Widzenia skazanego II

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
skąd się dowiem, że jestem na liście widzeń? Przyjdzie pocztą?

Nie. Dowiesz się od samego osadzonego.

czy w poczekalniach albo na salach widzeń są jakieś "kąciki dla palących"?

loczek- nigdy się nie spotkałam.

czy mogę wnieść na salę widzeń swoje lekarstwo? Czy potrzebuję zaświadczenia od lekarza, że muszę mieć inhalator zawsze przy sobie?

Na salach widzen nie ma kacika dla palaczy musisz wytrzymac godzine. Na inhalator powinienes miec zaswiadczenie od lekarza.

Właśnie o to mi chodziło, żeby nie było ani na sali, ani w poczekalni. Dym plus emocje dałyby taką niefajną dla mnie mieszankę

Wydaje mi się, ze powinnas mieć zaświadczenie od lekarza.

Dzięki, na wszelki wypadek załatwię sobie takie zaświadczenie.
Co w sytuacji, kiedy będę wpisana na liście widzeń, ale ze złą datą urodzenia? Zawsze mu się myliło że 22.10 (a powinno być 24.10) i nie pamiętał dokładnie roku

chybil trafil z tego co piszesz!Poprostu nie wejdziesz i tyle!

tak po prostu - dzięki.
Zrobię jutro ksero dowodu i mu wyslę. Będzie miał zdjęcie i dokładne dane za jednym zamachem

nie mam kontaktu żadnego z chłopakiem a chce na widzenie z nim jak to załatwić? pilne :(

rosterka napisał:
nie mam kontaktu żadnego z chłopakiem a chce na widzenie z nim jak to załatwić? pilne :(

Wszystko zależy od tego, czy jest tymczasowo aresztowany czy już skazany. W pierwszym przypadku zgody na widzenie udziela prokurator ew. sędzia.. zalezy od tego na jakim etapie jest śledztwo.. W drugiej sytuacji osadzony musi wpisać Cię na listę osób odwiedzających.. dopiero wtedy będziesz mogła go odwiedzić..

Swoją drogą poczytaj wątek.. znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania..

ok dzięki... nic na siłę jak nie chce to nie.

Ale nie zakładaj z góry, że on nie chce..
to nie jest tak, że wszystko jest na już...
Jeśli jest już skazany to zadzwoni do Ciebie i wszystko Ci wytłumaczy..
Jeśli natomiast został aresztowany to pozostanie Ci czekać na list..

to wyślij mu list z dokładna datą urodzenia - wtedy na pewno się już nie pomyli i nie będzie problemu

Mam pytanie.. otóż mój chłopak odsiaduje wyrok w zk (został doprowadzony przez policję) i dzisiaj dzwonił do babci swojej, żebym przyszła na widzenie (podał konkretnie dni w które mogę przyjść). Do mnie nie może dzwonić, gdyż w pracy nie mogę mieć przy sobie telefonu.
Hm wiem, że musiał mnie wpisać na widzenie, ale czy musiał podawać moje dane typu : nr i seria dowodu ? Bo boję się, że pójdę, a on jakiś danych nie podał i mnie nie wpuszczą, czy wystarczy tylko imię i nazwisko i stopień pokrewieństwa. Czy ktoś się orientuje jak to wyglada. :(:(

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót