Warunkowe przedterminowe zwolnienie

• Autor wątku Autor wątku doniu818
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
imprezowa87 a ile Twojemu pozostało kary? Do czego się doczepili że mu nie dali?

ewelina czego twoja prośba ma dotyczyć? uzyskania warunkowego zwolnienia dla twojego chłopaka?
jeśli tak ,to możesz napisać ,poproś też o dołączenie do wniosku,który złożył twój chłopak,jednak na ile to pomoże hmmm niewiadomo.

ewelina25111988 napisał:
odpowie mi ktos bo niewiem co mam robic?prosze
Jeśli ma wyrok 10 m-cy to połowa przypada po 5 m-cach czyli 12.10. Stawał już na komisji przedwokandowej ktora jest na ok. m-c przed wokandą>?

Ale co Ty chcesz tam napisać w tym wniosku? Wniosek taki składa sam skazany lub w jego imieniu jego obrońca

Emilka ,ewelina może dołączyć do jego wniosku woją prośbę coś w rodzaju poparcia,jednak w jakim stopniu to pomoże?????

co do połowy kary też na to spojrzałam,ale jeśli teraz złożył to możę sprawę wyznaczą po 12.10.

mojemu zostalo nie cale 7 miesiecy do konca.A prokurator powiedziala ze chce zeby on do konca odsiedzial ten wyrok.Wydaje mi sie ze ona tylko dlatego tak zrobila bo moj na pocztku siedzial 4 miesiace i wyszedl na wolnosc a reszte kary mu zawiesili i po roku czasu prokurator pisal do sadu zeby mu odwiesili no i takl tez sie stalo i teraz siedzi.I wydaje mi sie ze dlatego ona nie poparla mu bo bormalne ze bedzie za swoimi kolegami z prokuratury

zlozyl wniosek 20stego wrzesnia totarl do sadu bo sprawdzalam,mamy dwojke dzieci malych,ja nie mam mozliwosci zeby wrocic do pracy bo 3 miesiace temu urodzilam synka,moze sie zlituja nad nim ,pytalam w penitencjarnym i powiedzieli ze moge pisac ,ale oni tego nie rozpatrza,a bedzie to w aktach,to najpierw jest komisja a potem?ja zupelnie nic o tym nie wiem

to jest jego pierwszy wyrok ktory odsiaduje

Proszę nie pisać posta pod postem - jest funkcja "edytuj" (moderator)

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Niby powodem odwieszenia kary bylo to ze stac mnie na utrzymanie siebie i dziecka gdyz moj kochany ma przypisane ze ukradl spora sume pieniedzy.Jak siedzial pierwszym razem to pisalismy ze nie mam srodkow do zycia i sad go wypuscil zeby mi pomogl finansowo,a po roku sterdzili ze mam duzo pieniedzy zeby sie z nich utrzymywac.Taka jest nasza polska jak sie kogos zabije to daja smieszne wyroki a za jakies glupoty idzie sie do wiezienia na dlugie lata

Witam. Mam takie pytanie, czy możliwe jest udzielenie wpz więzniowi, który jest na P1, czy tylko raczej tym, którzy są już na P2? Mój mąż jest na P1, wychowawca już dwa razy odmówił mu P2, choć ma dobre sprawowanie, nie ma kwitów a do końca kary zostało mu rok i 3 miesiące z 4 lat. Za dwa tygodnie staje już na 3 wokande i zastanawiam się czy ma jakiekolwiek szanse na wpz skoro jest na P1. Prosze o odpowiedź.

Witam mam pytanie moj misio w tej chwili obecnej jest na p3 i mam pytanie czy jest duza szansa na warunkowe zwolnienie jak dobrze sie sprawuje otworzone ma przepustki pracuje a polowa kary mu mija 3 listopada prosze o odpowiedz

Magdaalena21 z tym warunkowym to jest jak losowanie w toto lotka.Moj tez ma P3 pracuje na wolnosci,ma przepustki a nie dostal bo prokurator sie uczepila.Moze akurat twoj bedzie mial szczescie i dostanie bo szanse sa zawsze.A ile mu jeszcze zostalo do konca kary ?

Ponawiam pytanie. Czy można dostać warunkowe zwolnienie z P1, czy tylko z P2 i P3?

Lovely oczywiscie ze ma szanse.Tylko musi miec przesiedziane polowe kary.A to jest pierwsza jego wokanda ?

Szansa na wpz jest w każdej podgrupie. A po jakim czasie może się starać to zależy od tego czy jest R czy P.

mam pytanie mąż ma wyrok miesięcy kiedy może stawać na wokandę. on ma R2:confused:

Mój ma wyrok 4 lata. Do końca zostało mu rok i 3 miesiące. On nie jest recydywa tylko pierwszy raz karany. Ma dobre sprawowanie żadnych kwitów, ale jest cały czas na P1. To już będzie jego 3 wokanda. Z P2 byłoby łatwiej, ale jakoś wychowawca nie chce mu zmienić grupy. Dopiero za pół roku. Już trace nadzieje na wpz. Wokanda w przyszłym tygodniu. Czy ktoś zna podobne przypadki udzielenia wpz z P1. Dodam, że mój mąż siedzi w Radomiu, a tam ogólnie ciężko wpz.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót