracownikiem,jak się zachowywał,jak zachowuje się wobec innych pracowników,i że chciałby aby nadal u niego pracować.

gwiazdka nie wszyscy mogą stawać na wokandę po połowie kary.

alina wymóc nikt nie może,pismo można napisać ,ale niewiem czy to przejdzie,bo w sądzie odbywa się dużo spraw,próbować można.

Ostatnia edycja:
dzieki. chodziło mi o to czy władze z ZK maja taką możliwośc aby załatwic coś szyciej.

Witam.
Mam pytanie, mój konkubent jest w Zakładzie Karnym P3, miał już wokandę jak był na p2, jednak odroczono ją(sędzia powiedział że chce zapoznać się z aktami), miał ją mieć za 3 tygodnie. Minęły 2 miesiące i znowu stanął na wokandę i znowu odroczyli na 2 tyg. Fakt że pierwszy raz sam pisał wniosek o nią, a w między czasie ZK też wystąpił mu o wokandę. Jednak na tym odroczeniu sędzia nie wiedział że Zakład Karny występuje o to też. Jak to możliwe? Sędzia miał się zapoznać z jego aktami, natomiast w ogóle tergo nie zrobił, nawet nie wiedział że chodzi na przepustki.
Ah, i mam jeszcze pytanie, czy to prawda że dzielnicowy robi wywiad w miejscu pobytu skazanego, jak on się zachowywał podczas przepustki?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót