ZAKŁAD KARNY w SIEDLCACH

• Autor wątku Autor wątku Marsac
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Hej. Przeglądam to forum już od dłuższego czasu, czytam wypowiedzi i komentarze. Czasem mam wrażenie, że niektórzy pojawiają się lub istnieją tu od dłuższego czasu tylko w celu dokopania leżącemu. Ale są również optymistyczni forumowicze dający otuchę potrzebującym.

Konkretnie jeśli mogę się wypowiedzieć na temat ZK w Siedlcach, na podstawie moich doświadczeń, nie znalazłam tam jeszcze nic co nakłoniło by mnie do wydania pozytywnej oceny. Mam nadzieję, że jest to jedynie kwestia czasu :)
Moja pierwsza wizyta tam była koszmarem. Po godzinie spędzonej w poczekalni czułam się jak seryjny morderca, gwałciciel, wróg publiczny numer jeden i oprawca małych dzieci w jednej osobie. Wszystko za sprawą funkcjonariuszy, których sposób podejścia do osób odwiedzających, delikatnie mówiąc, był poniżej wszelkich norm. Nie chcę w tym przypadku wystawiać oceny całemu zespołowi, może miałam pecha i trafiłam na dziwną zmianę, albo "zupa była oj słona" na obiad. Niestety przy kolejnej wizycie sytuacja była identyczna, więc może coś jednak w tym jest. Jeżeli chodzi o sprawy organizacyjne ( wizyty, talony itp ) bałagan, brak doinformowania w szeregach samych pracowników ZK. Kogo nie zapytasz, każdy mówi inaczej.
Zdaję sobie sprawę z tego, że to jest więzienie nie kurort nad morzem, ale podstawowe warunki bytu jak np. warunki do utrzymania czystości - brak słów. Przyznam szczerze, że jest to moje pierwsze bliższe spotkanie z naszym ojczystym więziennictwem i po zagłębieniu się w temacie, stwierdzam, że wszelkie przesłanki o roli w resocjalizacji, kształtowaniu jednostek pozytywnie społecznych i innych tego typu pięknych hasłach, to bujda na resorach.
Życzę wszystkim osadzonym i ich rodzinom, wytrwałości, zmian na lepsze w podejściu do życia, tego co dobre i złe, wyciągnięcia wniosków na przyszłość i wzajemnej życzliwości, bo bez tego i po tej i po tamtej stronie muru będzie ciężko i destrukcyjnie.

jedyna madra rzecz jaka tu przeczytalam.

Szkoda, że nie przeczytałaś innej mądrej rzeczy na tym forum, czyli jego regulaminu - tam wspomniano o tym, co się dzieje z publikowanymi jeden pod drugim wpisami. Wylatują-tak ja Twoje. (moderator)

Ostatnią edycję dokonał moderator:
mozna praktycznie wszystko,oprocz rzeczy ktorych sprawdzenie bez naruszania ich /konserwy,jogurty itp/nie jest mozliwe. Nie mozna takze zadnych przedmiotow metalowych-czekolady w pazlotku przechodza.Nie wolno plynow,napoi itp Jak bylem na wczasach odeslali mi paczke dlatego ze bylo opakowanie multiwitamin musujacych/pluszzzzzz/ ale jak przesypala to moja zona w worek foliowy i znowu wyslala-bylo ok...i koniecznie pilnuj wagi.max. 5 kg z opakowaniem...jesli przekroczy-odesla..i kazda paczka jest przeswietlana i wachana przez NIKS-a-siedlecki pies od narkotykow...pozdrawiam

Witam mój chłopak jest w areszcie w Siedlcach już kilka miesięcy czy ktoś z was może mi powiedzieć jak tam jest???jak z widzeniami mam zezwolenie:)

Będę wdzięczna za jakiekolwiek info:(

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Masz ponad 16 stron informacji o tym zk. Mało?

interesuje mnie jak wyglądają w tym z.k widzenia bezdozorowe/intymne?
czy jest możliwosć podjęcia pracy ?

Na ogólnej sali na której odbywają się widzenia są wyznaczone trzy boksy w których jest stolik i dwa krzesła , i tam właśnie odbywają się widzenia bez dozorowe ;) A co do pracy jest taka możliwość żeby ją podjąć tylko i wielu chętnych jest na nią

Nie ma widzeń intymnych, są bezdozorowe, są w tym samym pomieszczeniu.

zk w siedlcach to skandal!!! bezprawie!! brak szacunku do osadzonych i ich rodzin!! ktos powinien sie za to wziac! na szczescie mojego chlopaka z tamtad przewiezli i nie mialam potrzeby aby walczyc z tym bezprawiem... straznicy czuja sie bezkarni, dyrektor uwaza ze pracownicy zk sa swieci, a osadzeni sobie wymyslaja... jezeli ktos ma problem z pracownikami tego zk proponuje odrazu zglosic to u dyrektora glownego wieziennictwa na rakowieckiej.

kasia.sz. napisał:
zk w siedlcach to skandal!!! bezprawie!! brak szacunku do osadzonych i ich rodzin!! ktos powinien sie za to wziac!

Skoro Ty masz dowody na to, że w ZK Siedlce panuje "bezprawie", to Ty się za to weź, zamiast bawić się w krzykacza i rzucać (póki co) bezpodstawnymi oskarżeniami! :)

kasia.sz. napisał:
na szczescie mojego chlopaka z tamtad przewiezli i nie mialam potrzeby aby walczyc z tym bezprawiem

Znając realia, pewnie teraz będziesz walczyć z "bezprawiem" w innym Zakładzie Karnym... ;)

Ostatnia edycja:
kasia.sz. napisał:
zk w siedlcach to skandal!!! bezprawie!! brak szacunku do osadzonych i ich rodzin!! ktos powinien sie za to wziac!

Ja myślę, że ktoś powinien się wziąć za podważanie opinii dyrektora ZK w Siedlcach. Co byś powiedziała, gdybym ustalił Twoje dane i napisał w necie, że popełniasz przestępstwa - bez podania dowodów na to i (co najważniejsze) bez postanowienia sądu w tej sprawie?

kasia.sz. napisał:
zk w siedlcach to skandal!!! bezprawie!! brak szacunku do osadzonych i ich rodzin!! ktos powinien sie za to wziac! na szczescie mojego chlopaka z tamtad przewiezli i nie mialam potrzeby aby walczyc z tym bezprawiem... straznicy czuja sie bezkarni, dyrektor uwaza ze pracownicy zk sa swieci, a osadzeni sobie wymyslaja... jezeli ktos ma problem z pracownikami tego zk proponuje odrazu zglosic to u dyrektora glownego wieziennictwa na rakowieckiej.

To dlaczego nic z tym nie zrobisz? Jak ja zauważyłam, że w ZK w którym przebywał mój narzeczony jest naprawdę coś nie tak, pisałam skargę a nie opowiadałam o tym na forum. Czekasz aż ktoś to za Ciebie zrobi?

forg napisał:
Ja myślę, że ktoś powinien się wziąć za podważanie opinii dyrektora ZK w Siedlcach. Co byś powiedziała, gdybym ustalił Twoje dane i napisał w necie, że popełniasz przestępstwa - bez podania dowodów na to i (co najważniejsze) bez postanowienia sądu w tej sprawie?

oczywiscie ze mam dowody....

mam wrazenie ze niektorzy nie wiedza po co w tym forum uczestnicza.. moze utworzyc watek ,,zwolennicy zk siedlce,, wydawalo mi sie ze co drugi wpis to uwagi na zk siedlce, wiec chcialam sie podzielic swoimi spostrzezeniami i podpowiedziec jak mozna rozwiazac problem, a przez 7 lat troszke sie ich nazbieralo.. i oczywiscie nie uwazam ze ktos za mnie ma cos zalatwic, bo jestem na tytle obrotnym czlowiekiem ze wszystko zalatwiam sobie sama:) LUDZIE ktorzy odbywali kare w zk siedlce i ich rodziny, podkreslam LUDZIE na pewno podzielaja moje zdanie.

Tak ja się zgodzę...A to forum faktycznie jest dziwne i czasami mam wrażenie, że jego istnienie nie ma sensu, bo większość ludzi odpisujących to ludzie szukający zaczepki i marzą tylko o tym, żeby komuś dociąć:mad:

mama.stasia napisał:
A to forum faktycznie jest dziwne

Forum tworzą ludzie.

mama.stasia napisał:
marzą tylko o tym, żeby komuś dociąć:mad:

A może po prostu są tacy, którzy żyją w dziwnym świecie i są święcie oburzeni, gdy ktoś ośmiela się mieć inne zdanie?

Szanowny użytkownik kasia.sz. niech przestanie szkalować na forum dobre imie dyrektora jednostki. Skoro ma dowody to niech je przedstawi w prokuraturze. Ale to nie wystarczy, by móc pisać to co pisze. Dopiero prawomocny wyrok ją do tego upoważni. Na razie taki wyrok nie zapadł.

Ostatnia edycja:
forg napisał:
Forum tworzą ludzie.

A może po prostu są tacy, którzy żyją w dziwnym świecie i są święcie oburzeni, gdy ktoś ośmiela się mieć inne zdanie?

Szanowny użytkownik kasia.sz. niech przestanie szkalować na forum dobre imienia dyrektora jednostki. Skoro ma dowody to niech je przedstawi w prokuraturze. Ale to nie wystarczy, by móc pisać to co pisze. Dopiero prawomocny wyrok ją do tego upoważni. Na razie taki wyrok nie zapadł.
absolutnie nie zamierzam szkalowac dobrego imienia dyrektora jednostki, i nie uwazam ze czy kolwiek moglam go urazic, takie sa realia.

Ostatnia edycja:
Powrót