Witam ...
Mam kilka pytań ?
Mój narzeczony dostał na 3 miesiące areszt tymczasowy. Byłam u Pani prokurator okazało sie że był poszukiwany 4 listami gończymi ponieważ nie miał meldunku od 2005 roku. Był poszukiwany za alimenty, ale problem tkwi w tym , że dawał alimenty żonie co 3 miesiące płacił do ręki a ona go podała do funduszu alimentacyjnego i do tego miał zawiasy na 2 lata w 2007 roku z art 209kk , 190kk&1 . Najgorsze jest to że on mniał trudne dzieciństwo w skrócie ( znęcanie psychiczne i fizyczne ojca nad rodziną ) Z tego co wiem to siostra go wymeldowała z domu . Tak sie składa , żę cała rodzina była przeciwko. Ojciec go wręcz nie trawił go, swoją siostre poznał jak miał 7 lat . Najgorsze jest to żę nikt mężczyżnie nie wierzy poprostu dla nich liczą sie tylko papiery . Mam pytania jak mogę pomóc jemu ? Na razie jestem w trakcie łatwienia melduku u mojej Mamy na pobyt stały . Nie wiem jak sie skontaktowac z adwokatem z urzedu krtóry prowadzi jego sprawe? Jaki może dostać wyrok? Bardzo proszę o pomoc , bo już nie wiem co mam robić !!!!1