Zakład Karny w Wojkowicach

• Autor wątku Autor wątku atinanifareska
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Proszę o nie urządzanie w temacie czata. Posty pisane jeden pod drugim będą kasowane bez względu na zawartość merytoryczną.

Tak uczeszcza do szkolnych. Ponieważ byl w Tarnowie a ja mialam 200km do niego i starali się o przeniesienie bliżej. Jak cos piszcie na priv

Witam .Mam pytanie jak wygląda sytuacja widzeń w poniedzialki w Zakładzie Karnym w Wojkowicach?tzn czy jest duzo ludzi,i o ktorej najlepiej byc zeby sie wogole załapać .Bardzo proszę o odpowiedz.

nie wiem jak w pon. ale wiem ze widzenia maja środy, piatki i niedziele ale nie wiem czy tak tylko na polotworku czy na calym zk.

witam , jeżdże tam od początku stycznia do męża który jest na karnym zamkniętym,bo nie wiem czy wiesz są tam cztery w sumie "przybytki" tzn. śledczak , zakład karny zamknięty i to jest razem oraz zakład karny półotwarty i otwarty . Na zamknietym rzeczywiście sa porobione takie boksy ale nie ma tam krat ale kiedyś były ale to zlikwidowali , boksów jest 12 więc np. w sobote najlepiej przyjechać juz o 7zająć sobie kolejke zeby wejsc na pierwsze widzenie bo póżniej można czekać nawet do paru ładnych godzin godzin w zależności ile jest ludzi ale w soboty przeważnie jest dużo jeśli masz możliwość to lepiej jechać w tygodniu ,ogólnie z mojego doświadczenia a nie jest małe i z tego co mówi mój mąż to najgorszy kryminał chyba tu na śląsku i to pod każdym wzgledem niestety

witam w tygodniu zdecydowanie lepiej pojechać niż w sobote ,bo nie ma tyle ludzi w sobote trzeba juz być pod bramą o 7 najlepiej żeby zając sobie kolejke ,dodam że byłam teraz w sobote już o 7 i byłam czwarta w kolejce :) więc jak masz możliwość to lepiej pojechać w tygodniu

na Wojkowicach rzeczywiście musi być lista bez względu czy rodzina czy nie nawet dzieci muszą znależć się na tej liście ,też byłam zdziwiona ale tam jest wszystko dziwne i inne niż na innych zk :)

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Dziekuje Wam za odpowiedz,jade jutro zawsze bede jezdzic w poniedzialki,bo z tego co mowicie i co slyszalam to mniej ludzi.Jade do wojkowic pierwszy raz jutro,moj P jest w Zakladzie Karnym ma kategorie P1 ,gdzie mam wejsc zeby dać ta prośbę do Dr,z.k,od strony tego parku tak?Czekam na odp.Pozdrawiam

tam sie nie daje prośby tylko dowód ,idziesz od strony tego parku tzn musisz albo go przejsc albo objechac :)

Ja jade autobusem z bytomia,wiec wysiade na przystanku ktory sie tak nazywa Wojkowice Park,podobno najbliżej Z.K bedzie.No wiec dowod sie daje tak,a jak ide z osoba towarzyszaca,ona tez musi dac dowod?Skoro nie daje sie prosby to skad oni beda wiedziec do kogo ja przyszlam ??? na tej prosbie do Dr.Z.K sie to pisze.Nie wiem ja tam jade poraz pierwszy i zielona jestem w tym temacie.Jak tam wyglada samo widzenie?to prawda ze sa jakies kraty???:roll:

tak każdy dorosły musi mieć dowód ,dziecko szkolne legitymacje lub jakis inny dokument np. paszport a malutkie to chyba z tego co widzialam to akt urodzenia ,oczywiście musisz być wpisana na liscie widzeniowej tam tak jest nawet rodzina musi być ale pewnie cie wpisał od razu :), podchodzisz do okienka i mówisz temu klawiszowi do kogo idziesz imie i nazwisko on go odszukuje w systemie dajesz dowód dostajesz numerek i czekasz aż Cie wywołają po numerku i tyle, widzenie jest w boksie kazdy siedzi osobno ,boksów jest 12 , przeważnie jak wchodze to mój mąz już siedzi w boksie i czeka na mnie :) ,nie ma zadnych krat za to jest zegar który odlicza czas widzenia :)

Ostatnia edycja:
Aha dziekuje za pomoc :) juz wszystko jasne :) Jak narazie dla mnie :) Pozdrawiam

PS.jeszcze jedno pytanie,czy osadzonemu mozna podczas widzenia w kantynie kupic np.karte i znaczki koperty itp???

Ja do tej pory jezdzilam z Zabrza do Bytomia do A.Ś ,ale przewieziono mojego P do Wojkowic i jade tam pierwszy raz jutro,dlatego mam tyle pytań.

Ostatnia edycja:
najgorzej jak sie jedzie gdzieś pierwszy raz wiem z własnego doświadczenia a póżniej to juz z górki powodzenia pozdrawiam :)

Można kupić i znaczki i karty. Jednak ja kupowalam swojemu karty papuga przez internetowych i kod mu przez telefon podawalam

Bylam dzisiaj na widzeniu,wiec moge opisac co i jak wiem,moze kiedys komus sie przyda.Wiec bylam na miejscu o 7.45 o 8.00 wposcili nas do poczekalnie ,dostalam numerek,o 8.30 bylo juz widzenie,bylam druga w kolejce,(wlasciwie to nie bylo kolejki tylko 7 osub na pierwsza grupe ).sala widzen wyglada tak ze jest kilka takich jakby boksów,rodzine i skazanego dzieli jedynie stolik,niema krat jak niektorzy kiedys tu pisali,mozna sie przytulic i wogole.Nie trzeba tez zadnej prosby do Dr,Zakladu pisac wystarczy okazac dowod i podac nazwisko skazanego.to by bylo na tyle :) i jeszcze raz dziekuje za odpowiedzi na moje wczesniejsze pytania pozdrawiam.

tak jak pisałam w tygodniu luzik :) no czasem ktoś coś pisze a nie ma zielonego pojęcia bo nie był tylko gdzieś usłyszał , napisałam tak jak jest i widze że wszystko się sprawdziło :) ciesze sie że mogłam pomóc bo właśnie po to jest to forum :) pozdrawiam

Witam wiem ze to nie na temat ale czy na widzenia mozna brać dzieci?

Powrót