Widzenia z dzieckiem cz. II

• Autor wątku Autor wątku Kaaśka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Tak. Załatwiłam wszystko rok temu, jak starał się o pierwsze odroczenie - żeby nie zostać bez niczego na wszelki wypadek.

Trudno w to uwierzyć,ale zobaczysz,że znajdziesz w sobie siłę i za kilka tygodni oswoisz się z sytuacją.Sama w to nie wierzyłam,ale tak się stało.Teraz po prostu nie możesz się poddać,musisz być twarda,bo musisz liczyć sama na siebie!
Co do widzenia,to powiem Ci tak -
m:mad:oże lepiej będzie jak na pierwsze widzenie wybierzesz się sama i zobaczysz jakie są tam w ogóle warunki.Ja pojechałam z 7 miesięcznym dzieckiem do SWOJEGO na Kleczkowską do Wrocławia,to po prostu była jakaś masakra!Jechałam 150km.pociągiem,tam zanim weszłam czekałam ok.2 godziny na dworze,na 25 stolików w sali 20 było zajętych i jeszcze był remont w pomieszczeniu.Dziecko na rękach, (bo w wózku nie można) hałas,duchota,warunki po prostu tragiczne! I nawet nie było szans,żeby spokojnie porozmawiać.

P 83 Dzięki:) Już byliśmy i jest w porządku (Włodawa) - dwulatek ma co robić w pokoju z zabawkami, a my mogliśmy pogadać w miare spokojnie. I czekaliśmy w budynku, w poczekalni ok. 30minut (pani która ze mną czekała stwierdziła że wyjątkowo długo). W Lublinie gorzej, ale też w miare ok. Jest kącik dla dzieci. Tylko dużo dłużej się czeka i nie patrzą na to że z małym dzieckiem jesteś.

No to super! Ja 3 września jadę do Strzelina,ciekawa jestem jakie tam panują warunki... Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenie z tym zakładam,to proszę o odp.

P83 troszkę za późno, ale może komuś się przyda ZK STRZELIN

A ja mam jeszcze pytanie. Znajoma jest w ciąży, a jej chłopak poszedł siedzieć. Niedługo rodzi. Problem w tym, że ona ma 18 lat i mieszka z rodzicami, którzy nie pozwolą jej jeździć do chłopaka. Pytanie brzmi: czy ten chłopak może z ZK złożyć wniosek o widzenia z dzieckiem? Ona bardzo by chciała, żeby dziecko miało kontakt ze swoim ojcem (nawet jeśli tylko kilka godzin w miesiącu).

estera0 napisał:
Pytanie brzmi: czy ten chłopak może z ZK złożyć wniosek o widzenia z dzieckiem?

Do kogo chce ten wniosek składać?
Skoro matka jego dziecka jest pełnoletnia to może sama uczestniczyć w widzeniu, nie potrzebuje zgody rodziców - to tyle jeśli chodzi o prawo karne wykonawcze.

Witam moje pytanie brzmi nastepujaco Ojciec Mojego Maloletniego syna przebywa w AS juz ponad 2 miesiace chce widzenie z dzieckiem lecz Pani Prokurator nie wyrazila zgody to wymyslil sobie ze on chce widzenia jak dostanie wyrok juz zebym dawala dziecko na widzenie jego nowej Kobiecie lecz ja na to nie wyrazam zgody , czy w takim wypadku na widzenie moze pojechac Brat Moj cioteczny z Synem ewentualnie jak inaczej moze sie odbyc widzenie w takim wypadku ??? Poniewaz u nas kontakty miedzy nami sa nie za dobre , Slyszałam ze tylko moga prawni opiekunowie jak to jest :?: :smile:

Witam! Mam pytanko jutro wybieram sie na widzenie do bylego z jego córka. I wlasnie dzisiaj zorientowalam sie ze nie mam aktu urodzenia malej. Czy wpuszcza nas jeśli będę miala dowod osobisty córki ?

Narzeczony ma dzieci: 4, 15 i 17 lat, czy można uzyskać dodatkową godzinę widzenia z jakimś dzieckiem? Czy jest potrzebny akt urodzenia czy wystarczy legitymacja u starszych?

Witam, czy Aresztowany jest informowany kto przyszedł do niego na widzenie? Czy może on odmówić widzenia z osobą, która otrzymała zgodę prokuratora?

mam pytanie czy ktoś wie jak napisać wniosek o widzenie sie z tymczasowo aresztowanym .dla dziecka zeby ojciec mógł zobaczyc i dziecko i mnie albo z jakiej strony internetowej moge pobrac taki wnisek

Normalnie należy napisać. Do właściwego organy dysponującego, własnymi słowy oraz z uzasadnieniem.

Powrót