Widzenia tymczasowo aresztowanego

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Mam pytanie mój jest od tygodnia w AŚ jest TA. Ja jestem głównym świadkiem rozumiem z tego co piszecie że mam marne szanse na widzenie?
Nie wiem co robić bo nie chce żeby mnie podejrzewano że coś kręce.

beleka napisał:
Nie wiem co robić bo nie chce żeby mnie podejrzewano że coś kręce.

A krecisz?
Jak nie, to czego się obawiasz?
Poproś o widzenie organ dysponujący, dostaniesz, to pójdziesz, nie dostaniesz to nie pójdziesz. I wszystko.
I łatwiej byłoby udzielić odpowiedzi, gdybyś wyrażała się jasno. "Mój". Co to oznacza?

Przepraszam fakt. Miałam na myśli chłopaka:)
widzisz chodzi o to że dano mi do zrozumienia tzn. organ w dyspozycji, którego on jest że lepiej by bylo żebym się nie interesowała za bardzo, chociaż ja nie jestem oskarżona, ale jestem głównym świadkiem i pokrzywdzoną według nich.
co do kręcenia to nie kręce, mówiłam jak było tylko nikt nie wierzy.

Witam ...
Mam kilka pytań ?
Mój narzeczony dostał na 3 miesiące areszt tymczasowy. Byłam u Pani prokurator okazało sie że był poszukiwany 4 listami gończymi ponieważ nie miał meldunku od 2005 roku. Był poszukiwany za alimenty, ale problem tkwi w tym , że dawał alimenty żonie co 3 miesiące płacił do ręki a ona go podała do funduszu alimentacyjnego i do tego miał zawiasy na 2 lata w 2007 roku z art 209kk , 190kk&1 . Najgorsze jest to że on mniał trudne dzieciństwo w skrócie ( znęcanie psychiczne i fizyczne ojca nad rodziną ) Z tego co wiem to siostra go wymeldowała z domu . Tak sie składa , żę cała rodzina była przeciwko. Ojciec go wręcz nie trawił go, swoją siostre poznał jak miał 7 lat . Najgorsze jest to żę nikt mężczyżnie nie wierzy poprostu dla nich liczą sie tylko papiery . Mam pytania jak mogę pomóc jemu ? Na razie jestem w trakcie łatwienia melduku u mojej Mamy na pobyt stały . Nie wiem jak sie skontaktowac z adwokatem z urzedu krtóry prowadzi jego sprawe? Jaki może dostać wyrok? Bardzo proszę o pomoc , bo już nie wiem co mam robić !!!!1

Czy zebym sie zobaczyła z moim chłopakiem który jest na AŚ musze skladac jakies podanie do prokuratury ?

Nie jest ważne gdzie przebywa - ważne jaki ma status. Jeśli tymczasowo aresztowanego to widzenie uzyskasz po zdobyciu "zgody" organu dysponującego.

ten temat ma 231 stron.... myslałam ze uzyskam jakas pomoc ale widze ze musze sobie sama poradzic............:(

Dosiaaa08 napisał:
ten temat ma 231 stron.... myslałam ze uzyskam jakas pomoc ale widze ze musze sobie sama poradzic............:(

Albo z prokuratury albo z sadu

Do Dosiaa08: jeżeli ma status tymczasowo aresztowanego to o zgodę musisz się zwrócić: jeżeli trwa śledztwo to do prokuratora, a jeśli śledztwo zakończyło i akta poszły do sądu to do sędziego. Jeżeli chodzi o prokuratora to jeżeli Twój mężczyzna Cię nie podał prz zatrzymaniu jako konkubiny to może być ciężko.

Jak ja składałam wniosek do prokuratury to pisałam że jestem narzeczoną-też nieformalny związek ale dostawałam widzenia bez problemu.Także myślę że z konkubinatem nie powinno być problemów. Aczkolwiek niekoniecznie musi tak być.

Organ dysponujący wydając zgodę na widzenie osoby tymczasowo aresztowanej bierze pod uwagę przede wszystkim dobro postępowania a nie więzi rodzinne czy jakiekolwiek inne. Co do zasady, osoba tymczasowo aresztowana powinna być izolowana od jakichkolwiek informacji z zewnątrz, które mogłyby w jakiś sposób zakłócić postępowanie przygotowawcze lub sądowe.

Ostatnia edycja:
Kate586 W świetle prawa i tak nadal pozostajesz osobą obcą.

Karolina789 napisał:
Jeżeli chodzi o prokuratora to jeżeli Twój mężczyzna Cię nie podał prz zatrzymaniu jako konkubiny to może być ciężko.
Z własnego przykładu to piszesz ? Pierwsze słyszę takie rzeczy. Poza tym konkubina to osoba obca, w świetle prawa, tak samo jak i narzeczona.

Ostatnia edycja:
Myślę, że to w dużym stopniu zależy od charakteru sprawy. Ja nie dostałam widzenia mimo, że wielokrotnie zwracałam się z prośbą do Prokuratora, mój mężczyzna też pisał prośby i nic, teraz pozostało mi czekać do zakończenia śledztwa wtedy Sędzia powinien zgodę wyrazić. A najzabawniejsze jest to, że nie mam nic wspólnego ze sprawą bo to sprawa z 2006 roku a ja go wtedy nie znałam, czysta złośliwość Prokuratora.

Wiem ednorfinalna wiem,ale na szczęście i takie osoby dostają :)

Karolina789 napisał:
A najzabawniejsze jest to, że nie mam nic wspólnego ze sprawą bo to sprawa z 2006 roku a ja go wtedy nie znałam, czysta złośliwość Prokuratora.

No jak nie masz nic wspólnego? Jesteś najbliższą osobą podejrzanego. I można domniemywać, że dla ukochanego zrobisz wszystko. Włącznie z nielegalnym kontaktowaniem się z innymi podejrzanymi, świadkami itd ...

No niby tak, tylko można też domniemywać, że dużo więcej zrobi dla niego jego mama, która chodzi regularnie na widzenia. :)

Karolina789 Matka, a konkubina to co innego.

kate586 No oczywiście, masz rację. Ale na to nie ma reguły ;)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót