Witam, współczuje moderatorom którzy trzymają pieczę nad tym wątkiem

k: i jednocześnie proszę o odpowiedź na moje pytania. Przepraszam z góry jeśli wkleję coś co już było, wydaje mi się że przeczytałem wszystkie wasze odpowiedzi ale mogło mi coś umknąć, mam za sobą przeczytane również wszystkie niedozwolone klauzule.
Jestem zwykłą osobą , ani prawnikiem ani nikim z tego środowiska więc proszę o wyrozumiałość

Chodzi mi o zapisy w regulaminie sklepu internetowego który planuję otworzyć czy aby dobrze zrozumiałem i nie są one nie dozwolone
1: "Sklep zastrzega sobie prawo do zmiany cen towarów znajdujących się w ofercie Sklepu,zamówienia złożone przed datą wprowadzenia zmian cen są realizowane na podstawie cen obowiązujących w dniu złożenia zamówienia."
2: "Zwroty za zamówienia przedpłacone przelewem lub kartą dokonujemy na wskazane przez klienta konto bankowe."
3:"Sklep dokłada wszelkich starań, aby opisy i dane techniczne umieszczonych w sklepie produktów były zgodne z rzeczywistością. Nie ponosi jednak odpowiedzialności za błędne podanie parametrów i właściwości towaru, lub nagłą ich zmianę przez jego producenta. Niemniej, w każdym przypadku, gdy jakiekolwiek dane (w tym opisy i dane techniczne produktów) prezentowane na witrynie internetowej sklepu w dniu złożenia przez konsumenta zamówienia nie pokrywałyby się z rzeczywistością, w ciągu 10 dni od daty zakupu ma on prawo odstąpienia od umowy bez podania przyczyn, zgodnie z przepisami o odstąpieniu od umowy zawartej na odległość"
4: "Sklep zastrzega sobie prawo do zmiany Regulaminu. Zamówienia złożone przed datą wprowadzenia zmian do niniejszego Regulaminu są realizowane na podstawie zapisów obowiązujących w dniu złożenia zamówienia, a każdy klient o każdorazowej zmianie zostanie powiadomiony na podany przez niego podczas rejestracji w sklepie adres email."
5: "Klient przed odebraniem przesyłki z poczty lub firmy kurierskiej powinien sprawdzić, czy opakowanie nie uległo uszkodzeniu w transporcie oraz czy sam produkt w chwili dostarczenia do klienta jest w stanie niezmienionym. W szczególności należy zwrócić uwagę na stan taśm lub plomb naklejonych na przesyłkę. W przypadku, gdy opakowanie przesyłki nosi znamiona uszkodzenia lub, gdy plomby (taśmy) są zerwane należy nie przyjmować przesyłki i w obecności kuriera sporządzić protokół szkody oraz skontaktować się jak najszybciej ze Sklepem w celu wyjaśnienia sprawy."
pozdrawiam