Zakład Karny w Wojkowicach

• Autor wątku Autor wątku atinanifareska
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Madziaaaa napisał:
czy już orientuje się ktoś gdzie mogłyby być takie zdjęcia ?? ...:)

A Ty myslisz, że to obóz harcerski? Jakie zdjęcia? Co Ty w ogóle mówisz? Ja bym sobie nie życzył, żeby moj wizerunek był zamieszony gdziekolwiek, bez mojej zgody i wiedzy. A już w ogóle na portalu SW.

ludru napisał:
A Ty myslisz, że to obóz harcerski? Jakie zdjęcia? Co Ty w ogóle mówisz? Ja bym sobie nie życzył, żeby moj wizerunek był zamieszony gdziekolwiek, bez mojej zgody i wiedzy. A już w ogóle na portalu SW.

A przeczytałeś Art. 81. 2 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych?

Witam mam pytanie czy wie ktoś jak długi jest okres oczekiwania na zgodę na widzenie z sądu i czy jeśli pojadę osobiście to uzyskam taką zgodę od ręki ?
Z góry dziękuje za info

Rozumiem,że chodzi o widzenie w AŚ.Nie ma określonego czasu na otrzymanie zgody na widzenie,to zależy od tego ile roboty ma dany sąd,myślę jednak,że nie powinnaś długo czekać. Musisz złożyć podanie/wypełnić wniosek i to składa się w sekretariacie. Wątpie,że uda Ci się otrzymać widzenie od razu,gdyż osoby zajmujące się tym mają masę roboty.

Dziękuję za szybką odpowiedź :) A orientujesz się może czy we wniosek wpisuje się uzasadnienie , wniosek mam złożyć w sądzie okręgowym w Częstochowie pozdrawiam

Nie,uzasadnienia nie piszesz.Po prostu prośba o widzenie i stopień pokrewieństwa co do osadzonego.

eSeczka napisał:
atinanifareska-troszkę uszczegółowię: zakładam, że Twój mąż będzie na półotwartym, a jeśli tak to widzenia będzie miał w jeden konkretny dzień tygodnia. Z uwagi na dużą liczbę osadzonych wprowadzono podział literowy. Oznacza to, że osadzeni, których nazwiska zaczynają się na literę A do osadzonych na przykład na literę E (to tylko przykład) mają widzenia w poniedziałki. Tego się musisz dowiedzieć. Praca: w pierwszej kolejności zatrudniani są ci, którzy mają zadłużenia i rodziny, plusem są na przykład aktualne badania, niezbyt wysoki wyrok, dobre zachowanie, pozytywna opinia środowiskowa...Paczki jak wszędzie: raz na kwartał. Przepustki i warunkowe: podobnie jak w pracy ale od końca: dobre zachowanie, kontakt z rodziną, nabycie terminów do ubiegania się o jedno i drugie.

W ZK Wojkowice widzenia są w środę piątek i niedziele bez podziału na nazwiska, uściślę:)

Zakład Półotwarty i otwarty widzenia: środa, piątek, niedziela.
Zakład zamknięty: poniedziałek, wtorek, sobota.

Cześć wszystkim mam pytanie zamnięto mojego chłopaka w zakładzie karnym w Wojkowicach ostatnio dostał przepustke na siedem dni chciałem się zapytać jak wygląda sprawa z listami jest na półotworku P2 jeśli jutro wyśle to kiedy on dojdzie

No tyle ile poczta przeznacza na to czasu. Koło 3 dni myślę.

Jak ja wysyłam listy do Wojkowic to mój ma go już na drugi dzień

Od której do której godziny w Wojkowicach mają telefon do swojej dyspozycji chodzi mi o półotwarty i otwarty ???.

AdrianWojki napisał:
Od której do której godziny w Wojkowicach mają telefon do swojej dyspozycji chodzi mi o półotwarty i otwarty ???.

Od godziny 7 do 22. Na każdym pawilonie zakładu otwartego i półotwartego jest minimum jeden aparat telefoniczny. Dostęp zależy od ilości chętnych do dzwonienia. Na jednym pawilonie jest około 100 osadzonych

wie ktoś po ilu oni siedzą w celi na otwartym i półotwartym????

Dokładnie, nie ma reguły.
A ma ktoś może nowe informacje jak jest z wokandami albo pracą poza zakładem?

W naszym przypadku było tak,że stanął na komisję o pracę we wtorek i od następnego poniedziałku zaczynał już pracę wolnościową.Także szybko to wszystko się potoczyło. Na wokande dopiero czekamy...

Wokandy nadal są i z tego co pamiętam odbywają się w czwartki :confused: Jedni zasługują i dostają, inni nie... Jeśli chodzi o pracę, to o dziwo jest jeszcze parę chętnych firm, które zatrudniają osadzonych poza ZK, pracę można również otrzymać na terenie jednostki

Powrót