M
Miki Mouse
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 11
Jeżeli Kodeks Drogowy zmieniał by się kilka razy w miesiącu - i to co wczoraj było OK dzisiaj jest już niedozwolone to czy kierowcy wiedzieliby o tym fakcie? Np. skręcając na skrzyżowaniu w lewo należy trzymać się prawej strony, ponieważ na środek skrzyżowania patrzy Pan powód X. który za każdy wjazd na ten środek pozywa do sądu o ukaranie kierowcy! Sorry ale jest to BEZSENSOWNE postępowanie. Ale radca 360 zł Skarb Państwa 600 + wpis 1000 zł - nikt nie poderżnie kury znoszącej złote jajka! A we wszystkim należy też brać skalę działalności - a nie sklep z obrotami 50 tys. karać tak samo jak ten z obrotami milionowymi - ale tych radca B. nie zaczepia .... ciekawe dlaczego? Z drugiej strony jak taki sklep zapłaci tys. to jest to promil ich obrotów! A swoja drogą raz na tydzień sprawdzałem swój regulamin na wyszukiwarkach klauzul nie dozwolonych - i pokazywał mi w wyniku, że takich nie mam. Nawet po otrzymaniu pozwu tak zrobiłem i też w wyniku jest napisane: nie znaleziono klauzul! To o co kaman???loco1 napisał:Ja Cię nie obrażam, po prostu zupełnie niczego nie rozumiesz.
Prowadzenie sprzedaży na odległość kosumentom to nie jest to samo, co sprzedaż własnej używanej lkurtki na bazarze. Obowiązuja konkretne przepisy prawa, które przedsiębiorca ma obowiązek znac i przestrzegać. A jeśli tego nie robi, to ponosi zgodne z prawem konsekwencje.
Jeśli prowadzisz działalność niezgodnie z obowiązującymi przepisami, to dlaczego masz pretensje do tych, którzy nakazują Ci ich przestrzegania, a nie do siebie?
Ale dlaczego niezgodne z prawem? I od kiedy - to co mam teraz zły Regulamin i nic nie mogę zrobić - bo zmienić go nie można! Dziwne to prawo - i dziwna Kancelaria która z tego prawa żyje!JALA napisał:Chodzi o to, że Sąd nie jest od pisania regulaminów - od tego są prawnicy - możesz im zapłacić i mieć regulamin.
Dlatego, że to niezgodne z prawem.
To może od razu w miejscu regulamin napisz "obowiązują aktualne przepisy prawa" i uznaj, że masz wszystko![]()
Ostatnią edycję dokonał moderator: