zk wronki

• Autor wątku Autor wątku kari27
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
goodies7 napisał:
...i że tu tez mnie wpisal a jak oni mi powiedzieli ze mnie nie ma to sie załamałam :(((
Może miał na myśli to, że już złożył prośbę o wpisanie Cię na listę, ale później to trzeba jeszcze czekać na zatwierdzenie tej listy...
Spróbuj zadzwonić i zapytać. Formalnie przez tel. nie powinno się podawać żadnych informacji, ale bardzo często mówią takie rzeczy.
Goodies, nie pisz posta pod postem, w ciągu kilku minut korzystaj z opcji "edytuj".

Tak wyszukaj ZK wronki i tam sa nr tel a jak zadzwonisz do wydz.penitencjarnego to mozesz poprosic jego wychowawce ale ja akurat trafilam tak ze nie chcial mi udzielic informacji jezeli chodzi o mojego ejbra :(mam napisac pismo to mi odp albo osobiscie ale mysle ze w twoim przypadku czy jestes na liscie powinni ci powiedziec.Zadzwonic nie zaszkodzi powodzenia moze tobie sie uda;)

Okey, dzięki dziewczyny. Tak mysle... moze lepiej jak zadzwoni jego mama, bo ja na razie jestem "tylko" Jego dziewczyną. I mi pewnie nie bedą chcieli NIC powiedzieć.. Jutro mam nadzieję,że zadzwoni Mój, i jak się czegoś dowiem to dam TU znac ;) P.S. Jestem nowiiiicjusz na forum, dzięki AKTE za wskazowki :) nie wiedziałam, że tak nie można. Pozdraaawiam, i miłej nocki... może chociaż Wy śpicie spokojnie.. bo ja nie mogę :(

dziewczyny ogolnie to musicie sie przyzwczaic do tego, ze we Wronkach aby cokolwiek załatwic skazany musi pisac pismo o wyrazenie na to zgody. Tam wszystko musi byc na pismie - taka specyfika tego zakladu :)

Cześć, byłam u mojego Małża w miniony czwartek i kurcze zwariowałam;) Nie wiedziałam, ze rzeczy z talonu (tj jakies tam ciuchy) trzeba przywozić w kartonikach?? Ale szybko załatwiłam kartonik ze sklepu i było ok. Pierwszy raz się z tym spotkałam.
o do tej Pani z SW to nie mam porównania- ale za pierwszym razem gdy byłam pod koniec stycznia nie należała do najprzyjemniejszych:( za to teraz była miła, i Pan któryz nią był również ponieważ udzielił mi wszystkich cennych wskazówek odnośnie paczek, talonów, gazet itp:)

Ah i mam pytanko dziewczyny znów o moje dziecko- jesteście pewne że tam są jakieś zabawki na sali- rozglądałam się, ale nic nie widziałam:( może dałoby radę wnieśc 2 małe kucyki?? tak dla złagodzenia stresu dziecka... wiem najlepiej nie brac jej z soba ale oni tęsknią za sobą...

rzeczywiscie zadnych zabawek ja tez nigdy nie widzialam, ale ostatnio jak bylam przy stoliku obok byla babka z dzieckiem i bawiło sie ono klockami - podejrzewam, ze wniesli je ze soba.
Zabierz zabawki i poprostu zapytaj czy mozesz je wniesc - zawsze moga zostac w szafce prawda?:)

Mam pytanie.. Jak juz bym pojechala do niego, to mogę mu zabrać ciuchy np? karty, jakies kosmetyki? czy trzeba koneicznie wysłać paczke?

Proszę rozmowy o Walentynkach prowadzić w innym miejscu.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Mam jeszcze troche czasu do nastepnego widzenia, ale poprosze zeby sie dowiedział Małz o te zabawki. moze musi byc jakas zgoda- Oni lubia papierki;) hehe

Proszę rozmowy o Walentynkach prowadzić w innym miejscu.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Co do zabawawk są tam tylko " drewniane klocki" ale jest tylko jeden worek.....czyli zasada kto pierwszy ten lepszy:D
Goodies bez zgody (talonu) nic nie możesz mu zabrać ,jedynie to gazety.

hmm... to kiepskie wyposażenie... no trudno... najwyzej kupie jej zeszyt i długopis w kantynie i bedzie rysować...

szkoda ze nie pomyślano bardziej o najmłodszych odwiedzających ale to tylko ZK wiec w sumie czego sie spodziewac...

a jak załatwić te TALONY na np. grzalke?mp3?ciuchy coooś?

O wszystko musi starać się skazany u wychowawcy.

Cześć:) przede mną kolejne widzenie:D mam pytanko - Małz ma prawdopodobnie talon na ołówki, karty, temperówkę i takie tam- czy to też muszę zabrać w kartoniku?? Bo opisać standardowo- do kogo, co i od kogo tak?

Oczywiście dam to dopiero kiedy dostane talon na widzeniu...

Jesli chodzi o gazety to podaje sie w reklamówce, a wszystko inne w kartonie - ale to najlepiej zapytac w okienku czy na takie drobne rzeczy tez musi byc kartonik - w razie czego wez ze soba jakis malutki, zeby nie trzeba bylo biegac i zalatwiac ;)

a powiedzcie no mi laski czy jakbym wysłała swojemu pieniądze na konto, to oni mu to dadzą czy jak to wygląda?? ;) pozdro

goodies7 napisał:
a powiedzcie no mi laski

Nie jestem laską, no ale odpowiem.
Nie dostanie do ręki. Wpłacone pieniądze będą do jego dyspozycji - np. na "wypiskę". Z tym, że 50% wpłaconych pieniędzy idzie na "żelazną kasę" - ale nie jest potrącane jednorazowo więcej niż 4% średniego wynagrodzenia (czyli coś koło 100).
A jak już uzbiera na żelaznej kasie pewną kwotę (teraz nie ma czasu sprawdzić ile dokładnie) to następne wpłaty są w całości do jego dyspozycji. A żelazną kasę dostaje na wyjście.

Reasumując - zamiast wpłacać kilka razy po 100 lepiej wpłacić jednorazowo większą kwotę. Wtedy z tych pieniędzy tylko około 100 idzie na później a reszta jest do dyspozycji.

Cześć;) Czy ktoś miał może widzenie bezdozorowe we Wronkach? Jak tam to wygląda... Prawdopodobnie będziemy mieli takie widzenie- ze względu na dziecko- chcemy uniknąć takiego zamieszania na sali głównej i tego hałasu.

Hejka! Miałam takie widzenie, Twój musi podejść do stolika i funkcjonariuszowi powiedzieć, że chce wykorzystać takie widzenie, wtedy zaprowadzą was do sali naprzeciwko. Zostawiają was samych i po godzince przyjdzie powiedzieć by kończyć. :(Czasami może w trakcie widzenia wejść skontrolować czy wszystko jest ok. Jego odprowadzają jak zawsze a was zaprowadzą do wyjścia :) pozdrawiam

Truskawkaga to widzenie nie różni się wiele od widzenia normalnego.Zależy od tego ile jest akurat "chętnych"na bezdozorowe,czsaem jesteś sama,a czasem jest ktoś razem z Wami.Ale to zawsze mniej ludzi niż na normalnym widzeniu.

W sumie to i tak lepiej niż w tej dużej sali:) Gdybym jechała w tygodniu to jeszcze nie ma problemu bo w tyg. zwykle tylko 4-5 stolików było zajętych ale w weekend jak byłam ostatnio był straszny hałas na sali... wiadomo my nie zwracamy na to uwagi- ciesząc się chwila, ale dla małej byłby to już problem... DZIĘKUJĘ ZA INFORMACJĘ. pozdrawiam :)

Powrót