P
pitero
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 45
Całym sercem i rozumem jestem z jantar2005 !
Drugi rok prowadzę batalię z PGE zaprzągając do pracy pinb/specjalnie piszę małymi literami
/.
Niemal każdą ich decyzję z powodzeniem podważałem odwołując się do WINB-u.
Aktualnie PGE ma nakaz naprawy słupa na mojej posesji, z moim pisemnym oświadczeniem o braku zgody na wejście pracowników PGE na mój teren.
Aktualnie pinb powtórnie "bada" czy linia SN wybudowana w 65r. powstała zgodnie z prawem i projektem.
W pinb-ie oglądając akta sprawy była jakiaś fotokopia zgody czy pozwolenia na budowę linii, ale jeśli chodzi o lokalizację to przebieg był opisany od jednej miejscowości do drugiej, przez trzecią. Brak planów, szkiców.
Była też fotokopia decyzji o wywłaszczeniu, ale także bez wykazu działek etc.
Wszysko w fatalnej jakości.
Szukałem w archiwum UW i archiwum państwowym - nic nie znalazłem.
Jestem niemal pewny, że linia powstała z rażacym naruszeniem prawa-ergo samowola budowlana !
Samowola się nie przedawnia, na zalegalizowanie się nie zgodzę:evil: ! Rozbiórka.
W KW nie ma oczywiście zadnego wpisu o służebności.
Sądowe zawezwanie do próby ugodowej było.
Drugi rok prowadzę batalię z PGE zaprzągając do pracy pinb/specjalnie piszę małymi literami
Niemal każdą ich decyzję z powodzeniem podważałem odwołując się do WINB-u.
Aktualnie PGE ma nakaz naprawy słupa na mojej posesji, z moim pisemnym oświadczeniem o braku zgody na wejście pracowników PGE na mój teren.
Aktualnie pinb powtórnie "bada" czy linia SN wybudowana w 65r. powstała zgodnie z prawem i projektem.
W pinb-ie oglądając akta sprawy była jakiaś fotokopia zgody czy pozwolenia na budowę linii, ale jeśli chodzi o lokalizację to przebieg był opisany od jednej miejscowości do drugiej, przez trzecią. Brak planów, szkiców.
Była też fotokopia decyzji o wywłaszczeniu, ale także bez wykazu działek etc.
Wszysko w fatalnej jakości.
Szukałem w archiwum UW i archiwum państwowym - nic nie znalazłem.
Jestem niemal pewny, że linia powstała z rażacym naruszeniem prawa-ergo samowola budowlana !
Samowola się nie przedawnia, na zalegalizowanie się nie zgodzę:evil: ! Rozbiórka.
W KW nie ma oczywiście zadnego wpisu o służebności.
Sądowe zawezwanie do próby ugodowej było.