L
loco1
Tak
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Colder napisał:Jako pocieszenie dla tych, co zostali lub będą pozwani to mogę powiedzieć, że Minister Sprawiedliwości obniżył stawkę za zastępstwo procesowe z 360 do 60 zł. Oznacza to, że stowarzyszenia różnej maści, a w zasadzie ich pełnomocnicy otrzymają mniej za reprezentację (w przypadku wygranej w sądzie z przedsiębiorcą). Czy to źle czy dobrze, niech każdy sam oceni.
Oczywiście pozostałe opłaty (koszty sądowe czy koszty opublikowania wyroku w MSiG) pozostają niezmienione.
Takprzepisy wchodzą w życie 13 lutego 2013 r. czyli jesli ktoś juz dostał pozew to zostaje na starych zasadach?
Tak. Wpływ pozwu do sądu.czyli żeby to było na nowych stawkach, pozew musi wpłynąć po tym terminie?
nominis napisał:Mam pytanie do praktyków. Własnie otrzymałam wyrok. Wydany 24 stycznia odebrany z poczty 28 stycznia-
1. Kiedy się uprawomocni?
2. Jak szybko musze zapłacić sumę zasądzoną tytułem kosztów zastepstwa procesowego - chodzi mi o to, żeby poza adwokatem nie zarobił na mnie jakiś ich znajowmy komornik.
3. Stowarzyszenie, które było uprzejme zając sie moim regulaminem nie ma podanego numeru konta- czy przesłanie im przekazem pocztowym pieniędzy na adres podanej na stronie siedziby zamyka sprawę?
4. Jak szybko musze zapłącić sume zasądzona na rzecz Skarbu Państwa?
Prosze tylko mi nie piszcie "jak najszybciej"
nominis napisał:Mam pytanie do praktyków. Własnie otrzymałam wyrok. Wydany 24 stycznia odebrany z poczty 28 stycznia-
1. Kiedy się uprawomocni?
2. Jak szybko musze zapłacić sumę zasądzoną tytułem kosztów zastepstwa procesowego - chodzi mi o to, żeby poza adwokatem nie zarobił na mnie jakiś ich znajowmy komornik.
3. Stowarzyszenie, które było uprzejme zając sie moim regulaminem nie ma podanego numeru konta- czy przesłanie im przekazem pocztowym pieniędzy na adres podanej na stronie siedziby zamyka sprawę?
4. Jak szybko musze zapłącić sume zasądzona na rzecz Skarbu Państwa?
Prosze tylko mi nie piszcie "jak najszybciej"
JALA napisał:Przecież masz pouczenie na pismie z sądu - jeszcze za mało?
JALA napisał:na pewno niedowidzisz![]()
nominis napisał:Już sobie znalazłam odpowiedź na pierwsze pytanie szkoda, że poza tym forum. Teraz może pomijając watek mojego wzroku dasz radę odpowiedziec mi na pozostałe pytania
A powiedz mi czy pisałaś jakąś odpowiedź na pozew, jeśli tak to jakich używałaś argumentów?nominis napisał:Mam pytanie do praktyków. Własnie otrzymałam wyrok. Wydany 24 stycznia odebrany z poczty 28 stycznia-