Zakład Karny Warszawa Białołęka

• Autor wątku Autor wątku anusia_78
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Witam!
Moj facet dostal od swojego wychowawcy jakis "plan" na rok i powiedzial mu ze jak bedzie sie do niego stosowal to moze wyjsc wczesniej. Co to za plan? pomozcie bo jestem jeszcze zielona.:confused:

Indywidualny Program Oddziaływania - tak się nazywa ten "plan". I faktycznie wskazane jest skrupulatne realizowanie go. Jeśli chce się liczyć na warunkowe przedterminowe zwolnienie.

No i prosil mnie zebym mu przeslala paczke z herbata i innymi drobiazgami. Wyslalam poczta, jak sadzicie, dostarcza mu ja????

Dzieki Forg! a wiesz moze co jest w tym planie. Tak dla przykladu..

Ze spokojem - nic strasznego. Napisze list do Ciebie to się dowiesz :-)

Witajcie! Znowu mam pytanie. Moj facet trafil do Bialoleki bo zostal deportowany i z tego co mowil jeden z tamtejszych Panow mial byc tam gora 2 tygodnie, bo mial zostac przetransportowany do innego pol otwartego zakladu karnego blizej miejsca zamieszkania. Juz minal miesiac i dalej jest gdzie byl. Najgorsze jest to ze przez bledne informacje siedzi tam bez grosza i bez rzeczy osobistych, bo ten Pan powiedzial mu ze nie ma sensu mu tego dostarczac, bo moze tego nie otrzymac ze wzgledu na przeniesienie gdzie indziej. Mimo swojej grupy pol otwartej jest zamkniety caly czas w celi. Na poczatku mowili mu ciagle , ze za tydzien pojedzie, a teraz juz nic mu nie mowia i go olewaja. Powiedzcie mi czy to jest norma w tym zakladzie, ze tak sie dzieje??? Czy istnieje mozliwosc w jakis sposob zrobic cos w tym kierunku? Moze jego Adwokat jest w stanie cos pomoc? Ja juz nie wiem co mam robic?! Napiszcie cos, dzieki!

to jest Białołęka cudów ;) niech pogada z wychowawcą o tym transporcie. Mój był tam ok. miesiąca po czym był transport dość daleko następny miesiąc posiedział i wczoraj go przywieźli z powrotem na Białołękę, a dziś się okazało, że miał kolejny transport :) jak masz możliwość to podrzuć mu rzeczy bo nawet jak będzie miał transport to zabiera wszystko ze sobą, a co za Pan Ci tak powiedział?
dodam, że wczoraj mojego od razu zabrali na półotworek więc dziwi mnie trochę Twoja sytuacja

Ostatnia edycja:
Dzieki Paula! Dostal informacje od wychowawcy. A siedzi zamkniety caly czas bo niby jest teraz na jakims bloku gdzie czekaja na transport do innych miejsc. Dzwonil do mnie wczoraj i mowil ze tez sie dziwi ze tam jeszcze siedzi bo wie ze w inne regiony Polski sa caly czas transporty, a on czeka i czeka i nic. A jego rzeczy moge mu tylko przeslac poczta, bo mieszkam za granica. No i wiesz jak moze czasami paczka dlugo isc, a co bedzie jak w miedzy czasie go przewioza? a z reszta i tak to on musi cos tam wypisac, co potrzebuje i oni mu dadza odpowiedz ile moze tego otrzymac, czy cos w tym stylu....Wiec sama widzisz jestem w kropce i nic nie moge na to poradzic. pa!

Chodzi Ci o talon. Ja dowoziłam rzeczy i przyjeli bez talonu nie miałam z tym problemu. Na Twoim miejscu zadzwoniła bym do Zakładu i spytała jak to wygląda. Ja jak wysyłałam listy i w między czasie był transport to odesłali je z Białołęki do tego Zakładu w którym był więc myślę, że z paczką jak by co jest podobnie ewentualnie odesłali by ją Tobie

No , chyba zaryzykuje i wysle ta paczke, zeby mial najpotrzebniejsze rzeczy, bielizne osobista itp. dzieki Paula! Pozdrawiam!

bez przesady. Najlepiej zadzwonić i zapytać, a ten koszt, który ewentualnie mogła by ponieść to nie są miliony pati7799 mieszkam nie daleko tego Zakładu jak bym mogła Ci jakoś pomóc to napisz mi PW

Dzieki Paula! moj ma 5 min dzwonienia w Niedziele, moze sie cos dowiedzial i podejmiemy decyzje. W razie czego odezwe sie do ciebie, dziekuje ci bardzo za oferowana pomoc, jestes super! Pozdrawiam!

Kochani mam pytanko ... We wtorek nadałam paczke higieniczną na Białołękę i dostałam ją spowrotem ... Wszystko co było włożone było zgodnie z tym co było wypisane na talonie ... Listonosz który przywiózł ja mi powiedział że 7 paczek poszło na Białą i wszystko wróciło , nie wiecie dlaczego mogło sie tak stać ?? dziękuję za odpowiedź , pozdrawiam

A róg talonu miałaś przyklejony na paczce?? Bo jesli nie to mogła zostać potraktowana jako żywnościowa, a jeżeli paczkę żywnościową miał wykorzystaną w tym kwartale to i została zwrócona do nadawcy.

No faktycznie nie miałam ... Po prostu nie wiedziałam , że trzeba róg talonu przyklejać ... Więc to zrobie i wysle po raz kolejny, dziekuje za odpowiedź pozdrawiam...

Cześć dziewczyny. Mam do was pytanie.
Moj P. jest a AŚ na białołęce i pani prokurator zgodziła się na widzenie tyle ze takie nie przy stoliku, tylko przez te słuchawki. Moje pytanie jest takie : Czy moge mu na tym widzeniu coś kupić, żeby sobie zjadł albo wypił, czy to tylko przy stolikach jest taka możliwość. Z góry dziękuje za każdą odpowiedz. PIerwszy raz jestem w takiej sytuacji i naprawde każda informacja o takim widzeniu mnie zadowoli. Pozdrawiam.:)

nie zrobisz mu zakupów, tylko przy stoliku na bialolece mozna je zrobic.
polecam sadac przy grzejniku :)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót