ZK Garbalin

• Autor wątku Autor wątku kropka1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
smerfetka1 napisał:
Mam pytanie jakie warunki trzba spelnić by moc miec widzenie w sali bezdozorowego nadzoru?

Moj G dostawal wnioski nagrodowe i wzamian za to mial godzine bezdozorowego widzenia :)

Aha no to dzieki mam nadzieje ze jak moj P ma dwa juz wnioski nagrodowe to tez w zamian tego bedzie mogl miec godzine bezdozorowego wiedzenia. Mam jeszcze pytanie czy ktos orientuje sie czy jak wysle mojemu P w wiekszej kopercie takie najpotrzenbniejsza odzież to czy ona przejdzie jako list? Bo jak wysłałam w pudełku to ona do mnie wrociła. Bede wdzieczna jak ktos odpowie na mojego meila

Ostatnia edycja:
smerfetka1 napisał:
Aha no to dzieki mam nadzieje ze jak moj P ma dwa juz wnioski nagrodowe to tez w zamian tego bedzie mogl miec godzine bezdozorowego wiedzenia. Mam jeszcze pytanie czy ktos orientuje sie czy jak wysle mojemu P w wiekszej kopercie takie najpotrzenbniejsza odzież to czy ona przejdzie jako list? Bo jak wysłałam w pudełku to ona do mnie wrociła. Bede wdzieczna jak ktos odpowie na mojego meila

Nie, nie dojdzie.
Aby wysłać paczkę odzieżową, musisz mieć talon odzieżowy. Czyli takie pozwolenie z wyszczegolnionymi potrzebnymi rzeczami. U mnie to wygladalo:
1.spodnie
2.3x skarpety
3. 5x slipki
itp.
Ten talon dostanie Osadzony. W kopercie możesz mu wysłać list, czy np płyty CD.

chciałam się zapytać czy osadzony jak miał powiedziane ze może zostać przewieziony do innego zakładu karnego i jak ma za jakiś czas komisje to czy to już oznacza to ze go na pewno przewiozą?

Witam, czy jest jeszcze ktoś z tematu Garbalin, ja jestem na bierząco z tym ZK, mój mąż obecnie tam przebywa
samotna:sad: 11.02.2012-09.04.2013:serce:

Witaj!mojego tez własnie przewożą do Garbalina

Ostatnią edycję dokonał moderator:
tasiuia83 napisał:
Witaj!mojego tez własnie przewożą do Garbalina

a moj maz i ja jestesmy szczesliwi ze z tamtad odjechal na szpital bo zarazili go tam swierzbem wspolczuje:o niech twoj uwaza! moj byl tam caly rok wspolczuje ciezko tam o prace widzenie intymne przepustki o wczesniejszym wyjsciu czyli wokandzie juz nie wspomne!:o

Ja jestem załamana ponieważ mieszkam koło Krakowa a przewożą mi mojego aż do tego Garbalina:(aktualnie jest na monte..Byłam na rozmowie u dyrektora żeby go przewieźli jak najbliżej miejsca zamieszkania i obiecał ze pojedzie na Tarnów Mościce lub na Pinczów a jak sie okazuje to Garbalin:(sprawdzałam na mapce ile mam tam km i wyszło 234:(

posluchaj zostaje wam pisanie do dyrektora jednostki tak on jak i ty. caly czas [isac uzasadniajac wasza sytuacje nie wiem jakie macie argumenty oprocz tego ze bedziesz miec daleko do zk garbalin. Moze choroba ,dziecko itp. piszcie caly czas co tydzien to moja rada. To dziala ale trzeba cierpliwosci!! tam jest o tyle zle ze ten zk garbalin jest w szczerym polu. Powiedz mu zeby uwazal bo tam panuje SWIERZB moj meczyl sie z tym 9 miesiecy MASAKRA!!

Ostatnia edycja:
Jest w tym problem że nie mamy ślubu ani dzieci:(ale mama jego i ojciec są chorzy..myslisz ze zaswiadczenia ich o chorobie pomogą?

ooo tak glownie niech rodzice pisza zrob kopie wysylaj razem z prosba to przynajmniej masz juz dowod ze sa chorzy a nie tylko czcze gadanie i pisanie o rzeczach ktore nie zawsze maja potwierdzenie tu jest czarne na bialym :)

No tak, z odległościami jest problem. Raz ktos inny ma daleko,raz Ty.No takie zycie. Wiem,...trudna sprawa,przykro,ale mozna sobie popłakac,ponarzekac...albo jechac te 250 km,lub nie...kwestia decyzji Twojej.Nie ma się co użalac.

Co do zaswiadczeń o chorych rodzicach, dzieciach narodzonych ,lub jeszcze nie, problemach z brakiem pracy...Kobiety, to nie są przesłanki do wpz ,odroczen...Byli w domu, nawalili, mieli gdzies waszą ciążę, dzieci, swoich rodziców,wasz bark pracy/ trzeba jej poszukac i liczyc od tej chwili na siebie/ , więc teraz trzeba się zmierzyc z konsekwencjami przestepstwa popelnionego,a nie plakac...i szukac ratunku, wywołując litosc w Sędziach...na nic to. Dlaczego wczesniej nie mysleli o Was i innych bliskich?

Ostatnia edycja:
ingab wiesz co ja rozumiem teraz to co piszesz bo u mnie minelo 2 lata. Ale te poczatki sa trudne i o tym co napisalas jest trudno zrozumiec:( kobietom ktorych dotknela ta sytuacja. one potrzebuja wsparcia a nie drugiego szoku o jakim piszesz choc jest to szczera prawda. trzeba je wspierac i radzic jak i wprowadzac pomalutku ta szczera prawde. kazdy niech sie ratuje jak tylko moze maja do tego pelne prawo! trzeba plakac i sie uzalac wlasnie tu na forum poto ono jest. mnie osobiscie pomoglo bardzo to forum:-) Dziekuje Wszystkim!

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ja się nie użalam ani nie płacze...nie chodzi mi o odroczenia tylko o przeniesienie bliżej miejsca zamieszkania bo jak wiecie każdemu jest potrzebna bliskośc i kontakt z bliskimi

tasiuia83 napisał:
Dziewczyny ja się nie użalam ani nie płacze...nie chodzi mi o odroczenia tylko o przeniesienie bliżej miejsca zamieszkania bo jak wiecie każdemu jest potrzebna bliskośc i kontakt z bliskimi

tasiuia83 Tak bardzo cie rozumiem:) starajcie sie pisac co tydzien a dotrzecie swego zobaczysz!! Bliskosc jest bardzo wazna!:)

Ciaracool dobrze że mnie rozumiesz:)wiesz ja wiem o tym że nasi mężczyźni są tam z własnego wyboru ale każdemu się noga może podwinąć a my jesteśmy od tego żeby ich wspierać..bo przecież jest się ze sobą na dobre i złe.

tasiuia83 napisał:
a my jesteśmy od tego żeby ich wspierać..

A kto Ci tak w głowie namącił? Nieźle - kobieta jest po to, by wspierać przestępcę w jego "trudnym" losie. Cóż za uprzedmiotowienie i spłycenie roli kobiety. Nie uwierzyłbym, że to napisała kobieta.

No ale przywołuję wszystkich do porządku - to jest temat o konkretnym ZK a nie o tym, jak podły jest los kobiety przestępcy.

forg napisał:
A kto Ci tak w głowie namącił? Nieźle - kobieta jest po to, by wspierać przestępcę w jego "trudnym" losie. Cóż za uprzedmiotowienie i spłycenie roli kobiety. Nie uwierzyłbym, że to napisała kobieta.

No ale przywołuję wszystkich do porządku - to jest temat o konkretnym ZK a nie o tym, jak podły jest los kobiety przestępcy.

Ustosunkuje sie tylko do odowiedzi: dlaczego odrazu przestepce?!i dlaczego spłycenie roli kobiety?Jak juz pisałam wcześniej to kazdemu sie może noga podwinąć!na tym kończe ten temat.Chciłabym sie więcej dowiedzieć o tym więzieniu..jest ktoś z okolic Krakowa lub z Krakowa kto musi tam jeździc?

witam moj Misiek jest tam drugi raz tzn w trakcie trwania jednego wyroku, bo tak go przerzucaja, ja sie ciesze bo zamiast 3h autem mam teraz okolo godziny. co chcesz wiedziec o tym zk ?
wybiera sie tam ktos 4ego maja ?

Forg jak zwykle dowalił :] nie rola kobiety jest wspierac przestepce, bo po pierwsze skazany skazanemu nierowny, a po drugie to nasza rola jest wspierac osoby, ktore kochamy. Ja juz czekam 3 lata i widzę, że mój facet wreszcie się zmienia, w ta stronę co trzeba.

Powrót