Widzenia skazanego

• Autor wątku Autor wątku skarlet
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Kate586 napisał:
Napisałam że 3 i tak właśnie jest w tym przypadku.

To może napisz, ze w przypadku Twojego "Zenka" są trzy widzenia. Ktoś przeczyta i pomyśli, że każdy skazany ma trzy widzenia w miesiącu.
A na dodatkowe widzenie zasłużyć musi skazany.

Ostatnia edycja:
Jak ktoś będzie miał wątpliwości to dopyta.Bardzo dziękuje za wyczerpującą odpowiedź.

odnosnie pytania o laczenie widzen, to jest tak ze te ktore osadzony ma "z urzędu" moze lączyc- np. godz.normy z godz. dodatku. albo wszystkie normy w jedno (ilosc widzen przyslugujacych zalezna od podgrupy) widzenie - przy czym gdyby wyszlo tak ze rodzina dotarla by na widzeniowke dwie godziny przed koncem odbywania sie wudzen w Z.K. a Osadzony miałby połączone 3 godz. to jedna bezpowrotnie przepada. Rodzic ma tez jedno dodatkowe na dzieci/ko i tez moze byc polaczone z 1godz normy. dodatki sie nie łącza ze soba , i zawsze z nie więcej niż z 1 godz. normy. podgrupa otwarta odwiedziny nieograniczone

wiemZautopsji napisał:
przy czym gdyby wyszlo tak ze rodzina dotarla by na widzeniowke dwie godziny przed koncem odbywania sie wudzen w Z.K. a Osadzony miałby połączone 3 godz. to jedna bezpowrotnie przepada.

Bzdura.
Pozostałe rewelacje też raczej w błąd wprowadzają zamiast pomagać.

w chwili polaczenia godzin staje sie ono jednym widzeniem

widzeniowka przykladowo jest od 8 do 14 to dla takiej osoby "ostatnim dzwonkiem" jest wejscie rodziny na jedenesta. wejda 11.30 pół godziny przepadnie!!
polecam zalogowac sie na forum dla funkcjonariuszy SW i zapytac ich
zamiast co chwila zarzucac mi ze pisze bzdury. nie poto sie tu zalogowalam zeby ktos mnie obrazal i sprawial mi przykrosc. skoro pisze cos na dany temat to znaczy ze tak jest bo ja to przezylam. znam porzadek wewnetrzny prawie na pamiec
i nie wmowisz mi nawet w tak przykry sposób ze nie mam racji, bo cholera pamietam to dokladnie "wiedzenia polaczone w jednosc stanowia jedno widzenie , nie podlegajace podzieleniu czasowemu

wiemZautopsji napisał:
znam porzadek wewnetrzny prawie na pamiec

A uważasz może, że znany Tobie porządek WEWNĘTRZNY obowiązuje w każdej jednostce? Jeśli tak uważasz, to się mylisz.

witam mam pytanie jak wyglada z widzeniami w potulicach?? chciala bym sie dowiedziec ile trwaja? i jak mozna zalatwic sobie widzenia bezdozorowe?

Witam mam pytanie czy ktoś miał taka sytułacje.? Jestem nie pełnoletnia brakuje mi do pełnoletności 3 mies. a chciałabym już zobaczyć się z moim facetem który jest już skazany, jestem na liście odwiedzających ale doszły mnie słuchy że nie moge go odwiedzić z powodu braku 18lat, czytałam że jeśli jestem już na liście to nie ma znaczenia ile mam lat, i musze mieć tylko dowód tymczasowy lub paszport. Lecz słyszałam również że w takiej sytułacji musze napisać pismo do detektora zakładu by udzielił zgody na takie widzenie.?Co jest prawdą?? Łobuz znajduje się na Nowosolskiej w poznaniu. Prosze o odpowiedź i jeśli miała bym pisać to pismo jak powinno wyglądać pozdrawiam!

tajemn napisał:
Lecz słyszałam również że w takiej sytułacji musze napisać pismo do detektora zakładu by udzielił zgody na takie widzenie.?

Zgodnie z przepisami nie musisz pisać żadnego pisma.

Tak też myślałam dziękuje bardzo!;) Teraz tylko muszę czekać aż zadzwoni i uświadomić o tym mojego lubego. Pozdrawiam

A może jak zadzwoni to zasugerujesz mu, by poszedł do wychowawcy i zapytał?

Tak tylko jak coś ostatnio napomkną na to to był pewien że nie moge! dlatego to spr i uzyskałam właśnie takie inf jak napisałam powyżej. Więc teraz mu to przekaże może miał te inf od innych więźniów nie sprawdzone nie rozmawiałam o tym zbyt długo bo impulsy tam szybko lecą dziwna sprawa z tymi widzeniami.

witam, blagam pomozcie mi. Wczoraj zawineli mi mojego faceta z domu. Jest na bialej w zk bylam wczoraj rano ale sie nie dostalam ide tez dzis z rana ,chce dostac sie na 1 ture. jak to wyglada...pomozcie mi nie wiem co mam robic jestem tu nowa i nie umiem jeszcze sie poruszac na tym forum( licze na wyrozumialosc) co mu oge tam dac czy wogole moge....czy na 1 spotkaniu da mi talony?

Hej
Mam takie pytanie jeżeli mój chłopak chciałby zobaczyć swojego siostrzeńca to co musi zrobić? Dodam że jest w ZK Potulice...

Na pewno musi wpisać siostrzeńca na listę widzeń. Reszta jak potoczy się widzenie zależy od wieku siostrzeńca czy przyjdzie sam czy musi z osobą pełnoletnią. I oczywiście od podejścia siostry do widzeń.

Wpisać go na listę odwiedzających i poczekać czy dyrektor ją zatwierdzi :)

A jeżeli mały ma 7 lat a on jak ostatnio wpisywał na liste to potrzebował ksero dowodu.. to mały też musi mieć czy jak?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót