ZK KAMIŃSK

• Autor wątku Autor wątku ona86
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
wiesz w praktyce to mojemu koledze na wokandzie powiedzieli ze nie ma zaświadczenia o pracy to sedzina stwierdziła ze po opusczeniu Zk bedzie tu cytat "prowadził pasożytniczy tryb życia" i wokandy nie udzieliła... ale w uzasadnieniu inaczej napisała:-)

jak chodzi na przepustki z Kaminska to bardzo bardzo dobrze..... nawet moge powiedziec cudownie... wszystko jest na dobrej drodze naprawde..ja mam nosa do takich spraw:-)

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Re: Zk kamińsk

czekac..... i pokazać prokuratorowi ze sie cały czas interesujesz.... na pewwno bedzie dobrze uwierz mi.... ja przesiedziałem 8 lat widziałem jak chłopaki wjedzali na areszt (tam spedziałem 6 lat) załamani....a potem wychodzi:-) głowa do góry:-)

RE: Zk kamińsk

Gerard25 napisał:
oni tylko tak po złości mówią ze jak grypsujesz to nie wyjdziesz
obecnie na wokandach skazani tłumaczą się że "grypsują" przez tradycję, jednak dla sądu to nie jest przekonujące to że nieformalnie osadzony przynależy do podkultury więziennej/przestępczej. Ci którym naprawdę zależy wyjść z pierdla nie grypsują i robią wszystko co można żeby się ukazać w dobrym świetle. Jednak jeżeli ktoś się czuje chojrak oraz "poczuwa" się lepszy od innych skazanych i potrafi słabszych zdominować, to no cóż...

wiesz to różnie bywa z tymi grypsującymi... ja nie grypsowałem nigdy..... ale sam fakt przynależności do subkultury więziennej nie jest wystarczajacym argumentem do nieudzielenia przedterminowego zwolnienia.... I z tym "ze chojrak" to nie do konca prawda:-)

Oczywiście że do końca nie jest prawda, bo często "frajer" czyli ktoś nie grypsujący tak nazywany przez grypsującego, ma w sobie o wiele więcej kultury i "mocy", że kulturą grypserską nie chce mieć nic w życiu wspólnego. I znów można powiedzieć że nie do końca :-)

Gerard25 sam wiesz jak w kamińsku jest... chyba jesteś jedyną osobą co rozumie ;)

Ważne że ty tez rozumiesz:-).... i całą sobą wspierasz ukochanego...
Tak Kamińsk..."ciekawe" miejsce
P.S Widać je dobrze za pomoca programu GOOGLE EARTH:-)

Ja je widze 3 razy w msc i mi już zbrzydło wiecznie zimno Kamińsk to jest koniec świata he

Tak koniec świata ludzie tam jak na widzenia jeździli to się gubili nawet z GPS-mi:-)
Teraz tam mój znajomy przebywa:-)

dlatego ja wsiadam w okejke i pod samym zakladem wysiadam :) ale co jak co z wierzchu budynek odstawiony a co sie za murem dzieje to glowa mala pierwszy raz jak bylam to mi to pod oboz koncentracyjny podchodzilo ten tunel z kraty br....

Każdy następny post niezwiązany z tematem zostanie skasowany a twórca otrzyma ostrzeżenie.

Witam, Gerardzie piszesz konkretami więc chciałabym Cię zapytać odnośnie tel. do wychowawcy-czy oni chcą rozmawiać, na jaki nr najlepiej dzwonić?

czesc. Niestety numeru ci podać nie mogę podać bo go po prostu nie znam... Ja bylem po tamtej stronie:-). Numer do wychowawcy powinnaś uzyskać dzwoniąc do Zakładu Karnego i mówiąc, że twój bliski siedzi na takim oddziale i że masz potrzebe porozmawiania z wychowawcą....i powinni cię połączyć bez problemu....

Bardzo dziękuję za odp. i poproszę naświetlić mi sprawę dzwonienia. Mój Facecik jest obecnie na oddziale przejściowym- jak jest z dniami dzwonienia czy co 2 dzień i po ile minut może rozmawiać?

Z wychowawcą nie chcą zabardzo łaczyć bo nie maja pewnosci ze osoba dzwoniaca i podajaca sie np. za zone jest faktycznie jego zona. Co do telefonow skazanych jezeli jest na zamknietym moze dzwonic pn, sr, sb lub nd i w nastenym tyg wtorek czwartek i tak na zmiane. Teoretycznie mozna rozmawiac 10 minu ale wiadomo czasem oko przymkna :D

Witam.

W związku z tym iż dojazd do ZK Kamińśk jest fatalny, z wieloma uciążliwymi przesiadkami proponuję pomoc w dojeździe z Warszawy.
Dokładniejsze inf. na prv.

Pozdrawiam wszystkich ludzi.

A jak z cenami w kantynie? Mojego przenieśli tam w środe i jak narazie nie wiem co i jak. Dzwoniłam do sekretariatu za zapytaniem o odwiedziny i pan był bardzo miły i odpowiedział na wszystkie moje pytania.

kantyna jest dobrze zapatrzona. Maja tam wiele produktów. Ceny nie sa wygórowane:-) Większe zapewne niż na wolności, ale i tak tam można pochwalić kantynę za zapatrzenie i umiarkowane ceny:-)

Powrót