Zakład Karny w Tarnowie

• Autor wątku Autor wątku wiolettaa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam wszystkich,

Od pewnego czasu przyglądam się temu forum ponieważ mój narzeczony został osadzony w Tarnowie na początku maja tego roku. Dopiero teraz odważyłam się napisać a właściwie zadać pytanie - może wie ktoś jak jest, jaka atmosfera tam panuje i jak są nastawieni funkcjonariusze do osadzonych na oddziale 5? Bardzo zależy mi na odpowiedzi ponieważ mój ukochany chyba nie chce mnie martwić i mało na ten temat mówi a prowadzi to niestety do tego, że denerwuję się i martwię jeszcze bardziej:( Czekam na jakąś odpowiedź - pozdrawiam wszystkich

mam pytanie i prosze o szybką odpowiedz.. mam kolege w zakładzie siedzi już 1,5 roku w czerwcu wychodzi.. chciałabym go odwiedzić, czy musze mieć jakieśp pozwolenie aby wejść na widzenie.. on siedzi na tym nowym tam na wspolnej.. chciałabym iśćw niedziele ale nie wiem czy mnie wpuszcza:) prosze o szybka odpowiedz

Napisz do niego list żeby załatwił widzenie z Tobą. Jeśli załatwi taką możliwość, to niech Cię poinformuje. Lepszej opcji nie widzę.

ale z tego co piszą na stronach internetowycj to nie trzeba nic.. w moscicach w zakladzie bez problemu wpuszczaja.. nie trzeba żadnych pism składać ani nic

Trzeba, trzeba ;-) Tak tak wpuszczać to wpuszczają ale już nie wypuszczają. Więc jeśli chcesz żeby Cię wypuścili to lepiej niech kolega załatwi ci widzenie z nim ;-)
Pozdro 600!

z tego co sie dowiedziałam dzwoniąc tam, nie trzeba mieć żadnego papieru:) osoby mogą wchodzić nawet obce, nie rodzina,trzeba sie tylko zarejestrować i dowód osobisty:)

Zapytałaś się też czy nie musi Cię mieć wpisanej na listę odwiedzających? Jeżeli jesteś na tej liście to fakt żadnego "papieru " nie musisz mieć :) Kolega MUSI mieć Cię wpisaną na listę.

Ostatnia edycja:
tak, musisz byc wpisana przez niego na liste. Ja bylam wczoraj z kolega i nie chcieli go wpuscic bo nie był wpisany na liste...

ja też byłam to za nic nie chcieli wpuścić a na legitymacje to nawet nie ma mowy jeżeli nie jest sięz osobą dorosłą... takie problemy robią.. w mościcach spokojnie wpuszczają a na konarskiego nie wiem,a na wspólnej to za nic.. trzeba być wpisanym na liście i mieć dowód... porypane to:)

To dobrze świadczy o tej jednostce, znaczy że dobrze dbają o bezpieczeństwo odwiedzających.

mam pytanie. mój ojciec jest tymczasowo aresztowany i jest w tarnowie. jak mam uzyskać informację na jego temat, jakie ma zarzuty itp.

Z tego co się orientuję to z przepisów wynika, że Prokurator ma obowiązek powiadomic osobę najbliższą lub osobę wskazaną przez podejrzanego/oskarżonego o zarzutach jakie są mu postawione oraz o tym ile będzie trwać areszt tymczasowy.
Jesli się myle to mnie poprawcie.

Mam pytanie do osób, które były w AŚ w Tarnowie lub miały z tym miejscem do czynienia przez osoby pośrednie.
Powiedzcie mi, jakie tam są warunki (tzn. z punktu widzenia aresztowanego). Interesuje mnie wszystko, od wyglądu i warunków panujących w celach, po wygląd pokoi przesłuchań... Będę wdzięczna również za info o tym w jaki sposób jest traktowany aresztant przez przesłuchujących i przez innych aresztowanych lub osadzonych...

Proszę nie pisać posta pod postem - moderator.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Witam. Nie wiem w ktorym watku napisac czy o warunkowe przedterminowe zwolnienie czy w tym, napisze w tym a jak bedzie zle to pewnie ktos zwroci mi uwage. Moj maz odbywa kare 1rok pozbawienia wolnosci, poczatkowo byl w Tarnowie na Konarskiego ,2 miesiace temu przeniesli go na Wspolna. Za nami juz ponad 7 miesiecy, 10 lipca zlozylismy o wpz i powoli zaczynam sie martwic bo nie wyznaczono jeszcze terminu a zatem moje pytanie ile mamy mniej wiecej czekac zanim dowiemy sie o terminie i jak to wyglada w Tarnowie na ul wspolnej 15. Dodam ze maz podczas pobytu zrobil 2 kursy, ma wnioski nagrodowe, od miesiaca chodzi do pracy. z góry dziekuje.

Witam
Dopiero sie zalogowałam na forum i nie wiem czy w odpowiednim miejscu zamieszcze moja wiadomość. Czy ktoś orientuje sie kiedy jest następna wokanda ?

Agniechaa..Dziś była wokanda kolejna, 8 września..;) pewnie już wiesz:)

Witam ;) Chcialabym sie dowiedziec cos na teman OZ przy ul. Wspólnej jak tam jest z wokadnami, przepustkami itp ? I czy jest tam duzo lepiej niz na P-1 na Konarskiego ?

Witam:) Carpie Diem... jest o wiele lepiej,na widzeniach jest lepiej, mozna starac sie tam o prace, z wokandami jest roznie, z przepustkami tez jest dobrze.. naprawde jest tam ok niż na konarskiego:)

pewnie ze jest lepiej, w koncu na Wspolnej to polotworek, a na Konarskiego zamek;-)
roznice - KKW

hej moj chłopak dostał sankcje czy moge napisac do niego list czy go dostanie?

pola14712 napisał:
hej moj chłopak dostał sankcje czy moge napisac do niego list czy go dostanie?

możesz napisać i na pewno dojdzie tylko przejdzie tak zwana cenzurę więc radze nie pisać nic o sprawie itp. Taki list idzie około 14dni roboczych

Powrót