Zakład Karny w Wojkowicach

• Autor wątku Autor wątku atinanifareska
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
niop ja tylko piszę jak to wygląda on ma telefony w dni parzyste czyli 2,4,6itp...aj do 30 każdego miesiąca jednak dzwoni prawie codziennie w swoje dni prawie po 20 min a jak niby za tą nagrodę to tak około 6 do 10min tak to właśnie wygląda nie ma również żadnego kwita jak do tej pory pilnuje się bo wie że zbliża się wokanda to nawet z celi nie wychodzi chyba że po prostu musi np coś zrobić po za celą

zerosix ale moje pytanie dotyczyło tego, czy jesteś pewna, że to forma nagrody, bo to chyba dziwne, żeby osoba na oddziale zamkniętym miała więcej "przywilejów" niż na półotwartym :rolleyes: To mnie ciekawi. Bo wiadomo na P2 w Wojkowicach telefon jest na każdym pawilonie i panowie mają "cele" otwarte (co umożliwia korzystanie z telefonów) tylko chodzi mi o inne nagrody:rolleyes:

czy ja jestem pewna no ja wam piszę to co mi mówi mój syn on wie chyba lepiej za co on ma te telefony . A powiedzcie mi czy te telefony codzienne to naprawde takie spore zaskoczenie dla was?? na oddziale zamkniętym??

A ja myslalem ze jest na P2 to na P1 ma nikle szanse na warunkowe...a z telefonami dziwne bo na zamku jest 1 lub 2 na tydzien, ale jak jest jakims sprzatajacym oddzial to wtedy tak

no niby nikłe ale sam wychowawca powiedział że z tymi opiniami i małym wyrokiem ma szanse ale oni podobno często tak mówią tak jak pisałam opinie zAŚ i obecnego ZK i od kuratora są dobre

Zerosix jesli ma takie super opinie czemu nie daja mu p2? tylko trzymia go na zamknietym

no już ci pisałam że leczy się psychiatrycznie dlatego jest na zamku jednak domyślam się że wiesz jak to jest tym leczeniem

mam dobrą nowinę która dobiegła do mnie z ZK Wojkowice zmienili się sędziowie penitencjarni i już nie jest tak trudno i wpz czy przerwę w każe ostatnio na 10 osób wyszło aż 6

Zmienił się również dyrektor do spraw osadzonych, jeśli chodzi o ostatnią wokandę, to wyszło więcej osób :D

dokładnie tak nawet sporo osób wyszło jestem na bieżąco z tym będę tutaj pisała kiedy i ile osób wyszło je się ciesze bo nie długo wokanda

18.02.2010r. w Wojkowicach odbędzie się podwójna wokanda a tak średnio co tydzień ale właśnie się dowiedziałam że wniosków jest sporo i postanowili robić tzw podwójne więc może się załapiemy

Witam dziewczyny mam nie typowe może pytanie czy w Wojkowicach jest moze oddzial otwarty dla recydywistów?? Pytam ponieważ na stronie SW nie ma podanego takiego oddzialu a wychowawca mojego lobuza z Jastrzębia twierdzi ze prawdopodobnie pojedzie wlasnie tam lub do Zabrza.
Z góry dziękuję za odpowiedz i pozdrawiam wszystkie czekające i doczekane.

nie, nie ma są tylko pół otwarty, zamknięty, i areszt śledczy ;-)

zerosix napisał:

Nieprawda. Wystarczy spojrzeć na stronę SW i wielokrotnie pojawiają się informacje o choćby widzeniach dla zk typu OTWARTEGO. Nawet w jednym momencie jest mowa o R-3 (czyli recydywiści w warunkach zakładu karnego typu otwartego).

Czyli co, na stronie SW głoszona jest nieprawda?

Niby coś tam się przewija na tej stronie tylko dziwne jest to, że zarówno w przeznaczeniu jednostki jak i w statystykach dot. zaludnienia tegoż ZK recydywa w ogóle nie jest ujęta...? Przebywają tam nielegalnie czy co?:D

nie ma otwartego nie raz tam byłam więc wiem

Owszem jest oddział zamknięty, półotwarty i otwarty, aczkolwiek przeznaczony dla pierwszy raz karanych. Jeśli chodzi o recydywę, to w tym regionie jest Zabrze.

nie ma otwartego nie raz tam byłam więc wiem
Jeśli zwiedziło się Wojkowice tylko ze strony P-1 to proponuję nie wydawać takich opinii :lol:

z bytomia napisał:
Jeśli zwiedziło się Wojkowice tylko ze strony P-1 to proponuję nie wydawać takich opinii :lol:
Zerosix pisała chyba o otwartym dla R.
Swoją drogą dziwne jest to, że na stronie SW jest informacja odnośnie widzeń dla R-3, a nie ma tam w ogóle R:)

Akte napisał:
Zerosix pisała chyba o otwartym dla R.

Chyba napisała ogólnie - bo jeśli nie to dlaczego pisała, że jest tam też aś?? To jest forum prawne i należy się wypowiadać PRECYZYJNIE. By później ktoś, używając wyszukiwarki dostawał precyzyjne odpowiedzi.

Akte, ja również odniosłam wrażenie, że Zerosix napisała ogólnie i zgodzę się z tym, że jest tam oddział aresztu śledczego, zakładu zamkniętego dla pierwszy raz karanych, zakładu półotwartego dla pierwszy raz karanych, zakładu otwartego dla pierwszy raz karanych i te same odpowiedniki dla młodocianych. Jest jednak możliwość aby recydywista przebywał w zakładzie karnym dla pierwszy raz karanych. Z tego co wiem, to jeśli przemawiają za tym specjalne względy resocjalizacyjne jak mała szkodliwość czynu, stan demoralizacji, bądź krótki wymiar poprzedniej kary. Może właśnie o to chodziło?

Powrót