Widzenia skazanego

• Autor wątku Autor wątku skarlet
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Poniedziałek, to poniedziałek. Musi być tylko lista zatwierdzona. Najlepiej zadzwonić do ZK do działu ewidencji i zapytać, czy jest już lista i czy na niej jesteś.

A czy w ZK można za karę zabrać widzenia z tych które przysługują skazanemu?

binciaa86 owszem
Art. 143. par 3. Karę dyscyplinarną, o której mowa w § 1 pkt 8, można wymierzyć skazanemu, który popełnił przekroczenie naruszające w poważnym stopniu obowiązującą w zakładzie karnym dyscyplinę i porządek. Kara ta polega na osadzeniu skazanego pojedynczo w celi oraz uniemożliwieniu mu kontaktu z innymi skazanymi; w trakcie jej wykonywania skazanego pozbawia się możliwości:

1) korzystania z widzeń i samoinkasujących aparatów telefonicznych,

Czy na widzeniu można dać coś osadzonemu ? Dokładnie chodzi mi o kartę telefoniczną.?

Można kupic ją w kantynie to wiem napewno, bo sama tak robiłam. Ale czy można ją wnieśc- trudno mi powiedziec.

Najlepiej chyba będzie jak przed widzeniem się zapytam, pewnie będzie to zależało od pracownika SW. Ale dziękuję za odpowiedź

Ale zabierają wszystkie widzenia czy np. jedno??Nie wiem tego..bo wiem,że za tydzień mam widzenie normalnie.Ale ja chcę iść jutro żeby się dowiedzieć o co dokładnie chodzi..Najwyżej sie dowiem jak mi powiedzą że widzenia nie ma..Dziękuje za odpowiedz..

Ja podałam kartę na widzeniu, razem z gazetami.

to znaczy ze mu nie zabrali bo za tydzien normalnie mam widzene o ktorym jestem poinformowana..Na pewno by wiedział ze mu cofneli widzenia wiec napisałby mi o tym..

Bincia - kara, o której wspominała Z Bytomia jest jednoznaczna z brakiem widzeń - kara ta trwa do 28 dni i w tymże okresie nie ma tych widzeń. Jeśli otrzymał "izolatkę" np. na 7 dni to może właśnie wypaść tak, że najbliższe widzenie Ci przepadnie, a następne już będzie.

Ostatnia edycja:
Najlepiej będzie jak jutro się przejdę na widzenie i sprawdzę to..Jak mi podziękują to będę wiedziała o co chodzi..Dziękuje za odpowiedzi..:)

No jak masz blisko to pewnie, albo zadzwoń, może Ci powiedzą. Ale jak Ci podziękują to dopytaj czy to chodzi o karę celi izolacyjnej i jaki jest termin końca tej kary.

Nawet blisko..:)Dziś dzwoniłam ale sobota..I nikt nie odbierał choć byłam nie ugięta,dlatego tu napisałam..

To w sobotę nie odbierają tel.? Ja przeważnie jak dzwoniłam to w niedziele i zawsze było z kim pogadać:)

No właśnie nie odbierali..Nie chcieli ze mną rozmawiać..:)Albo mieli dużo spraw na głowie..

proponuję rozmowe z wychowawca On powinien wiedziec najlepiej co ?,jak?,dlaczego? i jaki czas jest wymierzona kara

Już wszystko wiem byłam tam dziś ale okazało się ze w tym tygodniu nie sa widzenia realizowane..No i nie ma żadnej kary bo zadzwonil P...:)Ale przynajmiej dowiedziałam się ze takie kary mozna dostac..Dziekuje za zainteresowanie..

szczerze? ja tez myslałam ze nie mozna ograniczyc widzen i kontaktu z rodzina ale jak widac myliłam sie :o

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót