Zakład Karny Warszawa Białołęka

• Autor wątku Autor wątku anusia_78
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
ciaho proponowałabym zadzwonic do zk na biała do ewidencji moze sie dowiesz cos wiecej, jesli chodzi o widzenia to musisz byc wpisana na liste a co do pism? hmmm..... spróbuj sie dowiedziec w sadzie czy aby napewno zatrzymano Twojego w tej sprawie z odroczeniem

do sądu idę jutro więc się okaże. mnie się coś wydaje, że ten jego radca prawny coś spieprzył bo do 1. wyroku dostał zawiadomienie o odroczeniu, a o 2. już nie przyszła żadna decyzja, a radca miał przekazać te pisma i zapewniał, że oba będą odroczone żeby było więcej czasu na odwoływanie się. poza tym jak mama S. z nim rozmawiała to bardzo podejrzanie się zachowywał. na jaką listę? chodzi o to kiedy więzień podaje te osoby na widzenia? bo coś tam słyszałam, ale nie jestem pewna, mówiłam przecież, że jestem zupełnie zielona jeśli chodzi o takie sprawy ;p jak o tą to wpisał mnie na pewno, więc teraz gdzie mam załatwić pozwolenie i ile się czeka (mniej-więcej) na pierwsze widzenie?

Ostatnia edycja:
Jeśli będzie to widzenie w ZK i jesli będziesz wpisana na listę to dni widzeń sa wypisane na stronie SW, to zalezy od pierwszej literki nazwiska , a jeśli w AŚ to prośba o widzenie musi byc złożona do prokuratora i termin bedzie podany wraz ze zgodą.

wydaje mi się, że jest w zk, wtedy wychodzi na to, że już w piątek mogę go zobaczyć... ale jutro tam zadzwonię żeby się upewnić. chwilowo dziękuję, jutro na pewno dowiem się czegoś nowego, a wtedy narodzą się kolejne problemy i pytania ;p

Dowiedz się dokładnie gdzie jest i bedziesz miała odpowiedź na to co z widzeniami. W razie czego pisz , zaraz wyślę Ci prywatna wiadomość z numerem gadu, pozdrawiam :)

Ostatnia edycja:
przed chwilą dzwoniłam, bardzo mili - wbrew pozorom - panowie poinformowali mnie, że jest w zk, na liście też jestem więc jutro bez problemu mogę jechać na widzenie i pojawił się pierwszy od kilku dni wielki, niepohamowany uśmiech :) słuchajcie, jeśli jest jeszcze na przejściówce to zakupy dla niego też można zrobić? ile mniej więcej brać pieniędzy żeby zaopatrzyć go w to dopuszczalne 5kg? nie orientuję się w cenach jakie tam są, a zapamiętałam jedynie, że dużo wyższe.. wiem, że takie pytania były już nie raz, przejrzałam wczoraj całe to forum ale od tego wszystkiego strasznie mi się pomieszało więc gdyby któraś z was, kochane, mogła odpowiedzieć jeszcze raz specjalnie dla mnie byłabym bardzo wdzięczna (i pewnie będę jeszcze nie raz) ;p

marynaa29 napisał:
, a jeśli w AŚ to prośba o widzenie musi byc złożona do prokuratora i termin bedzie podany wraz ze zgodą.

nie raz sie tak zdarza ze jest sie w AŚ na zasadach skazanego i czeka sobie taki Pan na transport do konkretnego zk, i ten zk obok aresztu jest to zakład karny dla P

witam, mam tu pare pytanek do osob bardziej doswiadczonych... bo moj chlopak wrocil po przerwie w karze na Białołęke i teraz stara sie o kolejna. Ma na to papiery o chorej mamie, ktora potrzebuje pomocy, o niepełnosprawnym ojcu no i ogolnie ze musi utrzymywać rodzinę. Jakie ma szanse na 2 przerwe? Bo jedna sprawa juz sie odbyla i nie widzieli powodow ale napisal odwolanie... nie wiem juz co mam myslec, bo po tej pierwszej sprawie stracilam wiare :(

Witam wszystkich, ciekawe czy znajdzie się tu jeszcze ktoś znajomy? ;)
we wtorek wieczorem policja zabrała mojego P , w środę przewieźli go na Białą. Byłam dzisiaj na widzeniu, nadałam na poczcie paczkę z ubraniami - (zatrzymali go pod blokiem jak wróciliśmy z zakupów.... nie miał możliwości spakowania się..... ).... zapytacie pewnie dlaczego na poczcie..... przyjechałam z torbą... a tam dowiaduję się że musi być kartonik- karton dostałam w kantynie w czasie widzenia, miałam nadzieję że uda mi się zostawić paczkę przy okienku, a tu niespodzianka tylko do 13 można zostawić paczki ..... a z widzenia wychodziłam właśnie o 13..... nie było siły żeby jeszcze ktoś ją przyjął..... wiec musiałam czekać do godziny 14..... bo właśnie o tej godzinie otwierają w czwartki pocztę..... kto wymyślił takie godziny pracy... ;(

wiesz co jak to na Białej ...... zawsze ze wszystkim robia problemy ............ masakra jakas ........ nie wspominajac juz o tej poczcie heh , sieste sobie robia czy co ???

marynaa29 napisał:
wiesz co jak to na Białej ...... zawsze ze wszystkim robia problemy

Jasne. Zawsze winni sa wszyscy inni. A na stronie SW jest jasno napisane, że paczki do ZK W-wa Białołęka są przyjmowane w kartonowych opakowaniach do godziny 13. Gdyby anusia_78 przeczytała to wiedziałaby. Czyja wina, że nie przeczytała?

... na przyszłość będę już wiedziała.... jeśli poczta byłaby czynna od rana, nie byłoby tego całego zamieszania, kupiłabym karton, zapakowała, i zostawiła przy okienku, :( a tak troszkę sobie poczekałam.... ciekawe kiedy P ją otrzyma....

mój jest na sledczaku i odzieżową dostał po prawie dwóch tygodniach

bo sa wydawane pewnie raz na miesiac albo cos jakis czas...natomiast żywnosc tego samego dnia ktorego jest w zk

Forg z całym szacunkiem dla Ciebie , szanuję Twoje opinie , ale tam są faktycznie ze wszystkim problemy ... Nie potrzebnie za każdym razem podważasz czyjąś opinię , to nie jest fair tym bardziej że na forum każdy ma prawo wypowiedzieć się , chyba swoimi wypowiedziami nie krzywdzę nikogo , ani nie naruszam regulaminu ???

marynaa29 napisał:
Forg z całym szacunkiem dla Ciebie , szanuję Twoje opinie , ale tam są faktycznie ze wszystkim problemy ...

Ale w tym konkretnym przypadku wystarczyło przeczytać stronę SW tego zakładu. I nie byłoby żadnego problemu.
Nie rozumiem Twoich uwag.

Witam..... jutro jadę na widzenie, jak rozmawiałam z mężem, prosił o dostarczenie pewnych dokumentów, nie wiecie czy będę mogła je wnieść na widzenie? Prosił też żebym przyniosła mu soczewki kontaktowe, płyn i pojemniczek na nie, ma zgodę od lekarza, z tym nie powinno chyba być problemu, w paczce nie wiadomo kiedy by je dostał, a zależy mu bardzo na czasie.

akurat dziś dzwoniłam bo jutro jadę i mam podobną sytuacje tzn. chciałam wnieść dokumenty do podpisu i kazali wysłać pocztą bo nie można wnosić tydzień temu widziałam jak dziewczynie kazali odłożyć pustą kartkę papieru można jeszcze napisać prośbę do Dyrektora, ale szybciej będzie pocztą :)

... chyba właśnie wyślę je pocztą, szkoda nerwów na dyskusje i prośby...
Paula jutro też będziesz w ZK Białołęka?

tak będę. Ja wysłałam mojemu dokumenty pocztą, ale wywieźli go na 2 dni i jutro wraca. Chciałam podać mu kopie dokumentów do podpisu na widzeniu, ale nie da rady raczej prośby nie pomogą z moim to tak jeżdżą, że już nie tylko ja nie nadążam, ale i poczta też.

Ostatnia edycja:
Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót