Zakład Karny Warszawa Białołęka

• Autor wątku Autor wątku anusia_78
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
jak zadzwonisz to się przekonasz czy jest czy nie ale teoretycznie nie powinni bo skąd w koncu sw ma wiedzieć kim Ty jesteś i dlaczego mieliby udzielić Ci o nim informacji...a może on sobie tego nie życzy np....

napisałam Ci wiadomość - spójrz prawy górny róg :)

renia 111 SW nie może udzielać takich informacji. a co do telefonów to jest to jak najbardziej możliwe- mój narzeczony tam siedział i też dzwonił raz w tygodniu.

Niewiem co mam myslec bo niekturzy pisza na forum ze codziennie moga dzwonic a jedno dzwonienie to jak sie ma p1.Moj dostał p2 i czy to mozliwe zeby raz na tydzien mogł zadzwonic-bo juz mysle o najgorszym ze cos przeskrobał i za kare ma 1 telefon:(

renia 111 Napisała Ci szka przykład na swoim facecie, że też tak w jego przypadku było jak w przypadku twojego. Nie martw się na zapas, poczekaj aż zadzwoni drugi raz do ojca i niech ojciec się dopyta np. dlaczego tak. Albo poczekaj aż do Ciebie zadzwoni i Ty się dopytaj. ;)

renia 111 Nie maja prawa Ci tego powiedzieć i nie powinni. Aczkolwiek niestety różnie bywa. Natomiast jest to bardzoooo wątpliwe. Oczywiście z powodów oczywistych. ;)
Poczekaj za telefonem, najlepiej.

Witam.Mam pytanie-ile razy skazany w miesiacu moze dokonac zakupow w kantynie i na jaka kwote-sa jakies dni wyznaczone do tych zakupow w as białołeka?dziekuje

To jest wątek ZK Białołęka a nie AŚ a zasady są zapewne różne, w ZK wypiski sa w niedziele tylko i trzy razy w m-cu.

A wie ktos jak jest w as na białołece-ile razy w miesiacu sa wypiski i do jakiej kwoty mozna zrobic zakupy?;)

Każdy osadzony prawidłowo funkcjonujący, w jakimkolwiek więzieniu w Polsce ma prawo dokonywać zakupów artykułów żywnościowych i wyrobów tytoniowych trzy razy w miesiącu. Gwarantuje mu to ustawodawca.

Witam..Moj chłopak zostal transportowany za grancy do aresztu na białołeka-odrazu trafil na zamek i tam czekal na przyznanie grupy i transport do innego zakladu.Dostal p2 ale nadal siedzi na zamku-widzenia ma tylko w czwartki-bo siedzi na zamku chociaz ma p2-czy bym mogla gdzies napisac o dodatkowe widzenie i na jaki adres wysłac-bo ja mieszkam za granica i niemam czasu i pieniedzy zeby czesto go odwiedzac,dziekuje z gory

renia 111 napisał:
czy bym mogla gdzies napisac o dodatkowe widzenie i na jaki adres wysłac-bo ja mieszkam za granica i niemam czasu i pieniedzy zeby czesto go odwiedzac,dziekuje z gory

Przecież on ma ilość widzeń, która wynika z "podgrupy". Chcesz dodatkowe widzenie, czyli chcesz mieć np. 4 i przyjeżdżać co tydzień??

Nie chce miec 4 wystarczy mi dwa nawet-wiem ze na p2 sa trzy widzenia w miesiacu-tylko w tym problem ze on siedzi od poczatku bo na zamku-przyznano mu p2 13kwietnia ale nadal jest na zamku i czeka na przewiezienie,widzenia na białołece z czego co wyczytalam ma we wtorek i w czwartek i w sobote-ale jak dzwonilam dzis do aresztu to mi powiedzieli ze ma tylko jedno bo przebywa tymczasowo na zamku bo czeka na przewiezinie na p2.wiec juz sama niewiem jak jest

Na zamkniętym są 2 widzenia w miesiącu, a nie jedno. Można napisać prośbę do dyrektora o połączenie tych widzeń i wtedy masz 120 min.

Sorka jedno ma w czwartek a drugie w 3 sobote lub niedziele miesiaca-a ja akurat bilet kupilam na 23 do 28maja- bo wiedzialam ze ma p2 i myslalam ze go zobacze we wtorek i czwartek-bo w te dni sa odwiedziny na p2 ale jednak nadal przebywa na zamku- i przez telefon mi powiedzieli ze w tym wypadku ma 2 i niezaleznie ze ma p2

Ale może to widzenie z czwartku i 3 soboty lub niedzieli da się połączyć. A jeżeli nie to pozostaje czekać na transport do innego ZK, gdzie widzenia już będą normalnie, tak jak na p2.

A mogłabym ja taki napisac wniosek o połaczenie tych widzen w jedno czy on musi pisac?

Twój facet powinien, a Ty możesz tylko dodać swoją prośbę do tego, co nie znaczy, że coś to da. Mój narzeczony jest na p1, ma 3 godz. widzeneń w miesiącu i zawsze pisze prośbę o połączenie 2 i nie ma z tym większego problemu. Ja nigdy nie pisałam żadnej prośby, zawsze załatwia to P.

mam pytanie gdzie jest dokładnie miejsce gdzie mam sie udac na widzenie. ide pierwszy raz i nie wiem:P

wchodzisz normalnie z ulicy /drzwi po prawej stronie bo drugie to areszt śledczy/ do biura przepustek,tam wypisujesz kartke na widzenie i czekasz....

proszę o poradę:
w jaki sposób przekazać ARESZTOWANEMU, przebywającemu w AŚ w-wa Białołęka w jakikolwiek sposób leki doraźne (polopiryna, tabletki na ból gardła, panadol, krople do nosa)?
czy komuś się udało uzyskać taką zgodę? do kogo trzeba się zwrócić?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót