Wyłudzenie na allegro

• Autor wątku Autor wątku monikadg2
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Moze sie zbierzemy wieksza ekipa i pojdziemy razem na komisariat, wieksza grupa lepsze przebicie, a tak to nas ignoruja.

Ja jestem z Zawiercia, ktos tu jest chyba z Dabrowy Górniczej, moze jeszcze ktos z okolic ?

Ludzie napiszcie do TV i prasy, ja z monikadg2 napisaliśmy już do Uwagi, Na Celowniku, Faktu , Super expresu, Interwencji itd ... weźcie się za to, bo nikt o wasz interes nie zadba jak sami tego nie zrobicie.

Jestem zdecydowanie za!!!!!!napisałam gdzie się dało:mad:może coś się ruszy...bo mają nas w du...

LUDZIE WŁAŚNIE SPRAWĘ RUSZYŁAM ZAJĘŁA SIĘ TYM PRASA NIEWIEM NA CO WY CZEKACIE JESZCZE CHYBA ŻEBY ALBO WAS DRUGI RAZ KTOŚ OSZWABIŁ ALBO ŻEBY TAKICH JAK MY BYŁO WIĘCEJ????aLBO DRUGA OPCJA NIESZKODA WAM CHOĆ BY IM KASY??????????DAJCIE NAMIERY EMAILE TELEFONY ITD PODAM GOŚCIOWI Z GAZETY KTÓRY TYM SIĘ ZAJMUJE RAZEM ZDZIAŁAMY WIĘCEJ!!!!!!!!!!!!!!!

witam w gronie oszukanych
pewnie ten sam oszust zrobil w balona i mnie
zaraz po zakonczeniu aukcji dostalam maila:
Witam Pana/Panią Serdecznie
Wygrał Pan/Pani moją aukcje "złoty pierścionek- AMETYST i PERŁY -CERTYFIKAT (numer 685200817)" proszę o jak najszybsze dokonanie przelewu na wskazane konto "City Bank 97 1030 0019 0109 8518 0391 6500 Michał Sugier" reszta danych identyczna z danymi podanymi na Allegro , do wylicytowanej kwoty proszę nie doliczać kosztów przesyłki , ponieważ koszta przesyłki ja pokrywam . Paczkę wysyłam od razu po otrzymaniu dowodu wpłaty w postaci screena na meila radmor303@o2.pl lub gg : 16789439 niewidoczny , po zaksięgowaniu pieniędzy . Paczka pójdzie przesyłką kurierską "DHLem" .

Pozdrawiam
City Bank 97 1030 0019 0109 8518 0391 6500 Michał Sugier

no i glupia zamiast sprawdzic to zrobilam przelew
zglosilam sprawe do allegro i kazali mi pojsc na policje.w poniedzialek na pewno pojde !!nie podaruje

Powiem odrazu na allegro nielicz niedostaniesz nic!!poprostu umyliu rece i tyle policja dziala jak dziala nikt nic jeszcze nie załatwił ale oczywiście zgłoś jeśli mogę cie prosić i oczywiście masz ochote coś z tym zrobić to podaj mi swoje dane które przekaże facetowi z gazety bo ruszyliśmy tą sprawę z iceangel4444 w prasie telewizji i gdzie tylko się dało bo czekać to ja nie zamierzam aż dalej będą szwabić ludzi tak że czekam na prv na dane imię nazwisko i email oraz telefon oraz miejscowość.Mój email monika28dg@tlen.pl najlepiej jak najszybciej zeby szybko to poszło dalej.

Witam wszystkich. Po 3 tyg policjant do mnie zadzwonił. Dziś byłem na komisariacie. Policjant powiedział że ten oszust został złapany w Sopocie (balował). Przebywa w areszcie. Gość miał pecha bo Jarosław Shenke to jest on naprawdę... Ja myślałem że to jest wymyślony nick... tak że można się spodziewać że nasze pieniądze zostaną odzyskane...Kto nie złożył jeszcze powiadomienia na policji radzę złożyć.... Pozdrawiam... Myślę że wszystko zakończy się sprawiedliwie....;)

piotreq9 napisał:
Witam wszystkich. Po 3 tyg policjant do mnie zadzwonił. Dziś byłem na komisariacie. Policjant powiedział że ten oszust został złapany w Sopocie (balował). Przebywa w areszcie. Gość miał pecha bo Jarosław Shenke to jest on naprawdę... Ja myślałem że to jest wymyślony nick... tak że można się spodziewać że nasze pieniądze zostaną odzyskane...Kto nie złożył jeszcze powiadomienia na policji radzę złożyć.... Pozdrawiam... Myślę że wszystko zakończy się sprawiedliwie....;)
czy to na sto procent potwierdzona wiadomość ??????????

Jak na 100%? Gość mi osobiście mówił że złodziej został złapany w Sopocie..Jak odzyskam kase to napisze tu...;) Pozdrawiam

Mam nadzieje, ze odzyskają kasę Ci co oszukał ich ten Jarosław Szenke, tylko pozostaje jeszcze kwestia czy reszta nazwisk to albo są powiązani z nim ludzie ( koledzy, znajomi ) czy to jakieś bezdomne menele co to założyli konto za 50 zł i flaszkę.

( Jarosław Szenke złapany w Sopocie, mnie oszwabił koleś z Wejherowa, także podejrzanie blisko - może jest jakaś nadzieja )

W takim razie czekamy na jakieś wiadomości :)

Witam,
mnie również próbowano dziś oszukać, 12 min po zakończeniu aukcji otrzymałam takiego maila:

Wiadomość od: Pro******* (66) , wysłana z komputera o numerze IP: 193.141.119.5

Treść wiadomości:

Witam Serdecznie
Wygrał Pan lub Pani moją aukcje "Piękny wypoczynek skórzany (numer 692*****)" proszę o jak najszybsze dokonanie przelewu na wskazane konto "PEKAO 36 1060 0076 0000 3000 0854 1296 Paweł Zdyszała" reszta danych identyczna z danymi podanymi na Allegro. Paczkę wysyłam od razu po otrzymaniu dowodu wpłaty w postaci screena na meila mysliciell1961@o2.pl.

Pozdrawiam

PEKAO 36 1060 0076 0000 3000 0854 1296 Paweł Zdyszała

Numer aukcji i nick z allegro usunęłam. Nie ma to znaczenia w tej sprawie- znaczenie ma to że ten oszust nadal grasuje !!!
Tym razem pod nazwiskiem PAWEŁ ZDYSZAŁA!!! Uważajcie!
Dajcie znać, jeśli coś się ruszy w tej sprawie...

Witam w czwartek mam spotkanie z facetem z gazety mam nadzieje ze jak sie naglosni ta sprawe to cos sie ruszy...:mad:

Opisana wyżej metoda jest często stosowana przez oszustów. Wysyłają oni spreparowany e-mail zaraz po zakończeniu aukcji, licząc, że sprzedający jeszcze tego nie uczynił. Odnalezienie sprawcy zależy od szybkości zgłoszenia i ilości danych jakie przekażesz policji. Jeśli sprawca ma konto to będzie musiał pobrać z niego pieniądze więc jest jakaś szansa, ale zależy też od banku. Poza tym jeśli jest kilka osób pokrzywdzonych to należało by przekazać te informacje policji bo wtedy jest szansa na połączenie postępowań i że gdzieś sprawca popełnił błąd. Im więcej informacji tym większe możliwości wykrycia. Wiadomość e-mail zawiera nagłówek z nr IP Komputera więc im więcej wiadomości tym więcej informacji o sprawcy dla policji.

Ależ zgadzam się z tym co napisałeś ale nic to niedało do dziś.Sprawa zgłoszona do banków (mojego i oszusta) w dniu wykonania przelewu,na policje również w dniu wykonania przelewu.Jak widać jest tu kilka osób pokrzywdzonych które zgłosiły sprawę na policję tak jak piszesz i co............NIC!!!Banki mają w dupie Policja równiez tak że jedyna szansa w tym że nagłośni sprawę telewizja i prasa bo napisałam gdzie tylko się dało!!!Jeśli zareagowały by banki i policja jak nalezy po pierwsze niebyło by następnych oszukany7ch po drugie istaniała szansa na odzyskanie pieniędzy ale w chwili obecnej po miesiącu siedzenia na dupie przez banki i policje to można zapomniec o kasie..........

Zapomniałam napisać ze po ip można dojśc owszem ale po tym co był np u mnie w emailu doszłam do ........... kansas city :roll: tak że niewiem musiał by byc chyba konkretny informatyk..:rolleyes:

Jeśli IP jest za granicą to pewnie wysyłał przez serwer PROXY i konto w banku jest jedynym tropem. Jeśli nagłośnisz to sprawca też się dowie i zniknie całkiem, ale może inni unikną takiej wpłaty. Współpraca z bankami jest raczej trudna i prasa nic nie zmieni. Pewnie jedynie ujawni więcej pokrzywdzonych. Poza tym sprawca działa intensywnie i pewnie zaraz zniknie. Szanse na odzyskanie gotówki są raczej znikome, nawet jeśli złapią sprawcę to pytanie czy ma jeszcze środki na koncie? Jeśli złożyłeś wniosek o naprawienie szkody i złapią sprawcę to jeszcze nic pewnego na odzyskanie wpłaty.

Mam dobrą wiadomość dla mnie i dla was także.

Sprawa wyglądała u mnie tak, iż 26.07.2009 zostałem oszukany i dokonałem przelewu.
Sprawę na policje złożyłem dnia 27.07.2009. Tego też dnia zadzwoniłem do Invest Banku w którym oszust miał konto, naprawdę byłem rozwścieczony, także dzwoniąc nawrzucałem im, wysłałem pismo, podałem wszelkie dane gdzie złożyłem zeznania, poinformowałem ich, o tym, że zajęła się tym TV i prasa, dałem nr. tel itd itp. Dzwoniłem nawet bezpośrednio do banku w Wejherowie, do dyrektora w którym konto oszusta zostało założone, dzwoniłem również do Warszawy do działu reklamacji.
Musiało ich to ruszyć ponieważ dnia 28.07.2009 zadzwoniła do mnie policjantka z KPP Wejherowo prosząc o dokumentacje z transakcji i maile od oszusta, co też uczyniłem wysyłając do niej drogą elektroniczną.
Wczoraj tj 04.08.2009 odebrałem pismo w którym poinformowano mnie iż oszust Mariusz Kamiński został złapany dnia 29.07.2009 przy probie podjęcia pieniędzy z bankomatu pochodzących z oszustw.

Mam nadzieje, że pieniążki odzyskam. I jak widać jeśli Ci naprawdę zależy można poruszyć wszystkimi, aby wzięli się do roboty.

Także jeżeli też zostaliście oszukani zgłoście sprawę gdzie się da: Policja, allegro, Banki ( twój i oszusta ), TV, prassa itp. i nie poddawajcie się.

Świetnie jednak coś dało u mnie tak dobrze niema zostałam oszukana 7 lipca i dupa blada ciszaaaaaa...

Ludzie własnie dowiedziałam się że moja akta z policji zostały przekazane do gdańska bo tam złapano tego szanownego Jarosława :d zobaczymy jak to dalej się potoczy a wczoraj w gazecie wyborczek ukazał się artykuł na temat tych dziadów.....
Patrz, komu płacisz na Allegro

poczytajcie.

Powrót