Zakład Karny w Wojkowicach

• Autor wątku Autor wątku atinanifareska
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Być może macie rację - ja trzymałam się tego, że rozmawiamy o recydywistach i zrozumiałam Zerosix tak, że chodzi jej o erkę.
z bytomia napisał:
Z tego co wiem, to jeśli przemawiają za tym specjalne względy resocjalizacyjne jak mała szkodliwość czynu, stan demoralizacji, bądź krótki wymiar poprzedniej kary. Może właśnie o to chodziło?
Tak to wszystko prawda, tylko, że Iskierka pisała, że wych. wspomniał o Wojkowicach i o Zabrzu - to by mógł się zdecydować czy chce go osadzić na erce czy ze względu na jakieś okoliczności na petce, bo tak to jak dla mnie wynika z tego, że i Zabrze i Wojkowice są dla R. Pomijam fakt, że jak się uprzeć to w każdym rodzaju/ typie ZK można kogoś upchnąć, sęk w tym, że są to jakieś jednostki przebywające wyjątkowo w takim czy innym ZK, a skoro partner Iskierki ma być przewożony już docelowo to wypadałoby, żeby został osadzony we właściwym ZK. A jeśli w Wojkowicach jest oddział dla R to mogłaby nastąpić jakaś aktualizacja na stronie SW, bo naprawdę jest to niejasno rozpisane, a od tego wyszliśmy, że Forg napisał:
forg napisał:
Wystarczy spojrzeć na stronę SW i wielokrotnie pojawiają się informacje...
jak dla mnie takie wielokrotnie to to nie jest..., a już na pewno nie jest to rozpisane w sposób oczywisty biorąc pod uwagę to, co jest napisane w przeznaczeniu jednostki i w statystykach, w których erka w ogóle nie jest ujęta - to gdzie oni tam siedzą - w piwnicy?

A jeśli w Wojkowicach jest oddział dla R to mogłaby nastąpić jakaś aktualizacja na stronie SW, bo naprawdę jest to niejasno rozpisane

Jeśli o mnie chodzi, to ja nie znam przypadków "R" w Wojkowicach, tak jak pisałam z reguły recydywiści osadzani są w Zabrzu, bo w końcu po coś ustalono przeznaczenie kontretnych jednostek.
Tutaj moje pytanie, skąd moderator wziął dane o tym, że istnieje jakikolwiek oddział dla recydywistów?

z bytomia napisał:
Tutaj moje pytanie, skąd moderator wziął dane o tym, że istnieje jakikolwiek oddział dla recydywistów?

Moderator nic takiego nie napisał. Napisał o tym, że są tam osadzeni w warunkach zk typu otwartego (i to miał na myśli pisząc "wielokrotnie"). Oraz że występuje informacja o widzeniach dla R-3.

Kończąc jednak wątek - wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują jednak, że R-3 w Wojkowicach to jakiś "wyjątek od wyjątku" i rzecz mało prawdopodobna.

Ostatnia edycja:
z bytomia napisał:
No bo na stronie SW jest taka informacja odnośnie widzeń:
2. Dla skazanych wg posiadanej grupy i podgrupy klasyfikacyjnej udziela się:
P-1, R-1 (2 widzenia)
M-1, P-2, R-2 (3 widzenia)
M-2 (4 widzenia)
M-3, P-3, R-3 (wszystkie dni widzeń)
No i to ta wielokrotna mowa o erce w Wojkowicach:)

A jeśli o mnie chodzi, to ja odbieram to jako czystą kopię z przepisu, który mówi o ilości widzeń przysługujących przy konkretnej grupie, a w roli ścisłości może odnosić się do tych wyjątków, czyli recydywa w ZK dla pierwszy raz karanych. Tylko tyle, bo nie spotkałam się jeszcze z jakimkolwiek nawet maleńkim oddzialikiem dla "R" :beer:

No właśnie mi też się wydaje, że ta informacja to dotyczy raczej tych, którzy są tam bardziej "z przypadku".

Witajcie dziękuję bardzo za informacje chociaż chyba tyle to wiedzialam na stronie SW widzialam co pisze. Nic konkretnego też tam nie napisali no nic zobaczymy za tydzień okaże się czy faktycznie w Wojkowicach jest R3
Dzięki i powodzenia zyczę

a wlasnie jeszcze takie pytanie czy na AS na wojkowicach sa intymne bo dzwonilam i niby mowia ze nie ma.. ale z tego co nie raz dzwonilam sie o co pytac to zawsze odpowiali cos co nie bylo prawda. ;/

W AŚ z całą pewnością nie ma sali do widzeń intymnych :confused:
Na P2 od niedawna funkcjonuje nowy "pokój" do widzeń bezdozorowych :ok: Odbywają się za zamkniętymi drzwiami, a nie jak dotychczas na ogólnej sali widzeń.:cool:

evela24 a może ktoś z okolic będzie mógł Ci pomóc?

Na p2 to akurat wiem ;) ale tam podobno w tym pokoju jest pare par ;)
z tego co sie orientuje to nawet jak chce sie isc do ubikacji (jest sie na noralnym widzeniu) to wlasnie tylko do tego pokoju trzeba isc

zalamana192837 a skąd te informacje? Pokój do widzeń bezdozorowych, a toaleta to nie to samo! A ilość par zależy od ilości osadzonych jakim przysługuje to widzenie. :D

ale w tamtym pomieszczeniu jest toaleta...
bynajmniej mnie tam SW wyslali jak chcialam isc sie zalatwic. to w styczniu bylo:)

Czesc
Jade we wtorek na widzenie do as wojkowice i chcialam zapytac czy moge mu tam gdzies wplacic pieniadze zeby je otrzymal czy zrobic zakupy?

jak wpałacasz pieniadze to dstaje ich tylko polowe, wiec najlepiej po prostu kup mu tam co potrzebuje.;)

no wlasnie jeden chlopak ktory tam byl powiedzial ze mu nic tam nie moge kupic tylko wplacic wiec juz sama nie wiem;-)a gdybym chciala wplacic to wystarczy jego imie nazwisko i adres wziasc ze strony as wojkowice??

imie nazwisko i imie ojca.
jak nie mozna jak ja bylam 2 tygodnie temu u mojego P i normalnie kupilam pare rzeczy
a w ogole dzisiaj mama mojego była i wiem ze robila tez mu zakupy mino ze mu paczke takze zawiozla;) wiec da sie na pewno... no chyba, ze .. nie moze, za kare.

Ostatnia edycja:
A Twoj P tez jest w areszcie czy ZK?samemu sie robi zakupy czy mozna isc z nim?nie wiem jak to wyglada.pisze ze mam widzenie umozliwiajace kontakt

Ostatnia edycja:
Moj P jest na AS, samemu sie idzie robic zakupy bo niestety nie mamy takiego na prawde bezposredniego kontaktu tzn mozesz sie całowac ale nie przytulisz bo masz miedzy soba kraty...;/ nie ma przy was SW macie tylko kamere za jego plecami.

No to mnie zalamalas tymi kratami;-)a moge mu cos kupic przed widzeniem w tym kantynie czy dopiero na samym widzeniu?

zalamana192837 napisał:
Moj P jest na AS, samemu sie idzie robic zakupy bo niestety nie mamy takiego na prawde bezposredniego kontaktu tzn mozesz sie całowac ale nie przytulisz bo masz miedzy soba kraty...;/ nie ma przy was SW macie tylko kamere za jego plecami.

a mi się wydaje że te krate to nawet nie są takie złe oczywiście lepiej jak by ich wogule nie było ale można przytulić pocałować wziąść dziecko na ręce przez osadzonego

A jak z tymi zakupami przed widzeniem da sie zrobic czy w trakcie bo nie wiem jak to tam wyglada?

Powrót