Widzenia skazanego

• Autor wątku Autor wątku skarlet
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Dzwoniłam dzis, okazało się ze nie zrobił listy jeszcze. Tzn ja przypuszczam ze on zrobił, ale dopiero dzis do wychowawcy odda. Wychowawcy od poniedziałku do piątku są?

tak

moze dyrektor mu jescze nie podbil albo utknela gdzies miedzy czasie
u nas tak bylo

Proszę używać opcji "edytuj". Nie piszemy posta pod postem - Moniak

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Zobaczymy bede dzwonic jeszcze w sprawie tych widzen. Dzieki za info

Z listą wszystko zależy od ludzi którzy tam są i od ich dobrej woli.
Ja miałam podobną sytuację, w sobotę chciałam jechać na widzenie. W czwartek 2 dni przed widzeniem coś mnie tknęło i zadzwoniłam do ZK z pytaniem czy połączono godziny i dostaniemy 3 godz. widzenia, czy jedną. Dowiedziałam się wtedy, że A. nie ma jeszcze zatwierdzonej listy. Ale pan z którym rozmawiałam był bardzo uprzejmy, wyjaśniłam mu że będę jechała przez pół Polski i nie chciałabym pocałować klamki... poprosił o telefon za godzinę. Jak zadzwoniłam po godzinie, to lista już była zatwierdzona :)

Ja też na początku miałam problem z podpisaniem listy tyle że mieszkam w mieście w którym jest ZK i poszłam do dyrekcji i załatwione.Chodziło o dziecko bo ma moje nazwisko paneińskie i robili problem.Ale wystarczyło iść wytłumaczyć co i jak.

A prawdą jest że dużo zależy od osób które dostają te dokumenty.

No mój ani nie dzwoni ani nic... czeka do rozprawy wiec na AŚ powinien byc, a jest na półotworku wiec nie wiemy z teściowa czy odwiesili mu juz wyrok czy nadal nic. Dowiemy sie w sobote na widzeniu. Wczoraj dzwoniłam drugi raz tam, i gosc powiedział ze moj moze dzwonic kiedy chce, a widzenia to musze czekac az dyrektor liste podpisze. To wszystko jest smieszne. :(

Okazało sie ze tak karta która mu kupiłysmy nie chodziła i dlatego nie mogł sie dodzwonic. List dostałam przynajmniej tyle! ;) A w tym miesiacu juz nie ma widzen, dopiero na rozprawie sie zobaczymy 23.

W poniedziałek ma komisje, trzymam kciuki za niego!!!

a jak jest z widzeniami w ZK w Opolu Lubelskim ? ale nie z rodziną tylko z dziewczyna ?

Ostatnia edycja:
skorpion7- w kazdym zk przewaznie jest tak ze:
1) wejsc moga 2 osoby dorosle+ dzieci do lat 15 (chyba ze na pisemna prosbe do dyrektora zgodzi sie on na to aby weszly np. 3 dorosle osoby)
2)w jednym dniu skazany moze miec jedno widzenie

Witam!
Jestem tu od niedawna, w tym tygodniu bede sie starac o moje pierwsze widzenie z tymczasowo aresztowanym. Czy mogłby mi ktoś powiedziec jak ma wygladac pismo do prokuratury? I jaki dac dobry powod zeby pismo zostalo rozpatrzone pozytywnie?
Jestem miesiac po slubie, nie mamy jeszcze dzieci ...

Basiu czyli jak w ppk 1 na pisemna zgode :), ale trzeba pamietac ze jesli raz dyrektor wyrazi zgode na 2 widzenia w dniu, lub wejscie jednorazowo wiecej niz 2 osob doroslych to nie oznacza ze za kazdym razem bedzie on nam taka zgode udzielal.

Tak Aniołku, ale napisałam tylko delikatne sprostowanie do Twojej odpowiedzi ;)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót