familienkassa Nurnbrg.z tamtont pobieralam wczesniej rodzinne,od 2011roku. jestem zameldowana w niemczech w Mulheim an de ruh.to so miasta,i te miasto z NURNBERG przekazali za rok 2010,do miasta Oberchauzen.bo tam złozylam dokumenty na rodzinne.i jak pisalam wczesniej moj byly moz zawsze co roku wyjerzdza do pracy na pul roku. na sezon.wczesnie pobieralam za okres co robil, bo mieszkalam w polsce, teraz tam mieszkam w niemczech,zewzglendu na siostry synka bo ma raka, i ma 2latka, i opiekuje sie jej drugim synkiem co ma 4latka, moja corka -ma numer juz rodzinnego, i teraz dokumenty skladalm na siebie,zeby corka dalej miala, ja niepracuje,i niepobieram rodzinnego teraz z niemiec i czekam na ich decyzje czy otrzymam,z kliniki tez dokumenty zostaly wyslane ze hemie przechodzi siostry syn.socjalu niepobieram tylko, alimenta z niemiec, ale polskie alimenty mi odliczajo. z niemiec dostaje 110euro. bo 300zl. polskie mi odliczajo.i niewiem czy dostane rodzinne, siostra tam rodziny niema,co mnie.z polski wszystkie dokumenty zostaly poskladane, i niemcy sprawdzali mnie.i wszystko zgadza .slyszalam ze w wyjontkach przyznajo ,i moja mala chodzila tam 3miesionce do szkoly, a musiala tu narazie przebywac w polsce, bo moja mama a jej babcia niewidzi i jest cukrzykiem.i dlatego tak wyszlo. ze ja tam a ona tu.aniemieckiego nieznam.siostra dzwonila tam kazo czekac.prosze powiedz mi czy przyznajo.