Zakład Karny w Wojkowicach

• Autor wątku Autor wątku atinanifareska
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A jak to jest z tymi wokandami w Wojkowicach? Naprawdę jest tak ciężko?

z tego co mi moj opowiadal to za lekko tam nie jest i ciezko jest wyjsc wczesniej niestety

I u nas za 3 razem się udało dopiero. Chociaż przesłanki wskazywały ku wcześniejszemu wyjściu,to sędzia twierdził że jest zbyt odległy okres do końca kary - patrzą na to bardzo.

Kate586 a ile u Was zostało do końca kary po tym jak wypuścili go na wokandzie?

maleńka0000 rok czasu został. Życzę sił i cierpliwości dużo. Pozdrawiam :)

No to za pół roku kolejna wokanda ;) zostało nam jeszcze 9 miesięcy.. Dziękuję :)

Ja z takim pytaniem nie wiedziałam gdzie je można zadać to zadam tu. Czy Wasi bliscy osadzeni w tym zakładzie podejmują prace poza więzieniem? Jak tak to gdzie tzn. jaka firma? Bo mam taki problem mój potrzebuje zaświadczenie na sprawę w sprawie o SDE. Wiadomo Sąd patrzy inaczej gdy skazany ma prace bądź może ją mieć. Otóż to, że firmy nie są chętne do zatrudniania takich osób. Gdy jeździłam i pytałam się mówili, że chcą go widzieć osobiście. Ale on przebywa w areszcie w Tarnowskich Górach, sprawę ma środę i do godziny 9:00 muszę przynieść takie zaświadczenie. Więc może orientujecie się kto w tej okolicy jest skłonny wypisać takie zaświadczenie, że przyjmie go do pracy.

Mylisz dwa pojęcia co innego jest praca po za ZK a co innego promesa zatrudnienia dla skazanego po wyjściu z ZK.

No to wiec jestescie zorientowani jaka firma zatrudni/wystawi zaswiadczenie, ze zatrudni?

No tak. Przepraszam pisalam na szybko. A wiec wiecie jaka firma zatrudni/wystawi zaswiadczenie ze zatrudni do pracy kogos na SDE? A pytałam sie czy ktos z osadzonych pracuje poza tym zakładem, bo moze ktos taki byłby chetny wystawic takie zaswiadczenie skoro przyjmuje wiezniow.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Witam, Mam pytanie, czy nie orientuje się ktoś z was czy w pawilonie A maja tam zepsuty telefon? Moj nazeczony tam siedzi, nie dzwoni od tygodnia i mowi ze maja zepsuty telefon. Nie wiem czy mnie robi w bambuko czy tak jest

witam mam pytanko moj maz zaczol dzis odbywanie kary 8 mies pozbawienia wolnosci za art 178 czyli jazde po pijaku to jest jego pierwsza odsiadka jaka jest szansa ze trafi na polotwarty lub otwarty po jakim czasie bede mogla miec pierwsze widzenie z nim i kiedy bedzie mozna mu zadzwonic....

voyagee Twój mąż jest narazie w AŚ w Wojkowicach tak ? i czeka na komisję w sprawie przyznania mu odpowiedniej grupy. Na widzenie będziesz mogła się wybrać jak dyrektor ZK zatwierdzi listę odwiedzających,a zadzwonić narazie pewnie nie ma jak bo jest w celi przejściowej i pewnie ma na to wyznaczone terminy. Albo też nie ma karty do dzwonienia ?

jest tam jeden dzien dopiero a ja to strasznie przezywam ...boje sie jak mu tam jest i wogole czy inni sie nie beda nad nim znecac bo nowy i wogole ...po jakim czasie jest szansa na to ze ten caly dyrektor to zatwierdzi i jak dlugo w tej celi przejsciowej sie jest

Dobrze rozumiem Twoje zmartwienia... :roza: W celi przejściowej wg. przepisów przebywa się nie dłużej jak 14 dni,dlatego w tym czasie powinien mieć komisję. A listę dyrektor zatwierdzi w zależności od nawału spraw,myśle że w przeciągu kilku dni, aczkolwiek skoro jesteś żoną to chyba nie musisz być wpisana na listę tylko możesz normalnie zgłosić się na widzenie. Zadzwoń do AŚ i zapytaj o to.

Ostatnia edycja:
a jaka jest szansa ze jak to jest jego pierwsza odsiadka i to jescze tylko 8 mies ze dostanie areszt otwarty lub polotwarty....napisalismy tez pismo do sadu o zamiane na dozor elektroniczny nie orjentujesz sie jaka jest szansa ze go otrzymamy

to jak jest w koncu z tymi widzeniami...kiedy moge go odwiedzic i co z tym dozorem elektronicznym

Nie musisz czekać na zatwierdzenie listy odwiedzających ponieważ jesteś rodziną.

Powrót