ZK KAMIŃSK

• Autor wątku Autor wątku ona86
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
RE: Zk kamińsk

tak to prawda na wokandach jest tylko dyrektor i wychowawca niema zadnych sedziow a to za 30 stawalo i wyszlo to tez prawda

Re: Zk kamińsk

jezeli chodzi o karty to telefonu to odradzam wysylanie listem bo moga powiedziec ze list nie doszedl najlepiej kupic karte telegrosik podac mu kod przez telefon i sam z butki sobie doladuje ja tak robie i taniej wychodza te karty bo jest wiecej minut

sylwia1408 hehe sory ale to ja nie wiem do jakiego Kamińska Ty jezdzisz :) Akurat tam na widzenia jeżdze od roku i bardzo bardzo rzadko pozwalają obok siebie siedzieć ( nawet jak jestem z synem). Na wokandach jest więcej osób niż dyrektor i wychowawca. Że 30 wyszło? pierwsze słysze. Ale co do telegrosika to się mogę z Tobą zgodzić :) Pozdrawiam

chodzi mi o zk kolo górowa iławeckiego kamińsk

ja bylam juz pare razy na widzeniu i nigdy nie spotkalam sie z tym ze nie moge siedziec kolo meza . zawsze siedzielismy kolo siebie

Ja coprawda w ZK w Kamińsku byłam tylko 2 razy, bo szybko mojego z tamtąd przewieźli, ale też nie było mowy o siedzeniu obok. Może dlatego, że byliśmy tylko we dwoje. ale ogólnie nie było najgorzej. Można było robic zakupy razem co w obecnym ZK nie jest możliwe. Ale karte normalnie wysyłałam w listach poleconych i nigdy nie było problemu, że np nie trafiła ona do niego.

sylwia1408 napisał:
ja bylam juz pare razy na widzeniu i nigdy nie spotkalam sie z tym ze nie moge siedziec kolo meza . zawsze siedzielismy kolo siebie
jak sama napisałaś byłaś pare razy ja tam jeżdze dość długo i naprawdę są to bardzooo rzadkie sytuacje by obok posiedzieć np. jak jest takie zamieszanie ze pan z SW nie wie jak sam ma opanowac to wszystko :)

jezdzilam pol roku i siedzilam obok tylko wtedy jak bylo nas 3 odwiedzajacych i nie mieli wyjscia, co do wokand kolega tam jest i mowi ze sa falami , raz puszczaja, a pozniej dlugo , dlugo nic, na szczescie mojego tam juz nie ma chociaz milo (jezeli mozna milo wspominac takie miejsce )ja wlasnie je wspominam.
sylwia nie pisz posta pod postem.

Ostatnia edycja:

Ja siedziałem w Kamińsku. Jakieś pytania chetnie odpowiem...od tej pozakulisowej strony;-)

nie prawda wokandy-czyli przedteminowego zwolnienia zawsze udziela sedzia penitencjarny, jest tez dyrektor i prokutaror, on moze wniesc sprzeciw

:) A więc Gerardzie powiedz mi jakie są szanse uzyskania wokandy z owego zk jezeli skazany jest na P1, jest jedynym żywicielem rodziny, chodzi na przepustki, zjechal karnie z P2, regularnie ma wnioski nagordowe, grypsuje. W tym staje na 3 wokande

Po pierwsze najwazniejsze kiedy zjechał karnie z p-2. jak mniemam pewnie z okolic Warszawy lub woj. podlaskiego. Wiesz te argumenty sa wazne, ale Kamińsk jest takim zakładem karnym gdzie wokandy są udzielane bardzo rzadko. Powiedz ile ma wyroku i ile siedzi no i za co to tez sie liczy i na którym odziale siedzi jak wiesz. Jak petka (p-1) i tak pracuje to najprawdopodobniej 7 "pawilon: jak nie pracuje to 8. A ze grypsuje to nie ma co sie martwic. Oni tam w Kamińsku zatrzymali sie na komunie;-)

Ojjj właśnie nie drugiej wokandy odmówili bo grypsuje i teraz PODOBNO zrobili ze jak sie grypsuje to jest przynaleznosc do gupy zbrojnej czy jakos tak. Karnie zjechal z Przerobki 11.2008 a pochodzi z Olsztyna. Wyroku ma 4,5 1,5 za kradziez z włamaniem a drugi z pomowienia ( ech...) a siedzi dokladnie 2,9. Nie pracuje siedzi na 7 :)

oni tylko tak po złości mówią ze jak grypsujesz to nie wyjdziesz. Oni twierdzą ze jest to dokładnie przynaleznośc do subkultury wieziennej, ale w Kamińsku bardzo duzo osób grypsuje. Tak naprawde to w świetle prawa nie moga uzywać takiego argumentu!!!.
Moim zdaniem to powinnien wykoczyć jak odsiedzi 3,5... taka jest ich polityka (kamińska) ze ponizej roku to dają tej wokandy, ale wiesz róznie to bywa....naprawde. Ja przesiedziałem 8 lat wokandy dostałem 2 lata i 6 miesiecy, ale w Strzelcach Opolskich. Moja osobista rada: maksymalna interwencja u wychowawcy. Dzwonienie 2 razy w tygodniu....serio niech wie, ze taki a taki osadzony musi szybko wyjść. Bardzo duzo zalezy od wychowawcy..... Nie wazne co by ci mówili. Wychowaca wiele moze.... no chyba ze jest jakims idiotą;-)

Nie no wychowawca tam jest akurat wporządku sam przepustki mu załatwiał itp powiedział że jest szansa że wystapienie mu napisze ale wiadomojak to tam bywa:| A do niego nie mogę dzwonić , już na bramie łączyć nie chcą.

to bardzo dobrze... jak obiecał to trzeba go trzymac za słowo... waże czy tobie tak obiecał?.. jak na bramie nie chcą łaczyć? Muszą łączyć i koniec... następnym razem jak nie będą chcieli to powiedz temu z bramy zeby cię połączyc z dowódca zmiany to może zmięknie. Jakie on miał te przepustki losowe? czy takie normalne?

to jakie ma to oparcie prawe. jaki art.?

Ostatnią edycję dokonał moderator:

dostał normalne przeputski zadne losowe. nie chca laczyc bo mowia ze nie maja pewnosci ze ja to ja hehe i jak chce rozmawiac z kimkolwiek to mam przyjechac

Forg, Gerard - jest art. zabraniający uczestnictwa w podkulturze więziennej, ale formalnie nie ma on związku z pwz, w praktyce wiadomo, że takie argumenty padają - osadzony uczestniczy w podkulturze = nie resocjalizuje się...

Powrót