Zakład Karny w Tarnowie

• Autor wątku Autor wątku wiolettaa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
moj mąż jest od 09.09.09 w zk w tarnowie powiem szczeze ze nie jest tam zle robi kursy na elektryka choc staral sie o przerwe w karze na wokandzie dwóch sie zgodziło a trzeci sędzia stwierdził ze mam siostre to moze mi zostac z dziećmi a ja moge isc do pracy tylko ze siostra ma swoje dziecko i w niczym mi nie pomaga .na wokandzie mąż nie mial nic do gadania pisze teraz zazalenie do karakowa mam nadzieje ze to przyniesie jakis skutek bo ma 2 lata do odsiatki .Jezeli ktos bedzie miał jakies pytania co do wniosków o warunkowe zwolnienie czy o przerwe w karze piszcie pomoge tez wam załatwic kase z sądu bo mozna troche załatwic pozdrawiam

iiiki napisał:
moj chlopak wlasnie dzisiaj mial transport do Tarnowa....jest juz po wyroku i jestem zalamana czytajac opinie o tym ZK...przez kilkanascie miesiecy byl w Piotrkowie Trybunalskim i tam naprawde bylo w porzadku. Mamy dwoje dzieci, z ktorymi czesto chodzilam na widzenia, ale teraz nie wiem czy sie odwaze....Czy widzenia w Tarnowie naprawde sa takie tragiczne??? Co ja powiem dzieciakom....?

sa tragiczne ale najlepiej isc z rana inie w pierwsza sobote miesiaca bo stoi sie 3 godziny ja mam 7 miesieczna córeczke i ciezko było sie dostac bo ludzie nie sa zbyt uprzejmi radze isc tam przed godz 7 zarejestrowac sie i czekac no i modlic sie ze dostaniesz sie na stara sale bo w nowej widzenia sa przez okienko

witam mam pytanie po jakim czasie mąż moze sie starac o półotwarty ??? mamy dwójke dzieci a on ma 2 lata do odsiatki i chcial by czesciej dzwonic i miec leprzy kontakt z nami prosze o odpowiedz

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Hej:) moglibyście mi napisać jak to jest z telefonamai tam. Ile razy w tygodniu można dzwonić i na ile minut? Prosze o odpowiedz

monika89 napisał:
najlepiej isc z rana inie w pierwsza sobote miesiaca bo stoi sie 3 godziny ja mam 7 miesieczna córeczke i ciezko było sie dostac bo ludzie nie sa zbyt uprzejmi radze isc tam przed godz 7 zarejestrowac sie i czekac no i modlic sie ze dostaniesz sie na stara sale bo w nowej widzenia sa przez okienko

I tu sie mylisz. Rano jest kolejka non stop bez względu na to czy to pierwszy czy ostatni weekend, a po godz. 12tej spokój i czeka się na wywołanie kilka minut. Rejestracja jest do godz. 14tej. Dodatkowo zarejestrowani najszybciej mają największą szansę dostać się na niechcianą salę widzeń.
Minusem rejestracji po "przewaleniu się" pierwszej kolejki (jakieś 50-60 osób) jest to, że nie mozna przedłużyć widzenia, które rozpoczyna się o godz. 13tej.

monia telefon maja srednio co 5 dni, czas trwania do 5 min.

Monia my rozmawiamy raz w tyg. 10 min ale to na jego oddziale niewiem jak jest na innych

jest to mozliwe, wszystko zalezy od oddzialowego... i czasu;-)

Dziękuje Wam bardzo za odpowiedz :)

Proszę sobie poczytać ten temat i inne w dziale więziennictwo.

Moj M jest w Zk w Tarnowie i slyszalam ze 90% sukcesu zeby wyjsc na wokandzie to wystapienie o nie przez Zk ale moj mi powiedzial ze w tarnowie zaklad karny nie wystepuje z takimi wnioskami nikomu jedynie takim skazanym ktorzy maja za soba 20 lat i zostal im rok odsiadki. Czy mozna sie jakos postarac zeby dyrektor zk wyszedl z takim wnioskiem? czy ma ktos moze jakies informacje o tym jak jest w tarnowie z tymi wokandami? Dodam ze moj ma grupe p1 i ostatniego czasu zmienil system ze zwyklego na programowy, chodzi na douczenia do zawodu i ma zalatwiona prace juz na wolnosci. wyrok mial 12 miesiecy a do konca kary zostalo 8miesiecy.

Jak pomylilam tematy to przepraszam ale nie wiedzialam w ktorym napisac.

Witam wszystkich.
czy ma ktoś informacje na temat Tarnowa ale oddziału zewnętrznego? jak to tam wygląda? mojego ojczyma zamknęli za jazdę po pijanemu tyle ze cala sytuacja miała miejsce 4 lata temu... a teraz im się coś odwidziało.. podobno wszedł jakiś przepis tyle że zawsze słyszałam że prawo nie działa wstecz... Nie wiem nic dokładniej bo miesiąc temu na wieczór przyjechała policja i zabrali go. Na 2 dzień już był przewożony do Cieszyna. Zdążył jedynie wpisać moją mamę na widzenie, ale cały czas płakali i nic konkretnego od niej się też nie dowiedziałam. W zeszły czwartek przewieziono go do Tarnowa bo czeka na transport na szeroką na P2.. może ktoś wie coś na temat odwołania bo mój ojczym dostał już wyrok 1 roku więzienia.. nie było nawet rozprawy.. nie wiemy co robić

Tak to prawda to najgorszy zk w polsce skazanych maja tam za nic a odwiedzajacych za jeszcze gorsze zlo to koszmar zeby sie dostac na widzenie czeka sie po 2lub 3 godz a jeszcze do tego dodac zanim odda sie kartke na widzenie ,z dyrektorem porozmawiac hmm mozna zapomniec o tym wychowawca wydaje mi sie ze to oni co nie ktorzy powinni przejsc resocjalizacje .powiem krotko tragedia dla osadzonych i dla ich rodzin a cala sw to jedna banda

kasia41 napisał:
Tak to prawda to najgorszy zk w polsce

W Polsce!! Trochę szacunku.

A w ilu zk i aś byłaś lub ile widziałaś, że masz takie jednoznaczne zdanie?

taak Pani Kasiu taaak;-)
zapomniala Pani z rozpedu dodac ze SW jest tez odpowiedzialne za II wojne swiatowa i epidemie dzumy w sredniowieczu;-) a juz zwlaszcza ci tarnowscy, najgorsi w Polsce f-sze;-)
ale coz, bylas, widzialas, ja jestem tam tylko co drugi dzien ale nie mi rownac sie z takim znawca tarnowskiego kryminalu jak Pani, chyle czola i pozdrawiam

To nie prawda Kasiu14 ja chodze na widzenia co 2 tygodnie i nie czekałam nigdy dluzej niz godzine łacznie z oddaniem karty do rejestracji> Moze zk tarnów jest jednym z najostrzejszych zk ale znowu tragedi nie ma( o ile mozna tak powiedziec wkoncu to wiezienie) A co do wychowawcy to jest bardzo mily i chetnie sie umawia na spotkania jak dzwonie do niego( w kazdym badz razie wychowawca mojego M nie wiem jak inni)

czesc wszystkim ;)
opisze historie mojego chlopaka bo moze ktos z was sie na tym zna bo ja jestem zielona jesli chodzi o te sprawy.
dostal 15 miesiecy.. najpierw przebywal na monte pozniej w podgorzu w krakowie, potem zostalo przydzielone mu wiezienie polotwarte w trzebini. tam odsiedzial 7 miesiecy, staral sie o przepustke, pracowal, co prawda w zakladzie ale pracowal. dostawal wnioski nagrodowe itd, wszystko super. ale w czwartek pobil sie tam z kims sporo starszym od niego.. Moj chlopak nie panuje czasem nad nerwami;/ no i przewiezli go do tarnowa;/ z tego co wiem to ma miec 3 widzenia bo nie skonczyl jeszcze 21 lat. ale czy jest szansa zeby wrocil do zakladu w Trzebini? albo zeby przeniesli go do Ruszczy?
czy to ze pobil sie z kims juz go przekresla i nie ma co liczyc na jakis lzejszy zaklad i na wyjscie wczesniej ??
jesli ktos sie mniej wiecej orientuje to prosze piszcie.. pozdrawiam;)

Sylwiakrk napisał:
czy to ze pobil sie z kims juz go przekresla i nie ma co liczyc na jakis lzejszy zaklad i na wyjscie wczesniej ??

TAK (moim zdaniem), no może na jesieni na około miesiąc zmienią mu ponownie podgrupę na półotwartą.

Sylwiakrk napisał:
czy to ze pobil sie z kims juz go przekresla i nie ma co liczyc na [...] wyjscie wczesniej ??

zgodnie z art. 77 kk

Skazanego na karę pozbawienia wolności sąd może warunkowo zwolnić z odbycia reszty kary tylko wówczas, gdy jego postawa, właściwości i warunki osobiste, sposób życia przed popełnieniem przestępstwa, okoliczności jego popełnienia oraz zachowanie po popełnieniu przestępstwa i w czasie odbywania kary uzasadniają przekonanie, iż skazany po zwolnieniu będzie przestrzegał porządku prawnego, w szczególności nie popełni ponownie przestępstwa.

Jak zatem widzisz, pobicie "kogoś" kłóci się z przesłanką dot. warunkowego przedterminowego zwolnienia a co za tym idzie zwiększa szansę na odmowę udzielenia takiegoż.

PS: Jeśli "nie panuje nad nerwami" lepiej poprosić o pomoc psychologa, niż robić sobie z współwięźnia worek treningowy.

wiesz co to nie bylo tak ze on sobie zrobil z kogos worek treningowy tylko on zostal napadniety i bronil sie .. mial rozmowy z psychologami i co mu to dalo;/
mniejsza o to wczesniejsze zwolnienie, chodzi o to czy moze sie starac o lzejszy zaklad.

Temat dot. ZK w Tarnowie. Następne posty, które nie będą dotyczyć tego wątku, będą kasowane. - Moniak

Ostatnią edycję dokonał moderator:
zeby dostac P-2 w Tarnowie, to zachowanie osadzonego musi byc bardzo dobre, w/g mnie po takim wybryku ma na to male szanse, a wczesniejsze wyjscie to juz raczej niemozliwe

Powrót