Zakład Karny w Potulicach i OZ Strzelewo

• Autor wątku Autor wątku uwiezionaznim
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Dziękuję Zielona27. Zrobiłam jak napisałaś teraz pozostaje mi czekać :(
A w liście mogę wysłać te zdjęcia?

Witam jestem tu nowa czy ten zk w Potulicach na Parkowej jest taki straszny jak czytalam?
Mój Minio wlasnie tam trafil i to na tzw. zamek zostal tam przewieziony z Łowicza gdzie mial p2 nie wiem czemu dodam ze w Łowiczu byl w tej Sprzatajacej tu niby tez trafil ale czemu na zamek a nie tak jak tam na p2 ma maly wyrok bo 6mcy od czego to zależy? prosze o odp. z wyjasnieniem dziekuje bardzo.

justyna 1202 napisał:
ale czemu na zamek a nie tak jak tam na p2 ma maly wyrok bo 6mcy od czego to zależy? prosze o odp. z wyjasnieniem dziekuje bardzo.
M.in. od zachowania. Prawdopodobnie musiał coś "nabroić", za co został zdegradowany, w nagrodę nie jedzie się z p2 na p1.

No tak ale problem polega na tym ze wszyscy ktorzy byli na tej przejsciówce z nim w łowiczu tez tam trafili
jak sie dowiadywal dlaczego tam to mu powiedzieli ze miesjca niema i ze tez nie wiadomo czy tam zostanie on w łowiczu byl od 12pazdziernika wiec nawet nie mial co nabroic bo nawet nie wiedzial jak i do kogo sie odezwac :)

Ostatnia edycja:
Witam :)
Chciałabym się dowiedzieć jak wygląda sprawa z widzeniami stałymi.
Nie jestem ani żoną, ani nie mamy dzieci i aby na tej liście się znaleźć muszę napisać pismo do dyrektora zk tylko nie bardzo wiem jak mam je sformułować. SW powiedział mi, że mam napisać coś o tym, że po wyjściu narzeczonego nadal będziemy mieć bliskie relacje. Ma może któraś z Was jakiś pomysł jak to napisać?

Skoczek1305 napisał:
Witam :)
Chciałabym się dowiedzieć jak wygląda sprawa z widzeniami stałymi.
Nie jestem ani żoną, ani nie mamy dzieci i aby na tej liście się znaleźć muszę napisać pismo do dyrektora zk tylko nie bardzo wiem jak mam je sformułować. SW powiedział mi, że mam napisać coś o tym, że po wyjściu narzeczonego nadal będziemy mieć bliskie relacje. Ma może któraś z Was jakiś pomysł jak to napisać?

Prośbę o wpisanie na listę odwiedzających powinien pisać osadzony i dołączyć do tego kopie Twojego dowodu osobistego.Chyba,że są zmiany,o których nie wiem.

orietuje się ktoś jak jest w szpitalu więziennym w łodzi mój Ptysiek obecnie jest w potulicy ale chce pisać prosbe o przeniesienie do łodzi ponieważ jesteśmy z krakowa i do łodzi bliżej proszę o jakie kolwiek informacje

rozka2007 napisał:
Proszę się nie wyrażać jak dresiarz. Pytania zadajemy we właściwych wątkach. Łatwiej wtedy uzyskać odpowiedź.

jedzie ktoś może na widzenie do potulic w świeta ?

Witam jestem nowy wiec nie wiem gdzie pisac.
po złożeniu papierow do pracy w ZK dostalem telefon ze mam przyjsc na rozmowe z dyrektorem. moja prosba co moge sie spodziewac na tej rozmowie, jakie padaja pytania no i najlepiej jakich odpowiedzi oczekuje osoba je zadawajaca. prosze o pomoc

bydgosz napisał:
moja prosba co moge sie spodziewac na tej rozmowie, jakie padaja pytania no i najlepiej jakich odpowiedzi oczekuje osoba je zadawajaca.

Pójść za Ciebie na tą rozmowę?

nie dzieki. zalezy mi na tej pracy i sie stresuje zeby dobrze wypasc jesli cos wiesz to pomóż

bydgosz napisał:
nie dzieki. zalezy mi na tej pracy i sie stresuje

Jeśli taka rozmowa Cię stresuje to odpuść sobie.
Oczekujesz pomocy? Nie wiem czy wiesz, ale w jednostkach penitencjarnych wykonuje się różne obowiązki i w zależności od tego, co miałbyś robić przebiega rozmowa, o której piszesz.
Po trzecie - tu, na tym forum jest temat o "pracy" w SW. Przeczytaj sobie.

ja widze po twoich wpisach ze jestes niezly cwaniaczek wszystkim piszesz odpusc sobie a sam pewnie jestes cienki bolo. stresuje mnie rozmowa bo potrzebuje pracy i chce dobrze wypasc bo znajac zycie to wiekszosc plecakow bedzie na to stanowisko. ale dzieki za pomoc pozdrawiam

jak to jest z tymi przepustkami? Mój będzie przeniesiony 200 km do Potulic za tydz. Ma P2, czy będą jakieś szanse na przepustki, jak tak to od kiedy może się o nie starać. Zaznaczam, że był tydz w AS i teraz go tam przewiozą, więc to jego pierwszy półotworek.

Anka2013 napisał:
jak tak to od kiedy może się o nie starać.

Starać się powinien od pierwszego dnia pobytu. A kiedy nabędzie formalnych uprawnień? W takim samym terminie jak w każdym innym zakładzie karnym. Nie jest to uzależnione od miejsca odbywania kary.

Powrót