witam wszystkich.
widze, ze na wątku wszystkie sparwy sa podobne, ale...
mam problem, jako sprzedający i nie wiem jak własciwie postąpić, aby zakończyć sprawę- jako OS,FIZ. (nie przedsiebiorca)prywatnie i sporadycznie sprzedaję coś na allegro. pani (też. OS.FIZ.), która kupiła u mnie przedmiot (w opcji kup teraz)złozyła REKLAMACJĘ, twierdzac, ze przedmiot nie jest zgodny z zamieszczonymi zdjęciami, co wg mnie jest nieprawdą, pani "czepia"się odcienia koloru, który na zdjęciach jest jasniejszy ze względu na odblask lampy, ale...mimo to zaproponowałm jej zwrot towaru w stanie niezniszczonym (dodam, ze towar jest nowy, bez metki), a jak otrzymam towar wówczas zwróce jej kwotę za zakupiony towar.w odpowiedzi pani napisała:"Wzór paska podoba mi się bardzo. Ale Na zdjęciu pasek jest jasny, wpadający w rudy, a ja otrzymałam w kolorze ciemny brąz. Chciałabym otrzymać taki pasek jak jest na zdjęciu. I nie satysfakcjonuje mnie zwrot kosztów za pasek.".
Bardzo prosze o wyjasnienie mi kwestii, bo tego nigdzie nie znalazłam-
czy powinnam zwrócic kobiecie równiez za koszt przesyłki.Wiem, że zasda zwrotu kosztu przesyłki dot.przedsiebiorców, wiem, ze jest wyrok trybunału sprawiedliowści w tej sprawie, ale
jak to się ma do OS.FIZYCZNYCH(sprzedających). i w tym wszystkim nie chodzi nawet o kwotę zwrotu 10zł, ale zasady!
jeśli to możliwe bardzo proszę mądrzejszych w tej sprawie o wypowiedzenie sie i jak najszybsza odpowiedz, bo "sprawa jest w toku" i musze coś pani odpisać. jesli kogoś zaciekawi, tak wyglądał opis i zdjęcia na mojej aukcji:
PASEK RUDY BRĄZ GUMA CYRKONIE NOWY (1354091747) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
bardzo licze na pomoc
pozdrawiam światecznie