Widzenia skazanego II

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
ilość godzin zależy raczej od podgrupy plus ewentualna godzina na dziecko plus ewentualne nagrodówki.

sheina napisał:
To najlepiej zadzwoń i zapytaj, albo Twój niech zapyta wychowka i Tobie powie.

Kogo ma zapytać??
I do tego wychowawca nie jest informacją telefoniczną. Pójdzie na widzenie to się dowie od swojego skazanego ile razy jeszcze może przyjść w miesiącu. No chyba, że szanowny skazany postanowi jakieś widzenie "zataić", by przeznaczyć je na spotkania z kimś innym to wtedy trzeba się dowiedzieć o szczegóły klasyfikacji skazanego. I poczytać kodeks karny wykonawczy.

Nie cytujemy całych postów
No chyba napisałam jasno kogo.
Ale dlaczego informacją telefoniczną? Skazany może jego zapytać, a później powiedzieć osobie zainteresowanej...
Jakby każdy Pan z SW był taki jak Ty, toż byłaby tragedia. Całe szczęście my mamy superowych funkcjonariuszy...

Ostatnią edycję dokonał moderator:
sheina napisał:
Zastanów się czy -eś, czy -aś...

Jesteś politykiem? Bo w polityce stosuje się takie odwracanie uwagi od problemu.
Ale proszę bardzo. "-eś". "Nie napisałeś" - UŻYTKOWNIKU. Odniesiesz się teraz to reszty mojego wpisu?

forg napisał:
Odniesiesz się teraz to reszty mojego wpisu?
Oczywiście, że się odniosę - z wielką przyjemnością :)
forg napisał:
W SW nie ma stanowiska "wychowka". To co użyłaś, to jest określenie o pejoratywnym zabarwieniu.
Z tego co mi wiadomo kraj, w którym żyjemy jest państwem demokratycznym, czyli obowiązuje w nim wolność słowa. Dlatego też nie wiem dlaczego się przyczepiłeś, mogę sobie napisać wychowek jak i wychowawca. I co najważniejsze to jest ta sama osoba.

muszę się wtrącić do waszej rozmowy , w sw istnieje taka ranga jak wychowawca oddziałowy jest to oficer służby więziennej, na ogół kapitan,a co do widzeń sam wychowawca nie może informować o widzeniu osób trzecich bez konsultacji z osadzonym

tomisam napisał:
muszę się wtrącić do waszej rozmowy , w sw istnieje taka ranga jak wychowawca oddziałowy jest to oficer służby więziennej, na ogół kapitan,a co do widzeń sam wychowawca nie może informować o widzeniu osób trzecich bez konsultacji z osadzonym
A ja Ciebie poproszę abyś czytał dokładniej.
Forgowi nie chodzi o słowo wychowawca lecz wychowek.
A ja napisałam jasno, że skazany może zapytać o to wychowka, a później on (czyli skazany) przekaże to osobie zainteresowanej.

sheina napisał:
Z tego co mi wiadomo kraj, w którym żyjemy jest państwem demokratycznym, czyli obowiązuje w nim wolność słowa.

Z tych samych powodów istnieje wolność formułowania regulaminów portali prywatnych. Tenże regulamin przewiduje niestosowanie gwary więziennej w wypowiedziach na forum. Słowo "wychowek" jest powszechnie używane w gwarze więziennej, nawet jeśli pochodzenie tego określenia (jak wiele innych gwarowych określeń) nie ma wcale zabarwienia pejoratywnego. Czy takie obwarowanie regulaminowe jest logiczne, mądre, racjonalne czy nie, to już inna sprawa. Akceptując regulamin chyba zobowiązujemy się do jego przestrzegania.

Ale prywatne. Proszę nie używać grypsery albo się pożegnamy.

No i merytoryczny temat został zaśmiecony bezsensowną dyskusją na temat ustaleń regulaminowych. Po co to tolerować, szanowna administracjo? Ktoś grypsuje - out.

Witam .Moj odsiaduje wyrok wAŚ w częstochowie.Za jakies dwa tygodnie ide na widzenie :) .Prosze pomożcie. Co Moge wnieśc na sale widzeń ;).Pozdrawiam czekających:D

Witam. Mój tata jest w Jastrzębiu w więziennym szpitalu. Czy ktoś orientuje się jak tam z widzeniami? Czy czeka się jak w więzieniu? I ogólnie wszystkich. Z gory dziękuje za odpowiedź.

mam pytanie czy ktos sie oreintuje jaka jest sytuacja z widzeniami w lodzi na smutnej czy osadzony sam wpisuje osoby na liste widzen?
Jesli tak to czy po takim wpisaniu ja jako dziewczyna musze wypelniac jeszcze jakies dodatkowe paierki typu podanie do dyr. o widzenie czy nie?
Czy jesli Moj podal moj inny adres niz mam w dowodzie to czy moga mnie nie wpuscic z tego powodu??
Jak wyglada sprawa z telefonami czy moga dzwonic kiedy chca czy maja wyznaczone dni??
Prosze bardzo o pomoc jak ktos ma jakies info czy cos.
Z gory dziekuje

na stronie zakladu nie ma takich informacji watek przszukalam caly i konkretow tez nie ma, pytam bo myslalam ze jest ktos kto sie zna na tym lub jest badz byl w takiej sytuacji:(

Mają wyznaczone dni na telefony.Już dokładnie nie pamiętam, ale to było chyba:wtorek- czwartek i środa- sobota.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót