ZK KAMIŃSK

• Autor wątku Autor wątku ona86
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
pisac moze tylko czy mu podpisze dyrektor, wysylam dzis drugi raz kartki znaczki i koperty jak znow znikna to ich porozrywam!poleconym priorytetem , co to za zaklad karny !:razz:
moj tez pisal o ilawe , pozniej o radom , a teraz wlaczymy w to adwokata, w koncu od czegos jest!

Dzwonil ale mowil nie wyraznie nie wiem o co mu chodzilo czy pod koniec stycznia go przeniosa czy pod koniec stycznia sie dowie dopiero czy go przeniosa ehh;p Ja tez jade w niedziele:)

jak dziwnie mama A dostala listowna odpowiedz na moj fax , zgodzili sie na 3 osoby, polaczyc godzin nie chca...kurcze teraz sie zastanawiam ile tam sie jedzie tak srednio...?? niuska to do zobaczenia pod brama;)

mam nadzieje , mam ambitny plan spac cala droge... gorzej jak spadnie snieg

Ostatnią edycję dokonał moderator:
sorki za post pod postem ale inaczej niwe moge.
chodza sluchy ze chca tam zrobic zaklad tylko dla R cala P-etke maja przeniesc do innych zakladow , w sumie po drugiej wizycie moge stwierdzic ze nie jest tam tak strasznie, jak dla osoby odwiedzajacej.Kantyna nawet niezle wyposazona, tylko te przepisy i protokoly na wszystko...

Oo to byłas juz drugi raz... Ja jde pod koniec stycznia dopiero... w lutym moj bedzie juz w radomiu

Re: Zk kamińsk

czy ktoś mógł by potwierdzić tę plotkę.
po zakładach karnych chodzi plotka ,ze w kaminsku " petka" wychodzi po połowie kary, podobno na wokandach nie ma już sądziów,sa sami dyrektorzy i wypuszczają skazanych.
podobno odbyła sie juz taka wokanda, gdzie stanęło 30 i 30 wyszło. czy to prawda??

Chciałabym się dowiedzieć również coś niecoś o tym zakładzie karnym.. Jak można tam dojechać z Warszawy, oprócz samochodem? Wie ktoś może?
Pomyliłam ten zakłam z zk w Siedlcach :rolleyes:

jezdzi tam pks ale bardzo zadko,przyjeżdzała tam taka babeczka ,która po pare godzin czekała w poczekalni na autobus powrotny, ale nie wiem jak czesto jezdził. natomisat sam zk w porównaniu z innymi zk to moze być , czysto, poczekalnia zadbana, kantyna do której możesz razem ze skazanym podejsc zrobic mu zakupy to tez plus, bo troche mozna sie poprzytuać w innych zk tak nie ma. straznicy to zalezy tez od osoby ,ale jak mój łotr chciał usiasc obok mnie przy stoliku, najpierw prosił o pozwolenie pilnującego, czesciej sie zgadzali mimo ze reszta siedziała naprzeciw, to kwestia człowieka, sa i tacy co nie pozwalają. Paczki: co do paczek zdarzyło mi sie zrobic paczke dużo ponad 5 kg ( sama przywiozłam)i przeszła, bo jest tam jeden taki bardzo ludzki straznik( z góry mu dzikękuje) ale tez mi sie zdarzył jeden mniej wyrozumiały co wszystko sprawdzał, kroił zabronił wniesc. ogólnie mój łotr nie narzekał na ten zakład bo z wiekszoscią mozna sie dogadć.

Na początku muszę powiedzieć, że określenie 'mój łotr' brzmi bardzo :what: FAJNIE i zabawnie wręcz :D
Dziękuje za odpowiedź.. jakbym miała jeszcze jakieś pytanie to mogę liczyć na pomoc? Z góry dziękuję :)

z tego co sie orientuje to jezdzi pks z warszawy ale nie pod sam zaklad karny, trzeba sie przesiasc a ten drugi to 2 razy dziennie, podobno mozna tez pociagiem do olsztyna a pozniej pks, ale to w zasadzie juz podroz, co do opini o9 zk to tez sie zgodze,jest ok, nigdy dlugo sie nie czeka , zawsze to sprawnie idzie i straznicy zazwyczaj sa mili, chociaz mi osobiscie pozwalali siedziec obok tylko jak byly 2 albo 3 osoby+moj bo inaczej nie dalo rady:D paczki tez jak powiedziala poprzedniczka, tylko nam higienicznej nie chcieli przyznac , twierdza ze jak ma zakupy, odwiedzamy go, i ma kase na wypisce to juz mu nie potrzebna, a w zwiazku z wychowawca to nam sie super nie trafil:mad:
teraz wiem ze od pon zacznie im sie siatkowka na swiezym powietrzu, no i moj dostal przydzial na dzialke bedzie sdzil warzywa:D
gorzej jest ze zlapaniem wychowawcy albo dyrektora bo przyjmuja tylko w tyg a widzenia w weekendy.
,ozna spokojnie pisac tam faksy , o polaczenie godzin (ale i tak chca laczyc tylko co drugi miesiac i o 3 osoby, na to nam zawsze sie zgadzali, gorzej z wpisywaniem na liste np kolegow , karza jakies dowody na pokrewienstwo przedstawiac...
nawet nawet ten zaklad tylko szkoda ze tak daleko.
telefony ma jednego tyg pon ,sr, sob albo nd, nastepnego wt, czw. i tez roznie raz 10 min a czasem nawet pol godziny, raz to nas razlaczyli bo przeginalismy ...
listy ida od niego 3 dni odemnie 2, i wysaylam poleconym priorytetem bo raz przesylka zaginela

Ostatnia edycja:

Dziękuję,
z tego co zrozumiałam to może dzwonić tylko raz w tygodniu?
Listy w takim razie ode mnie też by szły pewnie w podobnym czasie jak u Ciebie :)
A jeżeli ja z moim nie jesteśmy małżeństwem ani narzeczeństwem to tez może mieć problem z wpisaniem mnie na listę?
A widzenia tylko w weekendy? Z tym dojazdem beznadziejnie :mad: Szkoda że to tak daleko.. :(

RE: Zk kamińsk

moj jest na zamku i dzwoni 2 albo 3 razy w tyg tak na zmiane,ja wysylam zawsze ze swietokrzyskiej bo tam co godzina zabieraja listy.
nie powinien miec zadnego problemu, dziewczyny wpisuja, zawsze moze napisac ze jestes narzeczona , tylko kolegow nie chca wpusywac.
tak widzenia sa tylko wweekendy, i jeszcze w swieta nie chca laczyc godzin.

zgaadzam sie co do listów, jak wysyłasz przed 12,00 dochodzą czasem na drugi dzień, zazwyczaj to 2 dni , natomisat powrotne czasem dostawałam 3 w tygodniu, to zalezy od poczty, mieszkam w wawie jednak nie w centrum i w moim przypadku listonosz zapewne przetrzymywał listy , bo mu sie chodzić nie chciało. raz mi zagineła paczka z ksiażka ale wysłałam zwykły list i nie miał na nią pozwolenia, reszta dochodziła. nawet raz wysłał paczkę żywnościową i na drugi dziń była ( była zima wiec miałam pewność ze nic sie nie popsuje) mój trafił na wychowawe ( jak twierdził troche dziwnego) ale pomógł mu otworzył grupę i wystawił wzorowa opinię , a wiem ze o wzorowa jest naprawde cieżko.

RE: Zk kamińsk

passat napisał:
czy ktoś mógł by potwierdzić tę plotkę.
po zakładach karnych chodzi plotka ,ze w kaminsku " petka" wychodzi po połowie kary, podobno na wokandach nie ma już sądziów,sa sami dyrektorzy i wypuszczają skazanych.
podobno odbyła sie juz taka wokanda, gdzie stanęło 30 i 30 wyszło. czy to prawda??
wczesniej przegapilam ten post, to plotka , wiedzialbym napewno o tym.

no to sie uspokoiłam bo mój własnie z tamtąd wyjechał w inny zakatek kraju i bardzo sie zmartwił ze cos takiego miało miejsce jak on opuscił juz zk kaminsk. pewno bardzo by sie wkurzył jak by tak było

wczoraj chcialam tam wniesc zdjecia, pan z SW dokladnie je obejrzal:razz: i powiedzial ze musze z nimi wyjsc bo na zdj musi byc zgoda dyrektora, na co ja ze jak wysylam listem to przeciez je dostaje?? a oni ze tez powinna byc zgoda , ale wychowawca nie chce miec zadnych problemow, i klopotu wiec je przekazuje, ale tez nie mozna , na co ja ze w takim razie wysle listem.

pisze post pod postem ale inaczej nie da rady, znow przyjezdzaja tam transporty z bilaloleki, i rakowieckiej.

z widzeniami to nie jest tak do konca ja jezdze sama do mojego meza na widzenia i nigdy nie mialam problemu zawsze siedzialam obok niego.A co do szybszego wyjscia to jest roznie za dobre i pozytywne zachowanie przed polowa kary dyrektor tez potrafi sam pisac o przedterminowe zwolnienie tagrze nie jest zle w zk kaminsk

Powrót